Dit is waarom Bitcoin ETF’s averechts kunnen werken op stieren

Dit is waarom Bitcoin ETF’s averechts kunnen werken op stieren

De bull-case voor bitcoin is vrij eenvoudig. Risicoactiva nemen steeds meer toe en bitcoin loopt voorop. Het presteerde de afgelopen maand in een ongewoon krachtig tempo beter dan groeiaandelen, iets dat in het verleden aan grote doorbraken voor crypto is voorafgegaan. Zelfs het onstuimige verhaal van valutadaling en hyperinflatie klinkt voor sommigen nog steeds waar, met stagflatie de grootste zorg onder beleggers. Maar vergeet de fantasieën over wat het nut van bitcoin ooit kan zijn – dat maakt niet uit. Waar het om gaat, is dat de geschiedenis van bitcoin ons vertelt dat als het hoger uitbreekt dan een vorig record, het loont om de rally te achtervolgen. En voor het geval je het nog niet gemerkt hebt, mensen zijn behoorlijk gehyped over deze nieuwe ETF. Het is een onmiskenbaar bullish cocktail.

Nu, de bearish take.

Ten eerste is de prijsactie in bitcoin niet zo bullish als de laatste keer dat het een recordhoogte naderde. RSI – de technische momentummaat die ik in april op $ 65k als een rode vlag identificeerde – knippert geel. Het momentum van vandaag is veel meer gedempt dan de laatste keer dat bitcoin naar een recordhoogte steeg. Vorig jaar stond Bitcoin in vuur en vlam toen het schreeuwde naar het record van $ 20k, met een RSI-niveau van maar liefst 90. Vandaag is de RSI 72. Het is lang niet zo alarmerend als in april, toen de RSI aan het dalen was, maar het zou de hindernis kunnen zijn meer dan $65ka beetje moeilijker te wissen.

Er is echter een groter probleem. Laten we voor dit proefschrift aannemen dat de overgrote meerderheid van de mensen geïnteresseerd is in het kopen van bitcoin omdat ze denken dat het hen geld zal opleveren: om het te verkopen aan de Next Guy. Laten we ook vaststellen dat het debuut van de bitcoin ETF de volledige integratie van bitcoin in de investeringsmarkt markeert. Met de ETF is bitcoin nu volledig toegankelijk voor iedereen die interesse heeft in het actief. U hoeft geen account te hebben bij een strikt crypto-makelaar, een digitale portemonnee te maken of genoeg geld op uw account te hebben om in futures te handelen. En de belangrijkste ontwikkeling: uw adviseur kan het met een simpele – volledig legale – druk op de knop voor u doen. De toetredingsdrempel in bitcoin is nu nul.

Als bitcoin in feite gaat over verkopen aan de volgende persoon, is een ETF geen bullish katalysator op de lange termijn. In feite is het het tegenovergestelde. Het is zo dicht bij een formeel begin tot het einde van het ‘adoptie’-verhaal als er is. Het ETF-voertuig is zo instapmodel als maar kan. De eerste stap voor nieuwe investeerders. De alledaagse persoon. De volmaakte Next Guy. Met een ton meer bitcoin ETF’s op komst, zal de pool van resterende “next guys” om aan te verkopen snel beginnen te krimpen. Voor bitcoin-walvissen en vrome coiners die al jaren op dit moment wachten, schreeuwt de ETF Mission Accomplished. Voor velen betekent dat waarschijnlijk tijd om winst te nemen.

Source link

Zakelijk