Een veelbelovende voorraad om te kopen na een zware maand

Een veelbelovende voorraad om te kopen na een zware maand

De aandelenmarkt kreeg in het begin van de week zware verkopen te verduren, aangezien de gemengde slotkoers op maandag leidde tot een duik in de middag op dinsdag. De Nasdaq Composite sloot dinsdag 2,8% lager. Er waren duidelijke technische tekenen voor de hogere opening van dinsdag dat de correctie nog niet voorbij was. De sterke stijging van de opbrengsten was een andere katalysator. De procentuele dalingen van de marktgemiddelden op dinsdag waren de ergste sinds maart en mei.

De aandelenmarkt probeerde woensdag opnieuw te stabiliseren, maar de S&P 500 verloor donderdag nog eens 1,2% om de eerste lagere maandafsluiting sinds januari te hebben. Zelfs het herstel van 1,1% op vrijdag kon de verliezen van het begin van de week niet compenseren.

Gedurende de week was de Nasdaq 100 de grote verliezer, een daling van 3,5%, en het had erger kunnen zijn: de Nasdaq bereikte vrijdag een dieptepunt van 14555 (een daling van 5,5%) voordat hij zich herstelde. De S&P 500 en de Dow Jones Utility Average daalden beide 2,2% voor de week. De Dow Jones Industrial Average verloor 1,4%, maar de iShares Russell 2000 (IWM) daalde slechts 0,4%.

Voor de maand was de schade het grootst voor de Dow Jones Utility Average, die 6,5% daalde, maar de Nasdaq 100 en de Dow Jones Transportation Average bleven niet ver achter met respectievelijk 5,9% en 5,6%.

Alle markten waren deze maand lager, waarbij IWM het beste standhield, met een daling van slechts 2,7%. Het nieuws van Merck over zijn nieuwe pil om COVID-19 te behandelen, de tijdelijke noodwet om de regering tot 3 december aan de gang te houden, en positieve economische gegevens zorgden vrijdag voor een stijging van 1,07% in de S&P 500.

De rally van vrijdag verbeterde de kortetermijnvooruitzichten, aangezien de Spyder Trust (SPY) een nieuwe correctielaag maakte op $ 427,23 voordat hij sloot op $ 434,25. Het 100-daags voortschrijdend gemiddelde op $ 432,09 werd gedurende de week geschonden, terwijl het 20-daags exponentieel voortschrijdend gemiddelde (EMA), dat nu daalt op $ 439,62, de eerste weerstand vertegenwoordigt. Er is een belangrijkere weerstand op $ 444,89, wat de swing high was van 23 september.

De dagelijkse S&P 500 Lijn vooruit/weigeren schond zijn opwaartse trend (lijn b) op 17 september, wat de neerwaartse trend bevestigde. De A/D-lijn bevindt zich nog steeds onder zijn EMA, maar is tijdens de handel van vorige week niet onder het dieptepunt van 21 september gezakt, waardoor een potentiële positieve divergentie ontstaat (lijn c). De dagelijkse NYSE Stocks Only A/D-lijn vertoont een meer uitgesproken divergentie (lijn e). Het zou boven de neerwaartse trend (lijn d) moeten komen om aan te geven dat de correctie voorbij is.

Hoe zit het met de tussenliggende trend? Een duidelijke meerderheid van de wekelijkse vooruitgang/dalingslijnen is negatief na de actie van vorige week. De Invesco QQQ Trust (QQQ) had vorige week een dieptepunt van $354,38 toen het de steun (lijn a) van de hoogtepunten van februari en april bereikte. Er is extra ondersteuning voor $ 349,36 (regel b). De afsluiting lag onder de maandelijkse spil van oktober op $ 365,90 met de S1 op $ 349,22.

De Nasdaq 100 A/D-lijn sloot voor het eerst sinds begin dit jaar onder het gewogen voortschrijdend gemiddelde (WMA). De A/D-lijn was op 26 februari 2021 onder de WMA gezakt. Twee weken later was de A/D-lijn weer boven de WMA. De A/D-lijn heeft verdere steun op het dieptepunt van juli (lijn c). Tijdens de QQQ-correctie in het najaar van 2020 hield de A/D-lijn boven zijn WMA (zie pijlen).

In september sloot de Energy Select-sector als enige van de elf S&P-sectoren hoger. De volgende beste presteerder was de Financial Sector Select (XLF), die met 1,8% daalde. Mijn reguliere maandelijkse aandelenscan bracht niet veel aandelen met een positief maandelijks momentum aan het licht. Ik heb slechts één aandeel uit de energiesector geselecteerd.

Baker Hughes Co (BKR) is een in Houston gevestigd Oil & Gas Equipment & Services-bedrijf met een marktkapitalisatie van $ 20,86 miljard. Het rapporteert de volgende winst op 20 oktober 2021. De maandgrafiek laat zien dat de 20-maands EMA, nu op $ 20,82, in juli en augustus werd getest met een dieptepunt van $ 19,07. Er is een belangrijke weerstand op $ 26,21 (regel a), en een beweging boven dit niveau zou aanvankelijke doelen hebben in het gebied van $ 34- $ 36.

de maandelijkse relatieve prestatie (RS) sloot in september boven de licht stijgende WMA. Het steeg deze maand met 8,5%, tegenover de daling van 4,9% in de S&P 500. De wekelijkse RS (niet getoond) is sterker en ondersteunt de zaak dat de BKR nu marktleider is.

Het volume nam in september toe en de Op Balans Volume (OBV) boven zijn WMA is gesloten. De OBV moet de neerwaartse trend (lijn b) overwinnen om sterkere aankopen aan te geven.

De seizoenstrend voor de S&P 500 laat zien dat na een aanvankelijk dieptepunt begin oktober de S&P zich nog een week of langer kan stabiliseren voordat hij tegen het einde van de maand zijn definitieve dieptepunt bereikt. De A/D-indicatoren en volume-indicatoren zijn nodig om de seizoenstrends te bevestigen, die gebaseerd zijn op gegevens die teruggaan tot 1928.

De economische gegevens van vrijdag lieten zien dat het consumentensentiment zich probeert te stabiliseren na de recente scherpe daling. De ISM Manufacturing Index was ook beter dan verwacht en de Chicago PMI van donderdag hield stand. Deze week hebben we fabrieksorders en sluiten we af met het maandelijkse banenrapport op vrijdag.

De kortetermijnvooruitzichten verbeterden met de rally van vrijdag en het suggereert dat aandelen deze week hoger kunnen stijgen zolang de overzeese markten maandag standhouden. Het beursrisico is door de daling van vorige week verder verlaagd, maar het blijft een gemengde markt. Voor de meesten wordt nog steeds de voorkeur gegeven aan een voorzichtige benadering totdat er sterke tekenen zijn dat de correctie voorbij isSource link

Zakelijk