Drie onbeminde fondsen die 6,9% + dividenden betalen

Drie onbeminde fondsen die 6,9% + dividenden betalen

U weet dat we ons in een dure markt bevinden waar zelfs obscure high-yieldspelen zoals closed-end fondsen (CEF’s) prijzig zijn!

Maar we kunnen nog altijd vind deals in deze ruimte, wat zonder twijfel mijn favoriete veld is om op grote uitbetalingen te jagen. In focus vandaag: een totaal over het hoofd gezien fonds (van een eveneens over het hoofd gezien beheerbedrijf) dat een fors dividend van 7,6% weggooit.

Deze deal kan niet lang duren – met zo lage rendementen op alles, van staatsobligaties tot large-capaandelen, zullen beleggers onvermijdelijk op zoek gaan naar deze verborgen high yielder. En we zullen in een vroege positie zitten als ze dat doen. (We zullen ook ingaan op twee andere fondsen van dezelfde beheermaatschappij die u koste wat kost moet vermijden.)

De waarheid over CEF-kortingen

Als u al eerder in CEF’s hebt belegd, weet u dat de korting op de intrinsieke waarde (NIW, of de waarde van de beleggingen in de portefeuille van een CEF) een kritieke maatstaf is om in de gaten te houden. Het meet het verschil tussen de portefeuillewaarde van een CEF en de prijs waartegen het op de markt wordt verhandeld.

Het resultaat? U wilt een CEF-handel kopen met een historisch brede korting en vervolgens dat afsluitende “kortingsvenster” berijden terwijl het dichtklapt, waardoor de aandelenkoers hoger wordt.

Het probleem is dat er in CEF’s, net als bij al het andere, tegenwoordig niet veel kortingen te vinden zijn. Met een gemiddelde korting op de intrinsieke waarde van slechts 1,7%, zijn CEF’s eigenlijk veel hoger geprijsd dan ze gewoonlijk zijn. Om te zien hoe duur deze prijsstelling is, moet u bedenken dat CEF’s het afgelopen decennium een ​​gemiddelde korting van 7% hebben gehad.

CEF’s gaan voor hogere waarderingen, deels vanwege wat ze doen: grote inkomstenstromen bieden (CEF’s leveren momenteel gemiddeld 6,9% op) te midden van een ‘dividenddroogte’. Het is niet gemakkelijk om $ 690 per jaar (of $ 57,50 per maand) aan inkomsten te halen uit een investering van $ 10.000, maar CEF’s doen dat – en het is een stuk beter dan de schamele $ 10,83 per maand van de S&P 500 op diezelfde $ 10K!

Dat is trouwens de reden waarom het nu nog steeds een goed moment is om CEF’s te kopen: hun buitensporige uitbetalingen zijn nog steeds meer dan genoeg om beleggers aan te moedigen deze fondsen op te pikken, waardoor hun marktprijzen stijgen. Bovendien zijn veel CEF’s goed gediversifieerd en houden ze aandelen en obligaties aan in enkele van de beste bedrijven ter wereld. Ten slotte verslaan de beste CEF’s hun indexen al jaren – nog een grote reden om in te springen.

Maar dat betekent niet dat alle CEF’s uw aandacht waard zijn. De fondsen van één bedrijf – inclusief die goedkope 7,6% opbrengst die ik hierboven noemde – zijn onder de radar van CEF-investeerders gegleden, en dat is waar onze kans vandaag ligt.

De Aberdeen Chill

Aberdeen Standard Investments bestaat sinds 2017, toen Aberdeen Asset Management (een Britse financiële onderneming) fuseerde met Standard Life, een van de grootste verzekeraars in Groot-Brittannië. De CEF’s van Aberdeen vormen een klein deel van de $ 700 miljard aan activa die het beheert, hoewel het totale aantal CEF’s dat het aanbiedt – 11 in totaal – meer is dan veel andere CEF-uitgevers.

Toch zijn zeven van die 11 fondsen sterk verdisconteerd, met een gemiddelde korting van 8,7%. Dat is veel hoger dan de gemiddelde CEF-korting.

