Drie sleutels om levensveranderingen aan te brengen

Drie sleutels om levensveranderingen aan te brengen

Jarenlange samenwerking met professionals in financiële markten heeft me een aantal dingen geleerd over het aanbrengen van positieve veranderingen in ons leven. Hier zijn drie observaties die uw inspanningen voor verbetering kunnen voeden:

1) Verandering begint met visie – Het moeilijke is niet om positieve veranderingen in ons leven aan te brengen, maar om ze vol te houden. Veranderingsinspanningen zullen waarschijnlijk niet blijven bestaan ​​als ze niet worden gevoed met inspiratie. De oplossingsgerichte benadering van verandering suggereert dat we altijd aan het veranderen zijn, hoewel we het feit meestal niet erkennen. Wat we al met succes doen – wanneer we het gelukkigst, het meest energiek en het meest vervuld zijn – is vaak wat we het meest nodig hebben om in ons leven te cultiveren. De meest krachtige visie op verandering komt van vollediger worden wie we al op ons best zijn. Wat is de beste versie van jou? Wat doe je in je leven als je momenten van vreugde, tevredenheid en passie ervaart? Probeer niet iemand anders te zijn. Probeer beter te worden in het benaderen van wie je al kunt zijn.

2) Verandering begint bij het lichaam – Jaren van werk op het gebied van korte psychotherapieën hebben me geleerd dat elke effectieve benadering van psychologische verandering nieuwe ideeën, vaardigheden en ervaringen introduceert tijdens perioden van verhoogd bewustzijn. Onze snelste toegang tot een verhoogd bewustzijn is door veranderingen in ons lichaam. Wanneer we nieuwe dingen voelen, is de kans het grootst dat we de gebeurtenissen in ons leven op nieuwe manieren verwerken. Een van de beste manieren om een ​​belangrijke levensverandering na te streven, is door deze te associëren met een kenmerkende fysiologische, emotionele en cognitieve toestand en vervolgens onze toegang tot die toestand te beheersen. We weten dat mensen herstellen van een trauma door pijnlijke herinneringen opnieuw te verwerken in veilige, rustige toestanden. Minder gewaardeerd is dat we alledaagse ervaringen opnieuw kunnen verwerken in staten van vreugde, dankbaarheid en enthousiasme. Dit wordt goed begrepen in ’s werelds grote spirituele tradities, waar zelfs de meest routinematige gebeurtenissen – ’s ochtends wakker worden en een maaltijd eten – inspiratiebronnen kunnen worden.

3) Verandering begint vandaag – Onderzoek wijst uit dat verandering het meest duurzaam is als het onderdeel wordt van ons dagelijks leven. Met andere woorden, het is belangrijk om zijn onze doelen en live onze visioenen dagelijks. Dat betekent dat we ook dagelijks toegang nodig hebben tot de verhoogde mentale en fysieke toestanden die ons in staat stellen onszelf op nieuwe en positieve manieren te ervaren. Het is niet genoeg om alleen doelen te stellen. Die doelen moeten worden vertaald in dagelijkse acties en denkwijzen die ons beste zelf versterken. Eerst komen verschuivingen in ons doen en pas dan ontdekken we verschuivingen in ons kijken. Frisse dagelijkse ervaringen helpen ons een fris zelfgevoel te internaliseren. Een waardig doel is niet alleen iets dat we hebben, maar iets dat we elke dag actief doen.

Kortom, verandering is een proces – en het is een proces dat we kunnen leren beheersen. Als we in dezelfde gemoedstoestand en lichaam blijven en van dag tot dag dezelfde dingen doen, versterken we alleen maar de status-quo. Er verandert niets. Revolutionaire verandering is het samengestelde resultaat van kleine, consistente evolutionaire inspanningen.

Source link

Zakelijk