Dow, S&P 500 sluiten op nieuwe hoogtepunten, aangezien de uitbarstingswinst de angst voor deltavarianten wegneemt

Dow, S&P 500 sluiten op nieuwe hoogtepunten, aangezien de uitbarstingswinst de angst voor deltavarianten wegneemt

bovenlijn

Grote aandelenindexen sloten vrijdag op nieuwe hoogten nadat een beter dan verwacht banenrapport zich bij de uitbarsting van de bedrijfswinsten voegde om het vertrouwen van beleggers aan te wakkeren, waardoor de aandelen in sectoren die zwaar door de pandemie werden getroffen, omhoog gingen, ondanks de groeiende angst dat een stijging van het aantal Covid-19-gevallen de economisch herstel.

Belangrijkste feiten

De S&P 500, die donderdag op een recordhoogte sloot, steeg 0,2% tot 4.436, terwijl retailers en financiële giganten zoals Macy’s, Charles Schwab en Wells Fargo tussen respectievelijk 6,2%, 3,8% en 3,8% stegen.

De Dow Jones Industrial Average klom 0,4% tot 35.208 punten en overtrof het record van 26 juli dankzij de stijgende prijs van Goldman Sachs en JPMorgan-aandelen, die de index leidden met een winst van elk ongeveer 3%.

Ondanks de kracht van de bredere markt, daalde de technologiezware Nasdaq met 0,4% tot 14.835, gekwetst door de verkoop van grote technologieaandelen, waaronder Tesla, Amazon en Apple, die respectievelijk 2,2%, 0,9% en 0,5% daalden.

Epicentrumaandelen, dat wil zeggen degenen die het hardst door de pandemie zijn getroffen, zijn getuige van een “snel herstel naarmate de activiteit normaliseert”, schreef Adam Crisafulli, de oprichter van Vital Knowledge Media in een vrijdagnota, wijzend op de winst in banen in de vrije tijd, horeca en voedselservice die de betere – dan verwacht werkgelegenheidsrapport.

Uit het maandelijkse onderzoek van Morgan Stanley onder 2000 Amerikaanse consumenten bleek dat de bezorgdheid over Covid-19 – en met name dat de stijging van de deltavariant de vrijetijds- en reisactiviteit kan belemmeren – voor het eerst sinds april de zorgen over de inflatie heeft overtroffen, zei de investeringsbank in een notitie van vrijdag. .

Crisafulli zegt echter dat bedrijven in het epicentrum “over het algemeen vrij optimistisch” waren over de markt in hun publicaties over het tweede kwartaal van deze week, en voorspelden ze verdere verbetering ondanks de toename van Covid-19-gevallen die nieuwe maskermandaten en strengere beperkingen in het hele land aanspoorden.

Sleutelachtergrond

Bijna 450 van de 500 bedrijven van de S&P hebben tot en met vrijdagmiddag resultaten over het tweede kwartaal gerapporteerd, en een verbluffende 87% van hen heeft de gemiddelde analistenramingen voor zowel winst als omzet overtroffen – beter dan alle op twee na van de voorgaande acht kwartalen, volgens gegevens van Refinitiv. “Uiteindelijk overtroefde de winst alles”, zei Crisafulli vrijdag. “Het is erg moeilijk voor de markt om geraakt te worden, zelfs met de zorgen over de deltavariant, wanneer bedrijven cijfers neerzetten die net zo spectaculair zijn als de cijfers over het tweede kwartaal.” Tot dusverre is de S&P dit jaar 20% gestegen en versloeg daarmee de winsten van de Dow en Nasdaq van elk ongeveer 16%.

Verrassend feit

De S&P 500 is in bijna tien maanden geen 5% of meer gedaald – “een ongewoon lange tijd zonder een aanzienlijke uitverkoop”, zegt Callie Cox, senior beleggingsstrateeg voor Ally Invest. “Tegelijkertijd heeft deze markt bewezen veerkrachtig te zijn”, voegt ze eraan toe, terwijl ze aandelen aanbeveelt in sectoren zoals de gezondheidszorg die “voor een groot deel van het herstel over het hoofd zijn gezien”.

Raaklijn

In een notitie van donderdag verhoogden analisten van Goldman Sachs hun S&P-prijsdoel voor het einde van het jaar tot 4.700, wat een stijging van 7% zou zijn ten opzichte van het huidige niveau, waarbij de uitbarsting van de bedrijfswinsten in het tweede kwartaal grotendeels verantwoordelijk was voor de stijging. De investeringsbank zegt dat de neerwaartse economische risico’s van de deltavariant er op de korte termijn slechts “bescheiden” uitzien, zelfs als de VS een virusheropleving ervaart die vergelijkbaar is met die in het VK, waar nieuwe gevallen onlangs zijn afgevlakt nadat ze in hun snelste tempo waren gegroeid sinds januari. Onder leiding van econoom Jan Hatzius stellen de onderzoekers dat wijdverbreide vaccinatie moet beschermen tegen ernstige infecties, en ze wijzen erop dat de consumentenbestedingen en economische activiteit grotendeels zijn opgehouden tijdens de door varianten veroorzaakte golf van infecties in het VK

Verder lezen

Het aantal nieuwe banen steeg in juli met bijna 1 miljoen doordat het werkloosheidscijfer daalt tot beter dan verwacht 5,4% (Forbes)

Source link

Zakelijk