Ether-prijzen flirten met $ 3.800 en bereiken het hoogste sinds mei

Ether-prijzen flirten met $ 3.800 en bereiken het hoogste sinds mei

De Ether-prijzen hebben de laatste tijd een aantal overtuigende winsten behaald, door eerder op de dag het $3.500-niveau te doorbreken en vanmiddag de $3.800 te naderen.

De op een na meest waardevolle digitale valuta ter wereld qua marktwaarde bereikte $ 3.789,00 rond 12:45 uur EDT, CoinDesk-cijfers laten zien.

Op dit moment handelde het op de hoogste waarde sinds 16 mei, blijkt uit aanvullende CoinDesk-gegevens.

Verder steeg het met meer dan 100% na een daling tot bijna $ 1.700 eind juni.

[Ed note: Investing in cryptocoins or tokens is highly speculative and the market is largely unregulated. Anyone considering it should be prepared to lose their entire investment.]

Verschillende analisten wogen in op de recente sterkte van het digitale activum en spraken met de verschillende factoren die ertoe bijdragen dat het hoger wordt.

“Ether is om een ​​aantal redenen blijven stijgen, waardoor de perfecte storm voor prijsstijgingen is ontstaan”, zegt Scott Melker, een crypto-investeerder en analist die de gastheer is van De wolf van alle straten-podcast.

“Beleggers en gelovigen blijven hun munten inzetten voorafgaand aan Ethereum 2.0 en op talloze CeFi-platforms voor opbrengst, waardoor het aanbod drastisch wordt verminderd”, merkte hij op.

“De invoering van de London Hard Fork en EIP-1559 hebben een schok aan de aanbodzijde veroorzaakt, met het verbranden van 500 miljoen munten in de eerste paar weken. De Eth-inflatie is op dit moment eigenlijk lager dan die van BTC.”

“Verder wordt het aanbod opgesloten in DeFi en verhandeld voor NFT’s, die zich in een enorme boomcyclus bevinden”, zei hij.

Jesse Proudman, mede-oprichter en CTO van crypto-hedgefonds Strix Leviathan, woog ook mee en gaf commentaar op hoe de groeiende zichtbaarheid van NFT’s en het toenemende gebruik van DeFi hebben bijgedragen aan brandstofwinsten.

“De ETH-stijging van vandaag is een perfecte storm van zowel de explosie van interesse in de NFT-ruimte, als het toenemende gebruik van DeFi-protocollen terwijl mensen hun crypto aan het werk willen zetten in markten die al enkele weken grotendeels bereikgebonden zijn.”

Sean Rooney, hoofd onderzoek bij Valkyrie Investments, bood een vergelijkbare take aan.

“De explosieve groei van het DeFi-ecosysteem is de belangrijkste factor voor de recente prijskracht in ether. NFT’s hebben de afgelopen maanden een centrale rol gespeeld nu de markt de praktijksituaties in de echte wereld beter begint te begrijpen.”

“Wat begon als een discussie over digitale kunst is getransformeerd in gemeenschappen en een nieuwe economie voor kunstenaars en makers die programmeerbare tokens gebruiken”, voegde hij eraan toe.

“Het traject voor DeFi en NFT’s is gestegen, samen met de prijs van ether.”

Institutionele betrokkenheid

Een factor die door verschillende experts werd genoemd als een factor die de opwaartse kracht van ether hielp, was de groeiende belangstelling van instellingen.

“Ether is verreweg het meest aantrekkelijke bezit voor institutionele beleggers die steeds meer geld in digitale activa steken”, zegt Charlie Silver, CEO van Permission.io.

“Nu de regelgeving duidelijk wordt, zie je deze grote bewegingen aangedreven door slim professioneel geld.”

William Noble, hoofd technisch analist van onderzoeksplatform Tokenstatistieken, viel ook mee.

“De institutionele betrokkenheid bij DeFi ligt dramatisch boven het niveau van een jaar geleden”, verklaarde hij.

“ETH vertelt je dat het begin van DeFi als een mainstream-tool voor institutionele beleggers hier is”, zei Noble.

John Iadeluca, oprichter en CEO van multistrategiefonds Banz hoofdstad, bood ook enig perspectief op dit onderwerp.

“Instellingen omarmen Ether verder als een langetermijninvestering, waarvan velen onlangs hun ogen hebben geopend voor staking en passieve validatorbeloningen. Ethereum 2.0 staking biedt institutionele beleggers een ongecorreleerde rendementsstroom, die perfect past bij veel institutionele beleggingsportefeuilles.

Technische Analyse

Sommige marktexperts die aan dit artikel hebben bijgedragen, boden ook technische analyse aan.

Jake Wujastyk, hoofdmarktanalist van TrendSpider, beschreef de prijsstijging van vandaag als waarschijnlijk “een eenvoudige technische doorbraak, aangezien de grafiek zich de afgelopen weken heeft voorbereid op een grotere beweging.”

“Op de wekelijkse kaars werd een groot volume-schap getoond door gebruik te maken van het volume van TrendSpider door middel van prijstoolvorming. Deze ‘planken’ kunnen een basis vormen voor de prijs om vanaf te stijgen, en dat is precies wat er is gebeurd (zie grafiek).”

Andere marktwaarnemers wezen op cruciale technische niveaus die handelaren moeten controleren.

“Waarnemers moeten oppassen voor het belangrijkste weerstandsniveau van $ 4.000, evenals voor stijgende verkoopdruk in de buurt van Ethereum’s eerder bereikte hoogste punt ooit in de $ 4.150- $ 4.200-gebieden”, zei Iadeluca.

Melker woog in, met een ander standpunt.

“Vanuit technisch oogpunt is het in feite een heldere hemel tot de vorige recordhoogte rond de $ 4.400, zolang Ethereum de $ 3.600 en $ 3.300 gebieden als ondersteuning houdt.”

Openbaarmaking: ik bezit wat bitcoin, bitcoin cash, litecoin, ether en EOS.

Source link

Zakelijk