Een deel hiervan is een geografisch ongeluk: de basis van Aberdeen in Groot-Brittannië zou sommige investeerders kunnen afstoten; een ander onderdeel hiervan is geografische intentie: vijf van de meest scherp geprijsde fondsen van het bedrijf zijn gericht op landen en regio’s die de afgelopen jaren minder enthousiast zijn geworden van beleggers, waaronder Australië, Japan en opkomende markten.

3 Aberdeen-fondsen met hoge kortingen – 1 winnaar, 2 verliezers

Die regionale vooringenomenheid verklaart de grote kortingen op de Aberdeen Emerging Markets Equity Income Fund (AEF) en Aberdeen Global Premier Properties Fund (AWP), die respectievelijk 11,3% en 5,4% onder de NAV handelen.

Alleen al op basis daarvan zou je denken aan AEF, een aandelenfonds waarvan de portefeuille large-cap Aziatische giganten omvat zoals Samsung Electronics (SSNLF), Taiwan Semiconductor

AAN
(TSM)
en Tencent Holdings (TCTZF), is een hond.

Maar als we de NAV-prestaties van AEF vergelijken met de benchmark voor opkomende markten Vanguard FTSE Emerging Markets ETF (VWO)

vwo
sinds de lancering van het VWO in 2005 (AEF is eigenlijk veel ouder, het is gelanceerd in 1991), een ander beeld ontstaat.

Zoals u kunt zien, loopt de portefeuille van AEF in de pas met de bredere markt voor beleggingen in opkomende markten, die u zou verwachten van een op large-cap gericht fonds. Maar hier is het verschil: de inkomstenstroom van 7,6% ligt mijlenver voor op VWO’s schamele rendement van 2%, dus AEF-kopers krijgen een groot deel van hun rendement in contanten. Dat, plus de korting van 11,3% van AEF, maakt het een buitengewoon aantrekkelijke optie.

Hetzelfde kan niet gezegd worden van AWP, een rendement van 7,4% met een focus op vastgoed als onderdeel van zijn wereldwijde strategie. Maar dat heeft AWP niet echt geholpen: het loopt ver achter op de SPDR Dow Jones Global Real Estate ETF (RWO)

RWO
,
een goede maatstaf voor internationaal onroerend goed, waardoor AWP een onaantrekkelijke aankoop is, vooral met zijn relatief kleinere korting.

Als we overgaan op een van de populairste (en ook internationale) fondsen van Aberdeen, de 6,9%-rendement Aberdeen Total Dynamic Dividend Fund (AOD), we zien echt hoe een nauwkeurige blik op CEF’s de winnaars van de verliezers scheidt, zelfs als ze door hetzelfde bedrijf worden gerund!

De korting van 9% van AOD is enorm en verrassend voor een fonds dat $ 1,1 miljard aan activa onder beheer heeft (relatief groot voor een CEF). Maar als we kijken naar de recente prestaties van het fonds, zien we dat dit fonds om een ​​goede reden wordt verdisconteerd.

Het rendement van AOD is een fractie van dat van een wereldwijd aandelenindexfonds, waardoor het een gemakkelijk te weerstaan ​​CEF is die zijn ongewoon grote korting verdient.

Het komt neer op? AEF is het Aberdeen Fund om nu te kopen

Het feit dat de korting van AEF is zelfs groter dan die van AOD, ondanks het nauw volgen van de index en het uitbetalen van een genereuze inkomstenstroom, laat zien hoe inefficiënt de CEF-wereld kan zijn. En dat zorgt voor een geweldige kans om in AEF te komen voordat de korting van 11,3% afloopt.

Michael Foster is de hoofdonderzoeksanalist voor: Tegendraadse vooruitzichten. Voor meer geweldige inkomstenideeën, klik hier voor ons laatste rapport “Onverwoestbaar inkomen: 5 koopjesfondsen met veilige 7,3% dividenden.

Openbaarmaking: geen

Source link

Zakelijk