Een hoogwaardig Exec Comp-plan verlaagt het risico van beleggen in Polaris

Een hoogwaardig Exec Comp-plan verlaagt het risico van beleggen in Polaris

Vier nieuwe aandelen maken de Exec Comp Aligned with ROIC Model Portfolio van november beschikbaar voor leden vanaf 12 november 2021.

Samenvatting van de keuzes van september

De Exec Comp Aligned with ROIC Model Portfolio (+8,7%) presteerde beter dan de S&P 500 (4,8%) van 14 oktober 2021 tot en met 10 november 2021. Het best presterende aandeel in de portefeuille steeg met 34%. In totaal presteerden acht van de 15 Exec Comp Aligned with ROIC-aandelen van 14 oktober 2021 tot 10 november 2021 beter dan de S&P 500.

Deze modelportefeuille bevat alleen aandelen die een aantrekkelijke of zeer aantrekkelijke rating verdienen en die de beloning van bestuurders afstemmen op een betere ROIC. Ik denk dat deze combinatie een uniek goed gescreende lijst van lange ideeën oplevert, omdat het rendement op geïnvesteerd kapitaal (ROIC) de belangrijkste drijfveer is voor het creëren van aandeelhouderswaarde.

Nieuwe voorraadfunctie voor november: Polaris Inc. (PII)

Polaris Inc. (PII) is het aanbevolen aandeel in de Exec Comp Aligned with ROIC Model Portfolio van november.

Sinds 2016 heeft Polaris samengestelde jaarlijkse groeipercentages (CAGR) van 12% voor de omzet en 19% voor de netto operationele winst na belastingen (NOPAT), volgens figuur 1. De NOPAT-marge van het bedrijf groeide van 6% in 2016 tot 8% over de lopende periode van twaalf maanden (TTM). De ROIC van het bedrijf groeide in dezelfde tijd van 15% naar 22%.

Figuur 1: Polaris’ NOPAT en omzetgroei: 2016 – TTM

Op ROIC gebaseerde beloning stimuleert leidinggevenden op de juiste manier

Het beloningsplan voor executives van Polaris brengt de belangen van de executives op één lijn met de belangen van de aandeelhouders door de uitbetaling van prestatiegebonden aandelen te koppelen aan het behalen van een aangepast ROIC.

Polaris’ opname van aangepast ROIC als prestatiedoel voor de beloning van bestuurders heeft bijgedragen aan het creëren van aandeelhouderswaarde door stijgende ROIC en economische inkomsten. De ROIC van Polaris verbeterde van 15% in 2016 tot 22% ten opzichte van de TTM, en de economische winst van het bedrijf groeide in dezelfde periode van $ 138 miljoen naar $ 483 miljoen.

Figuur 2: ROIC van Polaris: 2016 – TTM

Polaris wordt ondergewaardeerd

Tegen de huidige prijs van $ 121 per aandeel heeft PII een prijs-tot-economische boekwaarde (PEBV)-ratio van 0,8. Deze verhouding betekent dat de markt verwacht dat Polaris’ NOPAT permanent met 20% zal dalen. Deze verwachting lijkt overdreven pessimistisch voor een bedrijf dat NOPAT de afgelopen twee decennia jaarlijks met 9% heeft laten groeien.

Als Polaris de NOPAT-marges van 2020 van 7% kan handhaven (de marges waren bijna 8% ten opzichte van de TTM) en de NOPAT de komende 10 jaar jaarlijks met 4,5% kan laten groeien, dan is het aandeel vandaag $ 148/aandeel waard – een stijging van 23%. Zie de wiskunde achter dit omgekeerde DCF-scenario. Mocht het bedrijf NOPAT meer laten groeien in lijn met historische groeipercentages, dan heeft het aandeel nog meer opwaarts potentieel.

Kritieke details gevonden in financiële dossiers door de Robo-Analyst-technologie van mijn bedrijf

Hieronder vindt u details over de aanpassingen die ik maak op basis van de bevindingen van Robo-Analyst in Polaris’ 10-K en 10-Q’s:

Resultatenrekening: ik heb $ 557 miljoen aan aanpassingen gedaan, met een netto-effect van het verwijderen van $ 381 miljoen aan niet-operationele kosten (5% van de omzet). U kunt alle aanpassingen zien die zijn aangebracht in de resultatenrekening van Polaris hier.

Balans: ik heb $ 1,3 miljard aan aanpassingen gedaan om het geïnvesteerde kapitaal te berekenen met een nettostijging van $ 287 miljoen. Een van de grootste aanpassingen was $ 411 miljoen (15% van de gerapporteerde nettoactiva) aan afschrijvingen van activa. U kunt alle aanpassingen aan de balans van Polaris zien hier.

Waardering: ik heb $ 1,9 miljard aan aanpassingen gedaan aan de aandeelhouderswaarde, die allemaal de aandeelhouderswaarde hebben verlaagd. Afgezien van de totale schuld, was de meest opvallende aanpassing aan de aandeelhouderswaarde $ 144 miljoen aan uitstaande personeelsopties (ESO). Deze aanpassing vertegenwoordigt 2% van de marktkapitalisatie van Polaris. Bekijk alle aanpassingen aan de waardering van Polaris hier.

Openbaarmaking: David Trainer, Kyle Guske II, Alex Sword en Matt Shuler ontvangen geen vergoeding om over een specifiek aandeel, stijl of thema te schrijven.

Source link

Zakelijk