Dow, S&P boeken nieuwe recordhoogtes terwijl beleggers wachten op het stimuleringsbesluit van de Federal Reserve

Dow, S&P boeken nieuwe recordhoogtes terwijl beleggers wachten op het stimuleringsbesluit van de Federal Reserve

bovenlijn

De belangrijkste beursindexen bereikten maandag recordhoogten nadat de Verenigde Staten dit weekend een nieuwe handelsovereenkomst met de Europese Unie hadden aangekondigd, wat beleggers reden gaf om zich te verzamelen in de aanloop naar de langverwachte beleidsaankondiging van de Federal Reserve op woensdag, wanneer de centrale bank wordt verwacht. om zijn Covid-19-stimuleringsinspanningen terug te trekken.

Belangrijkste feiten

De Dow Jones Industrial Average bereikte maandag 94 punten, of 0,3%, dankzij buitensporige winsten in JPMorgan, Visa en Goldman Sachs, terwijl de technologiezware Nasdaq 0,6% steeg.

De S&P 500 klom 0,2%, met een hele reeks aandelen die zich herstelden na de Verenigde Staten en de Europese Unie bekend gemaakt een deal om de sancties op staal en aluminium te versoepelen die zijn ingesteld door voormalig president Donald Trump – het wegnemen van de bezorgdheid over een enorm tarief van 56% in Europa en het opheffen van fietsenmaker Harvey Davidson met 9%.

In een onderzoeksnota van maandagochtend wees analist Tom Essaye, oprichter van het Sevens-rapport, op groeiende economische duidelijkheid op korte termijn als de grootste marktkatalysator. om de voorraden deze week een boost te geven.

Bovendien schrijft Essaye dat de Fed woensdag zou moeten onthullen hoe snel het haar ongekende monetaire beleid uit het pandemische tijdperk zal versoepelen, namelijk de $ 120 miljard aan maandelijkse activa-aankopen om de economie te helpen smeren.

Economen verwachten dat de Fed zal besluiten haar aankopen van activa met ongeveer $ 15 miljard per maand af te bouwen of te verminderen om ze tegen het midden van het volgende jaar volledig uit te faseren – een tijdlijn die volgens Essaye beleggers zou moeten sussen die zich zorgen maakten over de Fed zal de ondersteuning te snel terugdraaien.

Sleutelachtergrond

Na een adempauze van een week, keerden de aandelen vorige maand terug naar recordhoogten dankzij de grotendeels veerkrachtige bedrijfswinsten in het licht van de beperkingen van de toeleveringsketen en stijgende kosten, met ongeveer 82% van de S&P 500-bedrijven die tot nu toe sterker dan verwachte resultaten over het derde kwartaal rapporteren, volgens gegevens van Refinitiv. Het Google-moederbedrijf Alphabet, Microsoft, Goldman Sachs, Tesla en Ford behoren tot de bedrijven die de verwachtingen overtreffen. Hoewel de angst voor inflatie dit jaar de markten heeft doen wankelen, zegt Lindsey Bell, hoofdinvesteringsstrateeg bij Ally Invest, dat de zorgen niet zorgwekkend genoeg zijn om beleggers te ontmoedigen. begint te vervagen.”

Verrassend feit

Alle drie de belangrijkste indexen sloten vrijdag op recordhoogtes. De S&P 500 is dit jaar 25% gestegen, terwijl de Dow en Nasdaq respectievelijk 19% en 22% stegen.

Verder lezen

Dow en S&P bereiken nieuwe recordhoogtes terwijl Tesla bijdraagt ​​aan zijn enorme rally (Forbes)

Aandelen sluiten op recordhoogte nadat Tesla $ 1 biljoen aan marktwaarde heeft bereikt (Forbes)

Source link

Zakelijk