Dow stijgt nog eens 500 punten terwijl beleggers zich verzamelen rond Fed, China Stimuleringsplannen

Dow stijgt nog eens 500 punten terwijl beleggers zich verzamelen rond Fed, China Stimuleringsplannen

bovenlijn

Aandelen op donderdag bleven de verliezen van de uitverkoop van deze week opvangen, aangezien beleggers zich verzamelden rond de stimuleringsmaatregelen van de centrale bank na het besluit van de Federal Reserve om haar beleid ten tijde van de pandemie voorlopig ongewijzigd te laten, maar grote zorgen over de schuld en financiering van de federale overheid zouden de markten in de komende enkele weken.

Belangrijkste feiten

De Dow Jones Industrial Average steeg donderdag met 507 punten of 1,5%, waarbij JPMorgan, American Express en Salesforce respectievelijk 3%, 4% en 7% stegen; de index is nu slechts 2,4% gedaald ten opzichte van een recordhoogte in augustus, na een daling van maar liefst 5%.

Ondertussen voegde de S&P 500 1,3% toe en de technologiezware Nasdaq 1,1%, waarmee de verliezen van eerder deze week werden gecompenseerd.

Aan het hoofd van de winst van de S&P stegen de aandelen van Darden Restaurants met 6% na de Olive Garden-moeder gemeld beter dan verwachte winst van $ 253 miljoen, aangedreven door een stijging van de restaurantverkoop met bijna 50%, wat enige uitstel biedt aan beleggers die bezorgd zijn over de achterblijvende zomergroei als gevolg van de delta-variant van Covid-19.

Amerikaanse aandelenfutures begonnen donderdag vroeg te stijgen na de centrale bank van China zei het zou ongeveer $ 17 miljard (110 miljard yuan) in de economie van het land injecteren om te voorkomen dat de noodlijdende vastgoedgigant Evergrande, de meest schuldenrijke projectontwikkelaar van het land, deze maand in gebreke blijft met zijn schulden – een mogelijkheid die maandag leidde tot een wereldwijde uitverkoop.

“De opluchtingsrally gaat door”, schreef marktanalist Adam Crisafulli, oprichter van Vital Knowledge Media, in een e-mail van woensdag, verwijzend naar het aangemoedigde sentiment onder beleggers nadat de Federal Reserve woensdag besloot om haar monetaire stimuleringsbeleid voorlopig intact te houden en zei een ” geleidelijke” reductie zou op zijn vroegst pas in november beginnen.

Echter, in een ander teken dat de economie misschien te turbulent is om de ondersteuning nu al te verlichten, stegen deze maand onverwacht voor de tweede week op rij nieuwe werkloosheidsaanvragen, volgens gegevens van het Labor Department die donderdag zijn vrijgegeven, waarbij nog eens 351.000 Amerikanen voor het eerst een aanvraag voor een werkloosheidsuitkering indienen. in de week die eindigt op 18 september.

Cruciaal citaat

“Het is nu duidelijk dat Chinese functionarissen een wanordelijke wanbetaling niet zullen toestaan, en dat is eigenlijk het enige waar wereldwijde markten om geven”, schreef geldmanager Tom Essaye, president van Sevens Report Research, in een notitie van donderdag. de centrale bank zou haar maandelijkse activa-aankopen van 120 miljard dollar snel afbouwen of verminderen.

Sleutelachtergrond

Tijdens een beleidsvergadering op woensdag erkende Fed-voorzitter Jerome Powell dat de inflatie boven verwachting is gestegen en zei dat de bredere economische vooruitgang, met name op het gebied van werkgelegenheid, “binnenkort” een beleidswijziging rechtvaardigt, maar hij verdubbelde de aankoop van activa door de Fed en zei dat ze ” helpen bij het bevorderen van een soepele marktwerking en accommoderende financiële voorwaarden.” De aandelenmarkt begon te herstellen van de door een pandemie veroorzaakte crash vorig jaar op de dag dat Powell toegezegd om het “volledige scala aan instrumenten van de centrale bank om de Amerikaanse economie te ondersteunen” te gebruiken totdat “aanzienlijke verdere vooruitgang” is geboekt in de richting van een volledig economisch herstel, maar alle ogen zijn nu gericht op het moment waarop de stimulus kan eindigen. Op woensdag zei Powell dat de Fed de aankopen van activa medio volgend jaar volledig kan afbouwen, wat een geleidelijke verlaging van ongeveer $ 15 miljard per maand suggereert – een bedrag dat volgens Essaye investeerders niet zou moeten afschrikken.

Raaklijn

In de dagen sinds de schuldenproblemen van Evergrande tot brede dalingen van de aandelenmarkten leidden, is de angst grotendeels afgenomen dat de ineenstorting van het bedrijf tot systemische onrust zou kunnen leiden. Essaye en Crisafulli waarschuwen echter allebei dat de problemen nog niet voorbij zijn. Evergrande kondigde donderdag aan dat het deze week geen rentebetaling zou missen, maar nog een betaling van $ 47,5 miljoen is ten gevolge volgende week, en het bedrijf heeft nog steeds ongeveer $ 305 miljard aan uitstaande schulden.

Verder lezen

Nieuwe werkloosheidsclaims stijgen onverwacht weer, aangezien de Fed waarschuwt voor het herstel van de banenmarkt ‘kan langer duren’ (Forbes)

Aandelen stijgen nadat Fed vasthoudt aan maandelijkse stimulans van $ 120 miljard (Forbes)

Dow zakt 600 punten naar laagste niveau in twee maanden, omdat experts vrezen voor grote recessie-achtige ineenstorting met Evergrande (Forbes)

Source link

Zakelijk