Elon Musk’s SpaceX haalt naar verluidt $ 100 miljard waardering in particuliere investeerderstransacties

Elon Musk’s SpaceX haalt naar verluidt $ 100 miljard waardering in particuliere investeerderstransacties

bovenlijn

De waardering van SpaceX, het particuliere ruimteverkenningsbedrijf van Tesla-baas Elon Musk, heeft een waardering van $ 100 miljard bereikt op basis van een privéovereenkomst tussen nieuwe en bestaande investeerders, CNBC gemeld Vrijdag, wat neerkomt op een enorme waardestijging die in het algemeen door slechts één ander particulier bedrijf ter wereld werd overtroffen.

Belangrijkste feiten

Insiders van SpaceX hebben een overeenkomst gesloten om maar liefst 755 miljoen dollar aan privéaandelen te verkopen voor 560 dollar per aandeel, meldde CNBC vrijdag, daarbij verwijzend naar niet nader genoemde bronnen die bekend zijn met de transactie.

De deal vertegenwoordigt een premie van 33% op prijzen van $ 419,99 vanaf een financieringsronde in februari en impliceert een stevige waardering van ongeveer $ 100,3 miljard.

Het in Hawthorne, Californië gevestigde bedrijf heeft naar verluidt geen extra kapitaal opgehaald met de verkoop.

SpaceX voltooide onlangs in februari een fondsenwervingsronde van $ 850 miljoen om fondsen te werven voor zijn ambitieuze Starlink- en Starship-projecten, en behaalde op dat moment een waardering van $ 74 miljard.

Musk – ’s werelds rijkste persoon met een geschat vermogen van $ 201,5 miljard – bezat ongeveer 48% van SpaceX voorafgaand aan de laatste financieringsronde, volgens Forbes’ berekeningen.

SpaceX reageerde niet onmiddellijk op Forbes‘ verzoek om commentaar.

Sleutelachtergrond

SpaceX, opgericht in 2002, bouwt en lanceert raketten in de ruimte, en voltooide zijn eerste commerciële missie voor een particuliere klant in 2013. overheidscontracten”, met name van de National Aeronautics and Space Administration en het Amerikaanse ministerie van Defensie. Op 15 september, miljardair Jared Isaacman privé gecharterd een SpaceX-raket om naar de ruimte te gaan in de allereerste orbitale missie zonder professionele astronauten aan boord.

Waar op te letten?

Musk heeft plannen geplaagd om SpaceX’s Starlink-project, een satelliet-breedbandinternetdienst, af te splitsen en openbaar te maken. “We zullen waarschijnlijk Starlink naar de beurs brengen, maar pas over enkele jaren in de toekomst wanneer de omzetgroei soepel en voorspelbaar is”, zegt hij getweet vorig jaar. “De openbare markt houdt *niet* van grillige cashflow haha. Ik ben een grote fan van kleine particuliere beleggers. Zal ervoor zorgen dat ze de hoogste prioriteit krijgen. Je kunt me eraan houden.”

Verrassend feit

Volgens CB Insights is alleen de in China gevestigde TikTok-eigenaar Bytedance, met een waardering van $ 140 miljard bij de laatste financieringsronde, meer waard dan de secundaire verkoopwaardering van SpaceX. Privétransacties hebben echter naar verluidt schatte de monoliet van sociale media op meer dan $ 400 miljard.

Verder lezen

Elon Musk’s SpaceX-waardering $ 100 miljard (CNBC)

Elon Musk’s SpaceX is nu $ 74 miljard waard na de laatste inzamelingsronde: rapport (Forbes)

Jeff Bezos en Elon Musk botsen nu op de kleine satelliet-internetbusiness (Forbes)Source link

Zakelijk