Dreigt een daling voor Perrigo-aandelen na een stijging van 16% in een maand?

Dreigt een daling voor Perrigo-aandelen na een stijging van 16% in een maand?

[Updated: 10/7/2021] PRGO Stock Stijging

Een paar maanden geleden hebben we dat besproken Perrigo-voorraad (NASDAQ: PRGO) kan hogere niveaus zien nadat het 15% daalde na een Q2-misser. PRGO-aandelen zijn sindsdien met meer dan 17% gestegen tot een niveau van $ 48 op dit moment. Het PRGO-aandeel is de afgelopen eenentwintig handelsdagen zelfs met 16% gestegen, terwijl het in slechts vijf handelsdagen met 12% is gestegen. Dit kan worden toegeschreven aan de afwikkeling van een belastingaanslag door Ierland van 297 miljoen euro. De reden waarom dit belangrijk is, is dat de eerdere schattingen van belastingverplichtingen aan Ierland gevreesd werden op 1,6 miljard euro, terwijl het uiteindelijke bedrag een fractie daarvan blijkt te zijn, wat de investeerders toejuicht.

Maar nu het PRGO-aandeel in eenentwintig handelsdagen een stijging van 16% heeft laten zien, zal het zijn opwaartse traject voortzetten of dreigt een daling? Afgaand op historische prestaties, is er: een grotere kans op een daling van de PRGO-aandelen in de komende maand. Van de 67 gevallen in de afgelopen tien jaar zag het aandeel PRGO een stijging van eenentwintig dagen met 16% of meer, 50 van hen resulteerde in een daling van de PRGO-voorraad gedurende de volgende periode van een maand (eenentwintig handelsdagen). Dit historische patroon weerspiegelt 50 van de 67, of ongeveer 75% kans op een daling van de PRGO-aandelen in de komende maand. Zie onze analyse op Perrigo Stock Kans op een stijging voor meer details.

Dus als dit historische prestaties volgt, is het waarschijnlijk dat PRGO-aandelen in de toekomst naar lagere niveaus zullen dalen. Als u PRGO-aandelen echter als een investering over een langere periode overweegt, kunt u onze prognose bekijken voor: Perrigo waardering van $ 52 per aandeel, wat een premie van meer dan 8% inhoudt ten opzichte van het huidige niveau van ongeveer $ 48.

Berekening van ‘Event Probability’ en ‘Chance of Rise’ met behulp van gegevens van de afgelopen tien jaar

 • Na een beweging van 12% of meer over een periode van vijf dagen, steeg het aandeel in 47% van de gevallen in de volgende vijf dagen.
 • Na een verplaatsing van 13% of meer over een periode van tien dagen, steeg het aandeel in de volgende tien dagen in 50% van de gevallen
 • Na 16% of meer te hebben verplaatst over een periode van eenentwintig dagen, steeg het aandeel slechts in 25% van de gevallen in de volgende eenentwintig dagen.

Voorspel gemiddeld rendement op Perrigo Voorraadretour: AI voorspelt PRGO-gemiddelde en buitensporig rendement na een val of stijging

Perrigo Stock Return (recente) vergelijking met peers

 • Vijfdaags rendement: PRGO het hoogst met 12%; ALKS laagste op -3,9%
 • Tiendaags rendement: PRGO hoogste op 13%; LIVN laagste op -1,6%
 • Twenty-One Day Return: PRGO hoogste op 16%; TARO laagste op -9,6%

[Updated: 8/23/2021] PRGO Voorraaddaling

wij geloven dat Perrigo-voorraad (NASDAQ: PRGO), een bedrijf in de gezondheidszorg dat zelfzorgproducten zonder recept levert, lijkt op dit moment een goede koopmogelijkheid. PRGO-aandelen worden momenteel in de buurt van $ 41 verhandeld en zijn in feite 33% gedaald ten opzichte van het pre-Covid-hoogtepunt van ongeveer $ 61 in februari 2020 – voordat de coronaviruspandemie de wereld trof. De aandelenkoers van het bedrijf is met meer dan 15% gedaald sinds het zijn Q2-resultaten rapporteerde, waarbij de straatramingen werden gemist. Het bedrijf rapporteerde een omzet van $ 981 miljoen, vergeleken met de consensusraming van iets meer dan $ 1 miljard. De bottom-line was ook een misser, waarbij Perrigo $ 0,50 EPS rapporteerde in vergelijking met de consensusschatting van $ 0,61. Zowel de omzet als de winst daalden joj, als gevolg van een zwak griepseizoen.

Het bedrijf handhaafde echter zijn verwachting voor het volledige jaar 2021 van een lage eencijferige omzetgroei en een middelhoge tot hoge eencijferige winstgroei. Het bedrijf verwacht een sterk herstel van de consumentenvraag in de komende kwartalen, en het zal waarschijnlijk de totale verkoop van OTC-producten versterken. Nu het aandeel na de Q2-resultaten is gecorrigeerd, vinden we het aantrekkelijk op de huidige niveaus van rond de $ 41. Met de recente contante infusie van meer dan $ 1,5 miljard uit de afstoting van zijn generieke geneesmiddelen op recept, kan het bedrijf zich concentreren op de kernactiviteiten op het gebied van consumentenproducten.

Hoewel de PRGO-aandelen tijdens de huidige Covid-19-crisis lagere niveaus hebben gekend, hoe ging het tijdens de crisis van 2008? In deze nota richten we ons op een vergelijkende analyse van: Perrigo-aandelenprestaties tijdens de huidige financiële crisis met die tijdens de recessie van 2008 in ons interactieve dashboard.

