Dit is waarom Facebook-, Twitter- en Google-aandelen dalen, zelfs als de markt bijna recordhoogtes bereikt

Dit is waarom Facebook-, Twitter- en Google-aandelen dalen, zelfs als de markt bijna recordhoogtes bereikt

bovenlijn

Aandelen van grote sociale-mediabedrijven stortten vrijdag in, een dag nadat Snap de inkomsten rapporteerde waaruit bleek dat de advertentie-inkomsten een klap kregen na de privacywijzigingen van Apple’s iPhone, een trend die ook van invloed lijkt te zijn op de inkomsten van concurrenten zoals Facebook, Twitter en het moederbedrijf van Google, Alphabet.

Belangrijkste feiten

De aandelen van Snap zijn tot nu toe met bijna 25% gedaald nadat de omzet in het derde kwartaal van iets meer dan $ 1 miljard lager was dan verwacht, aangezien het bedrijf toegelaten De privacywijzigingen van Apple’s iPhone van eerder dit jaar hadden meer invloed op de advertentieverkoop dan verwacht.

Zelfs met de Dow Jones Industrial Average en S&P 500 die bijna recordhoogtes bereikten, daalde de Nasdaq vrijdag 0,8%, toen sociale media en digitale advertentiebedrijven zagen dat hun aandelen een hit kregen op het Snap-nieuws: Facebook daalde met 5,6% en Twitter daalde met 4,3 %.

De privacywijzigingen van Apple voor de iOS 14.5-update van het iPhone-besturingssysteem werden in juni en juli uitgerold, met de implementatie van een nieuwe functie genaamd App Tracking Transparency die de effectiviteit en winstgevendheid van gerichte advertenties vermindert.

Hoewel sociale-mediabedrijven zich ervan bewust waren dat de privacywijziging van Apple later in het jaar van invloed zou zijn op de advertentie-inkomsten, als de laatste inkomsten van Snap een indicator zijn, is de impact meer ontwrichtend dan verwacht.

Facebook, dat maandag rapporteert, is verreweg het meest luidruchtige bedrijf geweest over de negatieve impact van de privacywijzigingen van Apple, en waarschuwde voor het eerst in juli 2020 dat het hun vermogen om advertenties te targeten zou schaden.

Twitter, dat dinsdag inkomsten rapporteert, vertrouwt voor een groot deel van zijn inkomsten op advertenties en kan om dezelfde redenen ook de inkomsten zien dalen.

Raaklijn

Zelfs aandelen van grotere technologiebedrijven zoals Amazon en het moederbedrijf van Google, Alphabet, voelen het kraken te midden van een bredere tech-uitverkoop, respectievelijk 2,4% en 3,3% lager op vrijdagmiddag.

Groot aantal: $ 26,6 miljard.

Dat is hoeveel het gecombineerde fortuin van grote tech-oprichters op vrijdag stortte. Snap-medeoprichters Bobby Murphy en Evan Spiegel, Amazon-CEO Jeff Bezos, Google-medeoprichters Larry Page en Sergey Brin, Facebook-CEO Mark Zuckerberg en Twitter-medeoprichter Jack Dorsey zijn om 12:30 uur ET samen 26,6 miljard dollar armer. Forbes‘ schat. De twee Snap-medeoprichters hebben alleen al een verlies van $ 7 miljard.

Cruciaal citaat:

“Dit is absoluut een frustrerende tegenslag voor ons geweest”, zei CEO Evan Spiegel donderdag tegen analisten. “Hoewel we enige mate van bedrijfsverstoring verwachtten, schaalde de nieuwe door Apple geleverde meetoplossing niet zoals we hadden verwacht, waardoor het voor onze advertentiepartners moeilijker werd om hun advertentiecampagnes voor iOS te meten en te beheren.”

Waarop moet u letten:

“Het tech-inkomstenseizoen is nog maar net begonnen, maar tot nu toe waren er meer teleurstellingen dan positieve verrassingen”, zegt Adam Crisafulli, oprichter van Vital Knowledge. De tegenwind van iOS die de inkomsten van Snap beïnvloedde, zal zich waarschijnlijk uitstrekken tot enkele van de mega-caps zoals Google en vooral Facebook, stelt hij. Analisten bij Morningstar blijven echter grotendeels optimistisch over socialemediabedrijven. Hoewel adverteerders aarzelden bij het kopen van advertenties vanwege de onzekerheid over de veranderingen van Apple en door een aantal tekorten aan aanbod en arbeidskrachten, schrijft analist Ali Mogharabi: “We denken dat Snap, zijn collega’s, reclamebureaus en advertentietechnici het Apple-probleem zullen aanpakken.”

Verder lezen

Snap-aandelen kelderen met meer dan 25% nadat nieuw Apple-beleid de kwartaalomzet schaadt (Forbes)

S&P 500 bereikt recordhoogte te midden van optimistische winst in het derde kwartaal (Forbes)

Dow bereikt kort nieuwe recordhoogte, terwijl S&P 500 record nadert (Forbes)

Source link

Zakelijk