Dow boekt nieuw record ondanks Facebook’s $50 miljard aandelendaling

Dow boekt nieuw record ondanks Facebook’s $50 miljard aandelendaling

bovenlijn

Ondanks forse dalingen in sociale media-aandelen, sloot de Dow Jones Industrial Average vrijdag op zijn eerste recordhoogte in meer dan twee maanden, aangezien de uitbarstingsinkomsten van de meeste bedrijven de zorgen over inflatie en beperkingen in de toeleveringsketen bleven verminderen die de markten dit jaar hebben doen rammelen.

Belangrijkste feiten

De Dow klom 74 punten, of 0,2%, tot 35.677 op vrijdag, wat een record van 35.625 op 16 augustus overtreft en de winst dit jaar op ongeveer 18% brengt.

Aan de leiding van de index stegen de aandelen van American Express meer dan 5% na de creditcardgigant gemeld beter dan verwachte omzet van $ 10,9 miljard dankzij recordhoge consumentenbestedingen in het derde kwartaal, ondersteund door een aanhoudend herstel van reis- en entertainmenttransacties.

Aan de andere kant daalde de S&P 500, die donderdag op een recordhoogte sloot, met ongeveer 0,1% tot 4.544 punten, aangezien sociale media-aandelen zoals Facebook 5% daalden na tegenvallende inkomsten van Snap, die met 27% crashten na een Apple-beleid verandering leidde tot slechter dan verwachte inkomsten.

De beursdaling van Facebook vernietigde ongeveer $ 49 miljard aan marktwaarde en eindigde de dag met een waarde van $ 915 miljard, terwijl Snap’s marktkapitalisatie met ongeveer $ 31 miljard daalde tot $ 87 miljard, en Twitter, dat 5% verloor, verloor ongeveer $ 3 miljard in waarde.

Als gevolg van de zwakte van de technologie op vrijdag, daalde de Nasdaq ongeveer 0,8% tot 15.090 punten, waardoor de technologie-zware index ongeveer 2% onder het hoogste punt ooit uit september kwam.

Sleutelachtergrond

Aandelen hebben deze maand een comeback gemaakt dankzij grotendeels veerkrachtige bedrijfswinsten ondanks stijgende kosten, waarbij ongeveer 84% van de S&P 500-bedrijven die tot nu toe hebben gerapporteerd dat de winst voor het derde kwartaal de verwachtingen van analisten overtreft, volgens gegevens van Refinitiv. Hoewel de angst voor inflatie de markten de afgelopen maanden kort heeft doen wankelen, zegt Lindsey Bell, hoofdbeleggingsstrateeg bij Ally Invest, dat de zorgen niet genoeg waren om beleggers te ontmoedigen. beperkingen beginnen te vervagen.”

Waar op te letten?

Een hele reeks grote technologiebedrijven zullen volgende week hun inkomsten rapporteren, met Google-moeder Alphabet, Microsoft en Twitter allemaal gepland voor dinsdagmiddag, gevolgd door Amazon en Apple op donderdag.

Verder lezen

Dit is waarom Facebook-, Twitter- en Google-aandelen dalen, zelfs als de markt bijna recordhoogtes bereikt (Forbes)

S&P 500 bereikt recordhoogte te midden van optimistische winst in het derde kwartaal (Forbes)

Source link

Zakelijk