Ether-prijzen stijgen naar vers, altijd hoog boven $ 4.400

Ether-prijzen stijgen naar vers, altijd hoog boven $ 4.400

De etherprijzen klommen vandaag naar hun laatste recordhoogte, voortbouwend op de scherpe winsten die ze de afgelopen maanden hebben behaald.

‘S Werelds op een na grootste digitale valuta naar marktwaarde bereikte $ 4.401,89 na 21.00 uur EDT, CoinDesk-cijfers laten zien.

Bij het bereiken van deze waarde steeg de cryptocurrency deze maand met meer dan 46%, blijkt uit aanvullende CoinDesk-gegevens.

Verder had ether een indrukwekkende stijging van 497,5% tot nu toe.

Na naar dit laatste zenit te zijn geklommen, trok het digitale actief zich enigszins terug, maar het handelde op het moment van schrijven nog steeds op $ 4.368,80.

[Ed note: Investing in cryptocoins or tokens is highly speculative and the market is largely unregulated. Anyone considering it should be prepared to lose their entire investment.]

Er zijn een paar ontwikkelingen die samenvielen met deze recente winsten en die zouden kunnen helpen verklaren wat de etherprijzen naar een nieuw, nieuw record heeft gedreven.

Opties Verlopen

Morgen vervallen meer dan $ 1 miljard aan etheropties, en veel hiervan zijn zeer bullish, volgens gegevens van informatieprovider Bybt.

De cijfers laten zien dat beleggers een aantal zeer optimistische weddenschappen hebben geplaatst, waarbij veel call-opties op ether werden gekocht met een uitoefenprijs van $5.000.

Callopties met deze uitoefenprijs hadden op het moment van schrijven een openstaande rente van meer dan 116.000 ether, blijkt uit aanvullende Bybt-cijfers.

Tenzij de digitale valuta erin slaagt aanzienlijk te stijgen voordat de opties morgen aflopen, zullen de bovengenoemde contracten waardeloos aflopen.

Handelaren kochten echter ether-calloptiecontracten met lagere uitoefenprijzen, wat uiteindelijk winstgevend zou kunnen zijn.

Volgens een Cointelegraph-analyse, hebben beleggers die deze derivatencontracten bezitten er een gevestigd belang bij om de prijs van de digitale valuta boven $ 4.200 te houden, omdat dit zou resulteren in meer dan $ 200 miljoen aan winst voor de stieren.

ETF-speculatie

Een andere mogelijke reden waarom ether de laatste tijd is gestegen, is de anticipatie rond de goedkeuring van een exchange-traded fund (ETF) gekoppeld aan de digitale valuta.

Nadat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) de ProShares Bitcoin Strategy ETF groen licht had gegeven, vroegen velen zich af of de overheidsinstantie hetzelfde zal doen voor een ether-ETF.

Carlo di Florio, die doceert aan Columbia University en directeur was van de SEC, vertelde: Marktoverzicht dat de toezichthouder heel goed een ETF kan goedkeuren die is gekoppeld aan etherfutures voordat hij iemand toestemming geeft om een ​​bitcoin-spot-ETF op de lijst te zetten.

De Commodity Futures Trading Commission (CFTC) reguleert futures-contracten, die beschikbaar zijn op de Chicago Mercantile Exchange, een wereldwijde marktplaats voor deze derivaten.

“Dat is wat de SEC comfortabel maakte om dit toe te staan [bitcoin futures ETF] Product. Dat zie je niet bij de onderliggende [physical bitcoin]’, vertelde di Florio aan MarketWatch.

Hij verklaarde dat het waarschijnlijker is dat de toezichthouder een etherfutures-ETF goedkeurt “omdat het futures zijn”, “en het volgt hetzelfde pad dat de SEC comfortabel heeft gemaakt met de Bitcoin-futures-ETF. Dus ze zullen waarschijnlijk profiteren van hetzelfde regelgevende comfort.”

Openbaarmaking: ik bezit wat bitcoin, bitcoin cash, litecoin, ether, EOS en sol.

Source link

Zakelijk