Dow valt opnieuw na de slechtste dag van Evergrande Sparks Market in maanden.  Wat gebeurt er nu?

Dow valt opnieuw na de slechtste dag van Evergrande Sparks Market in maanden. Wat gebeurt er nu?

bovenlijn

Aandelen worstelden dinsdag om de verliezen te compenseren nadat de bezorgdheid dat ’s werelds meest in de schulden zittende projectontwikkelaar in gebreke zou kunnen raken met zijn schuld, leidde tot de grootste uitverkoop van de markt in maanden, maar veel experts blijven ervan overtuigd dat de aandelen in de Verenigde Staten zullen herstellen, gezien het sterke economische momentum naarmate de pandemie afneemt .

Belangrijkste feiten

Na een daling van 615 punten in zijn ergste dagelijkse daling sinds juli, daalde de Dow Jones Industrial Average op dinsdag 50 punten, of 0,2%, en bleef daarmee bijna 5% onder een recordhoogte van vorige maand.

Ondertussen daalde de S&P 500 met ongeveer 0,1% en de technologiezware Nasdaq slechts 0,2%; beide indexen boekten maandag hun grootste daling sinds mei, respectievelijk met 1,7% en 2,2%.

In een notitie van dinsdag noemde Marko Kolanovic, hoofdstrateeg van JPMorgan, de uitverkoop van maandag een “overreactie”, grotendeels aangewakkerd door rammelende handelaren, en verdubbelde zijn bullish marktprognose, waarbij hij zei dat de S&P tegen het einde van het jaar nog steeds met nog eens 9% zou kunnen stijgen.

Hij zegt dat de Russell 2000, een index van bedrijven met kleine marktkapitalisaties, maandag relatief veerkrachtig was en in een opwaartse trend op lange termijn blijft, een goed teken voor de bredere markt, aangezien small-capaandelen over het algemeen grotere indexen leiden, voegt hij eraan toe. .

Hoewel verschillende Aziatische markten deze week tot woensdag gesloten blijven, is de benchmark-aandelenindex van Hong Kong dinsdag met 0,5% gestegen, hoewel deze dit jaar ongeveer 12% lager blijft.

Cruciaal citaat

“Zolang Covid blijft afnemen, zou een sterk momentum moeten aanhouden in 2022, aangezien bedrijven beginnen met het opnieuw opbouwen van uitgeputte voorraden en opvoeren [spending]’, aldus Kolanovic. “Het beleid van de centrale bank moet op groei gericht blijven, en zelfs de vertraging van China zal waarschijnlijk binnenkort worden tegengegaan met een beleidsspil.”

Sleutelachtergrond

China’s op een na grootste projectontwikkelaar Evergrande heeft vergaard een duizelingwekkende $ 300 miljard aan schulden om zijn uitgestrekte portefeuille van verheven projecten te helpen financieren sinds de oprichting 15 jaar geleden. Gehavend door de natie vertraagd economische groei, maar het bedrijf vertelde de banken vorige week dat het niet in staat zou zijn om deze maand verschuldigde schulden te betalen, waardoor zijn aandelen tuimelden en een scherpe daling in de Chinese onroerendgoedsector veroorzaakte die zich snel over de Aziatische markten verspreidde. Met zo’n 1.300 vastgoedprojecten in China, Evergrande in dienst heeft ongeveer 200.000 mensen en zegt dat het via zijn projecten jaarlijks ongeveer 2 miljoen banen creëert. De aandelen van het bedrijf zijn dit jaar met meer dan 80% gedaald.

Raaklijn

In een brief aan werknemers maandag, Evergrande’s voorzitter zei het bedrijf zal “uit zijn donkerste moment lopen” en zijn verplichtingen jegens investeerders, partners en banken nakomen.

Waar op te letten?

Hoewel Amerikaanse aandelen vorige week grotendeels onaangedaan waren door de onrust, zakten ze maandag snel in rapporten kwam de waarschuwing naar voren dat Evergrande een rentebetaling van $ 84 miljoen zou kunnen mislopen die deze donderdag verschuldigd is en een wanbetaling zou veroorzaken die onmiskenbaar schadelijke rimpeleffecten zou hebben, gezien de enorme omvang van de ontwikkelaar. “Wat er donderdag gebeurt, belooft op de een of andere manier een baanbrekend evenement te worden voor markten”, zegt Ray Attrill van National Australia Bank, vertelde CNBC.

Raaklijn

Veel experts waren aanvankelijk bang dat de mogelijke ineenstorting van Evergrande een seismische economische schok zou kunnen betekenen die lijkt op die van de Grote Recessie, maar sinds de uitverkoop van maandag hebben analisten hun toon veranderd. Ryan Detrick van LPL Financial erkende bijvoorbeeld dat de liquiditeitscrisis van Evergrande ‘enorm’ zou kunnen zijn, maar zei dat het waarschijnlijk is dat de Chinese overheid zou ingrijpen om systeemschade te voorkomen. In een notitie van maandagavond zei Wedbush-analist Dan Ives dat de uitverkoop een koopkans creëert in technologieaandelen zoals Apple en Microsoft, die maandag daalden maar nu aan het herstellen zijn. “Hoewel de beren zich zorgen zullen maken over de impact die dit probleem zal hebben op de Chinese groei en de wereldwijde markten, blijft onze meerjarige bull-these voor technologieaandelen onveranderd”, schreef Ives.

Verder lezen

Hong Kong-aandelen gemengd; Evergrande Falls, Casino’s Rebound, EV Makers Slide (Forbes)

Dow zakt 600 punten naar laagste niveau in twee maanden, omdat experts vrezen voor grote recessie-achtige ineenstorting met Evergrande (Forbes)

Source link

Zakelijk