Dow bereikt kort nieuwe recordhoogte, terwijl S&P 500 record nadert

Dow bereikt kort nieuwe recordhoogte, terwijl S&P 500 record nadert

bovenlijn

De aandelenmarkt bereikte woensdag nieuwe recordhoogtes, waarbij de Dow Jones Industrial Average steeg tot 200 punten om zijn vorige piek in augustus te overtreffen, dankzij optimistische winstrapporten en een sterke rally in Bitcoin-prijzen.

Belangrijkste feiten

De Dow steeg met maar liefst 0,6% tot een nieuw record, voordat de winst enigszins werd ingeperkt, terwijl de S&P 500 0,3% steeg, minder dan 0,2% onder zijn eigen record.

Het beleggerssentiment kreeg een boost omdat de winst over het derde kwartaal grotendeels boven verwachting bleef: tot en met woensdagochtend heeft ongeveer 86% van de S&P 500-bedrijven de schattingen overtroffen, volgens gegevens van Refinitiv.

De aandelen van Verizon stegen met meer dan 2%, nadat ze eerder op de dag de winstverwachtingen hadden overtroffen, terwijl Netflix en United Airlines beide beter dan verwachte resultaten boekten nadat de markt dinsdag sloot.

De prijs van Bitcoin bereikte ondertussen een nieuw record van $66,893 na weken van positief momentum voor de cryptocurrency, nadat de eerste Bitcoin-gekoppelde ETF, uitgebracht door ProShares, op de eerste handelsdag van dinsdag een rally maakte.

Bijkomend aan de buzz is hedgefonds-miljardair Paul Tudor Jones, met een waarde van $ 7,3 miljard volgens Forbes‘ schat, wie? vertelde CNBC zei woensdag dat hij Bitcoin verkiest boven goud als hedge tegen inflatie.

Cruciaal citaat

“Inkomsten blijven de belangrijkste drijfveer van de vooruitgang, aangezien de resultaten de verwachtingen blijven overtreffen”, zegt Adam Crisafulli, oprichter van Vital Knowledge. “De anticipatie op een fiscale deal in Washington (een ruw kader zou tegen het einde van de week kunnen zijn) en aanwijzingen dat Xi zijn regelgevende campagne in China terugdraait, dragen ook bij aan het enthousiasme van de markt.”

Sleutelachtergrond

Sinds de vorige hoogtepunten in augustus wordt de markt geplaagd door een groot aantal factoren, waaronder de Covid-deltavariant, berichten over oplopende inflatie en het wegvallen van overheidsstimulansen.

Waarop moet u letten:

“Het bullish momentum van Bitcoin zou veel langer kunnen duren, maar de wereldwijde energiecrisis mag niet worden genegeerd”, schrijft Oanda senior marktanalist Edward Moya. “Het energieverbruik van cryptovaluta kan kritisch worden bekeken door veel regeringen die strijden tegen energietekorten”, stelt hij. Moya zegt dat de prijs van Bitcoin misschien $ 75.000 zal bereiken, maar het bereiken van $ 100.000 zal “moeilijk” zijn, tenminste totdat de wereldwijde energiecrisis is opgelost.

Verder lezen:

Restaurantinkomsten zullen een klap krijgen door hogere arbeids- en voedselkosten (Forbes)

De solide inkomsten van Netflix bewijzen waarom analisten van Wall Street dol zijn op de aandelen (Forbes)

Disney-aandelen glijden met meer dan 3% terwijl analisten waarschuwen voor vertraging van abonnees (Forbes)

Source link

Zakelijk