Dit is waarom de Amerikaanse dollar klaar is voor een uitbraak

Dit is waarom de Amerikaanse dollar klaar is voor een uitbraak

De simpele reden waarom ik denk dat de aandelenkoersen zouden moeten dalen – of op zijn minst het soort rust moeten herhalen dat we in het eerste kwartaal hadden – is dat de drie belangrijkste bronnen van liquiditeit voor de markten van de afgelopen twee jaar allemaal tegelijkertijd aan het teruglopen zijn: monetair beleid , fiscaal beleid en persoonlijk inkomen. De eerste is het meest voor de hand liggend, aangezien de Federal Reserve zich op dit moment aan het afbouwen is. Velen zouden mijn opname van fiscaal beleid als “opdrogen” betwisten, maar het simpele feit is dat $ 1,7 biljoen (ervan uitgaande dat het komt) een opmerkelijke daling is van het percentage overheidssteun van vorig jaar. De snelheid van verandering in stimulus is negatief. Dat brengt ons bij de derde bron van geldstromen naar de markt: het persoonlijk inkomen – dat nog steeds stijgt – maar vertraagt, niet in de laatste plaats vanwege de banden met stimuleringsmaatregelen. En niet te vergeten: de inflatie neemt met 5,4% per jaar af.

Liquiditeit komt niet uit het systeem, maar gaat er langzamer in. Ik denk dat dat uitmaakt. Ik beweer niet dat de S&P 500 direct gecorreleerd zou moeten zijn met de Fed-balans zoals sommigen; Ik zeg dat de mate van verandering van de balans waarschijnlijk een belangrijke factor is en enige impact zou moeten hebben, aangezien het omkeert van de snelste stijging ooit.

Daarom denk ik dat het zo belangrijk zal zijn om naar de dollar te kijken. De daling van de Amerikaanse dollar was een van de meest opvallende kenmerken van de door stimulering aangedreven Covid-rally. Er was geen betrouwbaarder verband in de markten dan de zwakte van de dollar bij nieuws over elke aanvullende beleidsmaatregel. Maar sinds Fed-functionarissen in juni agressief begonnen te worden, is de dollar in beweging. Het meest opvallend is zijn veerkracht in het licht van een bijna zekere $ 1,7 biljoen die met dank aan het Witte Huis via de snoek naar beneden komt. Ondanks dat de wetgeving vorige week dichterbij kwam, boekte de dollar op vrijdag haar grootste rally in 18 maanden en stijgt donderdag weer enorm.

Dollarfutures houden stand in een bandbreedte onder de 95, maar als de greenback boven dat niveau stijgt, zal dit de technische ommekeer betekenen van zijn langetermijndaling in het Covid-tijdperk. Als de dollar uitbreekt bij inkomende nieuwe stimulansen, is dat een sterk bewijs voor mijn opvatting dat de liquiditeitsgroei zo snel vertraagt ​​dat het in feite werkt als een economische verkrapping in het systeem. Laten we kijken.

Source link

Zakelijk