Tijdlijn van de Coronavirus-crisis van 2020:

 • 12/12/2019: Coronavirusgevallen voor het eerst gemeld in China
 • 1/31/2020: WHO verklaart een wereldwijde noodsituatie op gezondheidsgebied.
 • 19-2-2020: Tekenen van effectieve inperking in China en hoop op monetaire versoepeling door grote centrale banken helpt S&P 500 recordhoogte te bereiken
 • 23-3-2020: S&P 500 daalt 34% vanaf het piekniveau gezien op 19 februari 2020, terwijl Covid-19-gevallen buiten China versnellen. Helpt niet dat de olieprijzen half maart instorten te midden van een door Saoedi-Arabië geleide prijzenoorlog
 • Sinds 24-03-2020: S&P 500 rally 99% van de dieptepunten op 23 maart 2020, aangezien het stimuleringspakket van meerdere miljarden dollars van de Fed de overlevingsangst op korte termijn onderdrukt en liquiditeit in het systeem brengt.

Dit is daarentegen hoe PRGO-aandelen en de bredere markt het deden tijdens de crisis van 2007-08:

Tijdlijn van de crisis van 2007-08

 • 1-10-2007: Geschatte piek van voor de crisis in de S&P 500-index
 • 1-9-2008 – 1-10-2008: versnelde marktdaling in overeenstemming met de faillissementsaanvraag van Lehman (15-09-08)
 • 1-3-2009: Geschatte bodem van de S&P 500-index
 • 31-12-2009: Initieel herstel naar niveaus vóór versnelde daling (rond 1-9-2008)

Prestaties van PRGO en S&P 500 tijdens financiële crisis 2007-2008

Het PRGO-aandeel groeide van een niveau van ongeveer $ 22 in augustus 2007 (piek vóór de crisis voor de bredere markten) tot een niveau van $ 38 in september 2008 voordat het in maart 2009 daalde tot $ 20 (toen de markten het dieptepunt bereikten), wat impliceert dat het PRGO-aandeel 47% verloor van niveaus van $38, maar slechts 7% van het niveau van augustus 2007. Het herstelde zich onmiddellijk na de crisis van 2008 tot een niveau van $ 40 in januari 2010. Ter vergelijking: de S&P 500-index zag een daling van 51% van het hoogtepunt in september 2007 tot het dieptepunt in maart 2009, gevolgd door een scherp herstel van 48% tegen januari 2010.

Perrigo Fundamentals zijn de afgelopen jaren matig geweest

De inkomsten van Perrigo daalden van $ 4,7 miljard in 2018 tot $ 4,5 miljard in de afgelopen twaalf maanden, deels als gevolg van een zwak griepseizoen dit jaar. Het bedrijf heeft de afgelopen jaren ook een daling van zijn nettomarges gezien, wat zwaar weegt op het resultaat, dat daalde van een winst van $ 0,95 per aandeel in 2018 tot een verlies van $ 2,55 per aandeel in de afgelopen twaalf maanden. Dit kan deels worden toegeschreven aan bijzondere waardeverminderingen in verband met de activiteiten op het gebied van receptgeneesmiddelen, die het bedrijf vorige maand desinvesteerde.

Heeft Perrigo voldoende contant geld om aan zijn verplichtingen te voldoen tijdens de huidige crisis?

De totale schuld van Perrigo steeg van $ 3,2 miljard in 2016 tot $ 3,6 miljard momenteel, terwijl de totale contanten in dezelfde periode daalden van $ 551 miljoen tot $ 317 miljoen. Perrigo heeft de afgelopen twaalf maanden $ 91 miljoen aan contanten verdiend voor zijn activiteiten. Het bedrijf heeft voldoende liquiditeit om de huidige crisis te doorstaan, en de recente desinvestering van het bedrijf heeft gezorgd voor een geldinjectie van $ 1,5 miljard.

Conclusie

Fasen van de Covid-19-crisis:

 • Begin- tot half maart 2020: Angst van de uitbraak van het coronavirus die zich snel verspreidt, vertaalt zich in: realiteit, waarbij het aantal gevallen wereldwijd toeneemt
 • Eind maart 2020 en verder: Social distancing maatregelen + lockdowns
 • april 2020: Gevoede stimulus onderdrukt overlevingsangst op korte termijn
 • mei-juni 2020: Herstel van de vraag, met geleidelijke opheffing van lockdowns – geen paniek meer ondanks een gestage toename van het aantal gevallen
 • Sinds eind 2020: Zwakke kwartaalresultaten, maar vervolg verbetering van de vraag en vooruitgang met vaccinontwikkeling stimuleren het marktsentiment. Meerdere landen hebben grootschalige vaccinprogramma’s voor Covid-19 opgezet, hoewel nieuwe varianten van het coronavirus hebben geleid tot een toename van het aantal actieve gevallen.

Naarmate de wereldeconomie opengaat en de beperkingen gefaseerd worden opgeheven, zal de vraag van de consument naar verwachting aantrekken, wat een goed voorteken is voor de activiteiten van Perrigo. Dit zou tot uiting kunnen komen in de vorm van hogere totale inkomsten in 2021, wat op korte termijn positief zou kunnen zijn voor de PRGO-aandelen.

Hoewel PRGO-aandelen een opleving kunnen zien, heeft 2020 veel prijsdiscontinuïteiten gecreëerd die aantrekkelijke handelsmogelijkheden kunnen bieden. U zult er bijvoorbeeld versteld van staan ​​hoe contra-intuïtief de waardering van aandelen is AMD versus Etsy.

Investeer met Trefis Portefeuilles die de markt verslaanInvesteer met Trefis Portefeuilles die de markt verslaan

Alles zien Trefis Prijsschattingen

Source link

Zakelijk