Dividendrendement National Health Investors stijgt boven 6%

Dividendrendement National Health Investors stijgt boven 6%

Tijdens de handel op woensdag leverden aandelen van National Health Investors meer dan 6% op op basis van het driemaandelijkse dividend (op jaarbasis tot $ 3,6), waarbij de aandelen op de dag slechts $ 59,56 van eigenaar wisselden. Dividenden zijn vooral belangrijk voor beleggers om te overwegen, omdat dividenden historisch gezien een aanzienlijk deel van het totale rendement van de aandelenmarkt hebben opgeleverd. Ter illustratie: stel dat u bijvoorbeeld aandelen hebt gekocht van de iShares Russell 3000 ETF (IWV)

IWV
terug op 31-5-2000 – u zou $ 78,27 per aandeel hebben betaald. Snel vooruit naar 31-5-2012 en elk aandeel was op die datum $ 77,79 waard, een verlies van $ 0,48 of een daling van 0,6% over twaalf jaar. Maar bedenk nu dat u in dezelfde periode maar liefst $ 10,77 per aandeel aan dividenden hebt ontvangen, waardoor uw rendement is gestegen tot 13,15%. Zelfs met herbelegde dividenden komt dat slechts neer op een gemiddeld jaarlijks totaalrendement van ongeveer 1,0%; dus ter vergelijking, het behalen van een rendement van meer dan 6% lijkt aanzienlijk aantrekkelijk als dat rendement duurzaam is. National Health Investors is lid van de Russell 3000, waardoor het een speciale status heeft als een van de grootste 3000 bedrijven op de Amerikaanse aandelenmarkten.

10 aandelen waar de opbrengsten sappiger werden »

Over het algemeen zijn dividendbedragen niet altijd voorspelbaar en hebben ze de neiging om de ups en downs van de winstgevendheid bij elk bedrijf te volgen. In het geval van National Health Investors, Inc. kan het kijken naar de historische grafiek voor NHI hieronder helpen om te beoordelen of het meest recente dividend waarschijnlijk zal worden voortgezet, en op zijn beurt of het een redelijke verwachting is om een ​​jaarrendement van 6% te verwachten.

Zie de Top 10 dividendaandelen Bij Top dividenden.

Source link

Zakelijk