Dow sluit boven 36.000 tijdens rally voorafgaand aan Federal Reserve Meeting

Dow sluit boven 36.000 tijdens rally voorafgaand aan Federal Reserve Meeting

bovenlijn

De aandelenmarkt bereikte dinsdag opnieuw een recordhoogte – met de Dow die voor het eerst boven de 36.000 sloot – terwijl beleggers de sterke winstresultaten over het derde kwartaal toejuichen en vooruitkijken naar de langverwachte beleidsaankondiging van de Federal Reserve woensdag.

Belangrijkste feiten

Alle drie de belangrijkste beursindexen zorgden voor recordhoogtes: de S&P 500 en de Dow Jones Industrial Average stegen beide met bijna 0,4%, terwijl de technologiezware Nasdaq Composite met 0,34% steeg.

De markt maakte in oktober een comeback – met een stijging van de S&P 500 met meer dan 5% voor de beste maand tot nu toe dit jaar – omdat de bedrijfswinsten veerkrachtig zijn gebleken ondanks stijgende kosten, arbeidstekorten en zorgen over inflatie.

Iets meer dan de helft van de S&P 500-bedrijven heeft nu kwartaalresultaten gerapporteerd, waarbij ongeveer 82% de verwachtingen van analisten overtreft, volgens gegevens van Refinitiv.

De winst verslaat dinsdag de aandelen van Pfizer, Under Armour, DuPont en Estee Lauder.

De aandelen van Tesla daalden ondertussen met iets meer dan 3% nadat CEO Elon Musk zei dat een enorme deal met autoverhuurbedrijf Hertz nog moet worden afgerond, hoewel Hertz die claim betwistte en zei dat de leveringen aan Tesla al waren begonnen.

Beleggers kijken nu reikhalzend uit naar de afsluiting van de vergadering van de Federal Reserve woensdag, wanneer algemeen wordt verwacht dat de centrale bank plannen zal onthullen om geleidelijk terug te trekken op haar ongekende monetaire beleid uit het pandemische tijdperk, namelijk haar maandelijkse activa-aankoopprogramma van $ 120 miljard.

Waarop moet u letten:

Beleggers zullen ook de opmerkingen van Fed-voorzitter Jerome Powell nauwlettend in de gaten houden terwijl ze zoeken naar aanwijzingen over inflatie en de neigingen van de centrale bank ten aanzien van het rentebeleid. De markt prijst al twee tot drie renteverhogingen in 2022 in.

Cruciaal citaat:

Beleggers “zijn niet bang” voor de aanstaande aankondiging van de Federal Reserve, benadrukt Adam Crisafulli, oprichter van Vital Knowledge. Hoewel experts algemeen verwachten dat de Fed haar activa-aankopen met ongeveer $ 15 miljard per maand zal afbouwen, zullen ze “nauwelijks lezen en luisteren om te zien hoe de inflatietaal evolueert”, aangezien stijgende inflatieniveaus ongetwijfeld negatief zouden zijn voor de markten.

Groot aantal: 48,8%.

Dat is hoeveel aandelen van online onderwijsaanbieder Chegg dinsdag onderuit gingen. De recente inkomsten van het bedrijf toonden aan dat de verkoop en abonnees zouden blijven lijden onder de lagere vraag naarmate studenten terugkeren naar het klaslokaal.

Verder lezen

Dow, S&P boeken nieuwe recordhoogtes terwijl beleggers wachten op het stimuleringsbesluit van de Federal Reserve (Forbes)

Chegg-aandelen kelderen met 48% omdat de inkomsten een klap krijgen door de heropening van scholen (Forbes)

Hertz beweert dat Tesla-leveringen zijn begonnen nadat Elon Musk zegt dat er geen contract is ondertekend (Forbes)

S&P 500 daalt van recordhoogte, maar blijft op schema voor de beste maand sinds 2020 (Forbes)

Source link

Zakelijk