Dow, S&P bereiken nieuwe hoogtepunten als senaat het infrastructuurpakket van $ 1 biljoen goedkeurt

Dow, S&P bereiken nieuwe hoogtepunten als senaat het infrastructuurpakket van $ 1 biljoen goedkeurt

bovenlijn

Belangrijke aandelenindexen klommen dinsdag naar nieuwe hoogten nadat de Senaat een infrastructuurwet van $ 1 biljoen had aangenomen, wat de winsten in industrieën aanwakkerde die zouden profiteren van de $ 550 miljard aan nieuwe uitgaven die het pakket zou toestaan, ondanks het nog steeds onzekere lot in het Huis.

Belangrijkste feiten

De Dow Jones Industrial Average, die vrijdag op een record sloot, bereikte kort voor 14.00 uur EDT een intraday-hoogtepunt en klom bijna 0,5% tot 35.285 punten dankzij de stijgende aandelenkoersen van bouwmachinesfabrikant Caterpillar en chemiefabrikant Dow, die leidden tot de index met winsten van respectievelijk 2,7% en 2,4%.

Ondertussen steeg de S&P 500, die vrijdag ook een record sloot, met 0,2% tot 4.445, deels dankzij staalproducent Nucor, die 9% steeg, en spoorwegmaatschappij Kansas City Southern, met bijna 7%.

In een e-mail van dinsdag zei Brian Price, het hoofd van investeringsbeheer voor Commonwealth Financial Network, dat de outperformance in de materialen-, energie- en industriële industrieën waarschijnlijk te wijten was aan de goedkeuring door de Senaat van de infrastructuurwet kort voor het middaguur, wat heeft geleid tot een “opstanding “rally in sectoren die het hardst zijn getroffen door de pandemie.

Ondanks de kracht van de bredere markt, zakte de technologiezware Nasdaq 0,5% tot 14.783, aangezien halfgeleideraandelen maar liefst 5% daalden nadat marktonderzoeksbureau TrendForce voorspeld de prijs van in computers ingebouwde geheugenchips zal in het vierde kwartaal tot 5% dalen.

Sleutelachtergrond

Ondanks de aanhoudende angst voor de heropleving van de pandemie, zijn de aandelen de afgelopen weken naar nieuwe hoogten gestegen, terwijl beleggers zich uitleven over de uitbarsting van bedrijfswinsten en de voortdurende inspanningen van de regering om het economisch herstel tijdens de pandemie te versterken. De Federal Reserve heeft de rentetarieven sinds maart 2020 historisch laag gehouden en wetgevers hebben toestemming gegeven voor ongeveer $ 5 biljoen aan fiscale stimuleringsfondsen – exclusief de ongeveer $ 1 biljoen in de infrastructuurwet (die voornamelijk gericht is op wegen, bruggen en andere transportprojecten) en een enorm sociaal en milieu-uitgavenpakket van $ 3,5 biljoen Democraten proberen nu in de Senaat de partijprioriteiten uit te werken, waaronder Medicare-uitbreiding, collegegeldvrije community college en meer.

Cruciaal citaat

“Hoewel het een paar jaar kan duren voordat veel initiatieven in de infrastructuurwet van start gaan, zou de boost van deze stimuleringsronde kunnen komen op het moment dat het herstel is uitgewerkt, en investeerders zullen waarschijnlijk proberen een voorsprong te nemen op het spel,” Lindsey Bell, de Chief Investment Strategist bij Ally Invest, schreef in een notitie van dinsdag en voorspelde dat aandelen met betrekking tot industrie, materialen, constructie en zelfs elektrische voertuigen een boost zouden kunnen krijgen naarmate de rekening dichter bij het bureau van president Joe Biden komt.

Waar op te letten?

Het tweeledige infrastructuurpakket wordt nu geconfronteerd met verdere obstakels in het Huis, waar Spreker Nancy Pelosi (D-Calif.) herhaaldelijk heeft toegezegd om er niet over na te denken totdat de senaatsdemocraten haar ook de budgetrekening van $ 3,5 biljoen hebben gestuurd. Dat pakket zou het speciale verzoeningsproces van de Senaat gebruiken om Democraten in staat te stellen de steun van de Republikeinen te omzeilen en de uitgavenwet met slechts 51 stemmen in plaats van de gebruikelijke 60 goed te keuren, wat betekent dat alle 50 Democraten in de Senaat het voorstel zouden moeten steunen, samen met vice-president Kamala Harris als de beslissende stemming in de kamer. Sens. Joe Manchin (DW.Va.) en Kyrsten Sinema (D-Ariz.) hebben echter al verhinderd tegen het huidige prijskaartje en gesignaleerde plannen om het af te schuren. “De grote onzekerheid is dat als de partijdige begrotingsresolutie te veel wordt afgekapt, progressieven weigeren alle infrastructuurwetgeving op te houden”, schreef Oanda Senior Market Analyst Ed Moya in een e-mail van dinsdag.

Raaklijn

In een notitie vorige week verhoogden analisten van Goldman Sachs hun S&P-prijsdoel voor het einde van het jaar tot 4.700, ongeveer 7% hoger dan het huidige niveau. De investeringsbank noemde de uitbarsting van de bedrijfswinsten in het tweede kwartaal, gestimuleerd door ongekende overheidsuitgaven, als grotendeels verantwoordelijk voor de stijging.

Verder lezen

Dow, S&P 500 sluiten op nieuwe hoogtepunten, aangezien de uitbarstingswinst de angst voor deltavarianten wegneemt (Forbes)

Senaat keurt infrastructuurwet van $ 1,2 biljoen goed na maanden van onderhandelingen – dit is wat er komt voor de agenda van Biden (Forbes)

Nieuwe banenloze claims dalen zoals verwacht, terwijl aanhoudende claims een nieuw postpandemisch dieptepunt bereiken (Forbes)

Source link

Zakelijk