Een strategie met twee fondsen voor 6,4% dividenden en een ijzersterke inflatiebescherming

Een strategie met twee fondsen voor 6,4% dividenden en een ijzersterke inflatiebescherming

Ik hoor van veel CEF Insider leden die zich tegenwoordig zorgen maken over inflatie, en daar is een goede reden voor: de consumentenprijzen stegen in oktober met 6,2% ten opzichte van een jaar geleden!

Het goede nieuws is dat we een eenvoudige opzet hebben waarmee we inflatieangst in ons voordeel kunnen werken, waardoor we grotere dividenden en een grotere prijsstijging kunnen krijgen, zoals wij doen. We hoeven alleen maar aandelengericht te kopen closed-end fondsen (CEF’s) op dips wanneer inflatierapporten verschijnen.

(Hieronder bespreken we twee CEF’s waarop u kunt mikken op deze dips. Ze zijn bedoeld om uw portefeuille te beschermen – en uw dividenden! – als de inflatie meer dan van voorbijgaande aard blijkt te zijn. U kunt ook stevige winsten boeken als Jay Powell heeft gelijk, en de inflatie neemt af.)

Ten eerste, als ik zeg dat het een goed idee is om de dips te kopen wanneer de inflatiecijfers uitkomen, meen ik het.

Elke keer dat beleggers in paniek raken over inflatie en verkopen, duurt de paniek een paar dagen (of, in september, een paar weken) en keren de aandelen terug naar hun bullish trend.

Dat is geen verrassing, zoals we besproken hebben in een artikel van 4 november, consumenten geven meer uit, werknemers verdienen meer en er is over het algemeen meer economische activiteit. Dit alles stuwt de omzet en winst van bedrijven omhoog, waardoor elke dip een koopkans wordt.

Het Easy Comp-verhaal

Het is ook belangrijk om te onthouden dat deze rapporten de consumentenprijzen van dit jaar vergelijken met die van 2020, toen we vastzaten in de ergste pandemie in een eeuw en een ongekende economische stilstand. Aangezien de economie blijft aantrekken, is het niet verwonderlijk dat we op korte termijn zouden overschieten. Dit is eigenlijk goed nieuws.

Wat meer is, als we op de lange termijn kijken en kijken hoe de inflatie zich sinds het einde van de Grote Recessie heeft ontwikkeld, zien we dat de inflatiebenchmark-consumentenprijsindex (CPI) nu boven de trendlijn ligt (na eronder te zijn geweest vanwege de renteverhogingen van het midden van de jaren 2010), is het niet veel vooruit.

Met andere woorden, hoewel de inflatie hoog is in vergelijking met 2020, komt ze dicht bij een terugkeer naar de langetermijntrend. Bovendien is de inflatie pas echt hoog als we het vergelijken met het “verloren jaar” van 2020; als we het vergelijken met 2019, is de inflatie een bescheidener 3,3%.

Een flexibele, CEF-gedreven inflatiestrategie die tot 6,4% oplevert

Dus waar laat dat ons? Met een optimistische verhaallijn: terwijl we daar verkeersdrempels tegenkomen, zoals problemen met de toeleveringsketen en tekorten aan arbeidskrachten, komen we dichter bij hoe het leven was in 2019 dan hoe het was in, laten we zeggen, 2008 of 1929 of 2020. Met andere woorden, het is een goed moment om te blijven investeren in CEF’s met uitbetalingen die: ver hoger dan de inflatie – het maakt niet uit of u de winst van vandaag in de CPI berekent op basis van 2020 of 2019!

Een goed spel hier omvat twee CEF’s: een om ons te bufferen (en een gezond dividend van 6,4% uit te betalen) als de inflatie plakkerig blijkt te zijn, en een om ons klaar te stomen voor winst (en een groeiende uitbetaling van 5,4%) als de inflatie in 2022 afneemt, zoals verwacht de Fed. Hoe u geld aan elke CEF verdeelt, hangt af van uw visie op waar de prijzen (en tarieven) naartoe gaan.

Ten eerste, als de inflatie toeslaat, willen we ‘harde’ activa bezitten die ons een hoge, veilige inkomstenstroom verschaffen, zoals de nutsaandelen van de Cohen & Steers Infrastructuurfonds (UTF). Uitblinkers in de portefeuille van UTF zijn aardgasleveranciers Enbridge Inc. (ENB), die profiteert van een hogere vraag naar energie en hogere prijzen, en Volgende Tijdperk Energie (NEE), een op groene energie gericht nutsbedrijf dat zal profiteren van de investeringen van de Biden-regering in hernieuwbare energie en elektrische infrastructuur in het algemeen.

Als de inflatie in 2022 fors stijgt, kan UTF het gemakkelijk beter doen dan de markt, aangezien beleggers op jacht gaan naar hedges, evenals een inkomstenstroom die de stijgende prijzen overtreft.

Als de inflatie afvlakt, innen we nog steeds de hoge inkomstenstroom van UTF, terwijl we naar ons tweede fonds kijken voor winst. Dat zou de technologie-gerichte zijn BlackRock Wetenschap en Technologie Trust (BST), dat in oktober zijn dividend met meer dan 10% verhoogde, de derde verhoging sinds de pandemie toesloeg.

Naast hogere uitbetalingen verplettert deze 5,5%-opbrengster de markt en levert hij sinds het begin van 2020, vóór de pandemie, enorme rendementen op. Zoals big-tech aandelen willen Apple (AAPL), Microsoft (MSFT) en Alfabet (GOOGL) gevoelig zijn voor hogere inflatie (en de daarmee gepaard gaande hogere rentetarieven), zullen ze het goed doen als, zoals ik verwacht, de inflatie volgend jaar matigt.

De extra bonus hier is dat BST wordt verhandeld met een korting van 5,2% ten opzichte van de intrinsieke waarde (NAV) terwijl ik dit schrijf, ruim onder de premie van 1,8% die het gemiddeld is in de afgelopen 12 maanden, dus het fonds zou wat door kortingen kunnen stijgen, te.

Michael Foster is de hoofdonderzoeksanalist voor: Tegendraadse vooruitzichten. Voor meer geweldige inkomstenideeën, klik hier voor ons laatste rapport “Onverwoestbaar inkomen: 5 koopjesfondsen met veilige 7,3% dividenden.

Openbaarmaking: geen

Source link

Zakelijk