Elon Musk verkocht deze week $ 5 miljard aan Tesla-aandelen, terwijl de aandelen kelderden na Twitter-enquête

Elon Musk verkocht deze week $ 5 miljard aan Tesla-aandelen, terwijl de aandelen kelderden na Twitter-enquête

bovenlijn

Elon Musk, de rijkste persoon ter wereld, heeft deze week een enorme hoeveelheid aandelen verkocht, deels om te helpen belasting te betalen over opties die hij bijna tien jaar geleden ontving. doe de zeldzame verkoop in reactie op een belastingvoorstel voor miljardairs dat vorige maand in Washington, DC werd besproken

Belangrijkste feiten

In tweeën deponeringen Woensdagavond vrijgegeven door de Securities and Exchange Commission, maakte Musk bekend dat hij maandag bijna 2,2 miljoen aandelenopties had uitgeoefend ter waarde van ongeveer $ 2,2 miljard voor ongeveer $ 13,4 miljoen en vervolgens diezelfde dag ongeveer 934.000 aandelen verkocht voor iets meer dan $ 1,1 miljard.

EEN serie van de deponeringen die later woensdagavond werden vrijgegeven, blijkt dat Musk vervolgens nog eens 3,6 miljoen aandelen verkocht voor een gemiddelde prijs van ongeveer $ 1.070 in de volgende twee dagen, terwijl de prijzen instortten als gevolg van speculatie over de mogelijke verkopen.

De verkopen komen zaterdag na Musk genaamd op Twitter-gebruikers om te helpen beslissen of hij 10% van zijn aandeel van ongeveer 23% in Tesla moet verkopen als reactie op een kortstondig wetgevingsvoorstel dat de niet-gerealiseerde aandelenwinsten van miljardairs zou hebben belast om belastingontwijking onder de ultrarijken te beteugelen.

Hoewel gebruikers met een overweldigende meerderheid voor Musk hebben gestemd om de verkoop te doen, onthullen voetnoten in de wettelijke deponeringen van woensdag dat de 50-jarige in september van plan was om de eerste tranche van maandag verkochte aandelen (ter waarde van $ 1,1 miljard) te betalen om de rekening te betalen voor opties die gepland zijn om volgend jaar aflopen.

Gecombineerd vertegenwoordigen de transacties deze week ongeveer 3% van Musk’s totale belang; hij bezit nog steeds ongeveer 168 miljoen Tesla-aandelen.

Musk, die niet meteen reageerde op Forbes verzoek om commentaar, verkocht de aandelen tegen een gemiddelde prijs van ongeveer $ 1.070, wat het afgelopen jaar een prijsstijging van bijna 160% veiligstelde, maar nog steeds 13% onder het hoogste punt ooit op donderdag.

Raaklijn

Dit is pas de derde keer dat Musk Tesla-aandelen heeft verkocht sinds het bedrijf in 2010 naar de beurs ging op de Nasdaq-beurs – en het is gemakkelijk zijn grootste transactie. In juli 2010 verkocht Musk iets meer dan 1,4 miljoen aandelen voor $ 24 miljoen, en in 2016 verkocht hij nog eens 2,7 miljoen aandelen voor ongeveer $ 593 miljoen.

Sleutelachtergrond

Aandelen van Tesla, een van de best presterende aandelen van het afgelopen jaar, boekten deze week grote verliezen nadat Musk’s tweets bij beleggers de bezorgdheid hadden gewekt dat de aandelenkoersen tijdens de liquidatie zouden kunnen standhouden. Het aandeel is 13% gedaald ten opzichte van zijn hoogste punt vorige week, wat neerkomt op ongeveer $ 163 miljard aan marktwaarde die sindsdien is weggevaagd. Ondanks de daling is Tesla echter nog steeds ongeveer $ 1,1 biljoen waard. Het aandeel steeg 2,7% in de handel na sluitingstijd na het sluiten op ongeveer $ 1.068 per aandeel op woensdag.

Groot aantal

281,6 miljard dollar. Dat is hoeveel Musk waard was vanaf de sluiting van de markt van woensdag – voordat rekening werd gehouden met de optie-oefening en de daaropvolgende massale verkoop.

Verder lezen

Waarom Elon Musk misschien 10% van zijn Tesla-voorraad wil verkopen – en waarom hij dat misschien moet? (Forbes)

In de biljoen dollar technische wereld (Forbes)

Dit is hoeveel Elon Musk aan belastingen zou betalen als hij 10% van zijn Tesla-aandelen zou verkopen (Forbes)Source link

Zakelijk