‘Er is echt iets mis’ bij Beyond Meat, volgens deze investeerder

‘Er is echt iets mis’ bij Beyond Meat, volgens deze investeerder

bovenlijn

De aandelen van plantaardig voedselproducent Beyond Meat daalden vrijdag met bijna 13% – tot hun laagste punt in bijna een jaar – nadat het bedrijf een sombere omzetvooruitzicht voor het derde kwartaal had gepubliceerd te midden van een vertragende groei en toegenomen concurrentie van andere merken.

Belangrijkste feiten

Beyond Meat, dat de winst op 10 november rapporteert, waarschuwde vrijdag dat het een omzet van $ 106 miljoen in het derde kwartaal verwacht, ruim onder de eerdere vooruitzichten en de bijna $ 135 miljoen die door Wall Street-analisten werd verwacht.

Het bedrijf, waarvan de aandelen dit jaar tot nu toe 25% zijn gedaald, wijt de impact van de Covid-19 Delta-variant en het slechte weer aan de vertragende groei, evenals aan vertragingen in de distributie als gevolg van het aanhoudende tekort aan arbeidskrachten.

Terwijl investeerders aanvankelijk enthousiast waren over Beyond Meat als early-mover in de categorie plantaardige voedingsmiddelen, is er concurrentie: nam dramatisch toe en de groei van het bedrijf stagneert.

De omzetdaling van $ 149 miljoen vorig kwartaal naar $ 106 miljoen is “niet een beetje misselijk – dat gaat niet goed”, zegt Charles Lemonides, oprichter en chief investment officer van ValueWorks, die vorige week short ging op het aandeel.

Hij wijst erop dat Beyond Meat, ondanks de groeiende vraag naar plantaardig voedsel, marktaandeel verloren te midden van meer concurrentie van rivalen zoals Impossible Foods, grotere bedrijven en in-store supermarktmerken.

Het bedrijf heeft ook vrijwel geen marge omdat het producten met verlies verkoopt om schapruimte veilig te stellen en naamsbekendheid te verwerven, zegt Lemonides, met het argument dat “Beyond geen enkel concurrentievoordeel heeft.”

Cruciaal citaat:

“Als de omzet van je bedrijf zo sterk terugloopt en je meer geld uitgeeft, is er echt iets mis”, stelt Lemonides. “Het is moeilijk in te zien hoe dat snel kan worden gecorrigeerd en het bedrijf zal in de nabije toekomst voor uitdagingen komen te staan.”

Waarop moet u letten:

Het recente vertrek van executives bij Beyond roept ook “vragen op” over het management van het bedrijf, zegt Lemonides. Voormalig CFO Mark Nelson ging in mei met pensioen, terwijl COO Sanjay Shah afgetreden begin september, minder dan twee jaar na toetreding.

Belangrijkste achtergrond:

Beleggers waren al in augustus al nerveus over de resultaten over het derde kwartaal van Beyond Meat, toen het bedrijf aanvankelijk een omzet voorspelde tussen $ 120 miljoen en $ 140 miljoen. Terwijl de verkoop van levensmiddelen tijdens pandemische lockdowns in 2020 steeg, is de vraag sindsdien afgenomen, terwijl de bestellingen voor de foodservice nog niet volledig zijn hersteld, ondanks de heropening van restaurants.

Verder lezen:

Restaurantinkomsten zullen een klap krijgen door hogere arbeids- en voedselkosten (Forbes)

S&P 500 bereikt recordhoogte te midden van optimistische winst in het derde kwartaal (Forbes)

Source link

Zakelijk