Dit is een must-see-kaart over huisvesting

Dit is een must-see-kaart over huisvesting

Jim Bullard is de voorzitter van de St. Louis Fed. Hij is een van de vele Fed-presidenten die de Fed vorige week op een mediatournee heeft uitgerold om hun agressieve spil te bevestigen.

Bullard wordt vanaf januari 2022 een stemgerechtigd lid over monetair beleid. En hij is een van de weinigen die heeft gewaarschuwd dat de Fed heel goed te maken kan krijgen met een inflatiestorm – een storm die ze zullen moeten doorstaan.

En hij is een van de weinigen die direct heeft gezegd dat de huidige aankopen van activa in dit stadium de economie niet helpen. maar mogelijk een huizenbubbel aanwakkeren. Sterker nog, hij zei ronduit: “de Fed heeft geen nieuwe huizenzeepbel nodig.”

Laten we daarom eens kijken naar de huisvestingsgegevens van vanmorgen.

Dankzij een krachtige formule van rugwind voor huisvesting (grotendeels inclusief Fed-beleid), toonde het rapport van juli een 19% prijsstijgingen in het afgelopen jaar.

Het afgelopen jaar is natuurlijk slechts een versnelling van de bull-trend in de woningbouw van de afgelopen tien jaar. Hier is een blik op hoe het traject van deze huizenprijsstijging eruit ziet in vergelijking met de huizenbubbel van de vroege jaren 2000…

Zoals u kunt zien, als we de tienjarige trend meten, is de stijging van de huizenprijzen in elk geval perfect, hetzelfde … een stijging van 92%.

Daarmee is het gewoon zo dat de katalysator want een einde van deze run is hier.

De Fed koopt maandelijks voor 120 miljard dollar aan obligaties, waarvan 40 miljard dollar door hypotheek gedekte waardepapieren. Dat heeft ervoor gezorgd dat de kredietstroom naar huisvesting gemakkelijk en overvloedig zou zijn. Als zodanig zijn de huizenprijzen explosief gestegen.

Maar met de Fed nu gepositioneerd om begin het einde van de obligatie-aankopen, verwachten dat hun eerste stap het inperken van de hypotheekobligaties is (afsluiting van de huisvestingsbrandstof). Dat zou een rem moeten zetten op de sterk stijgende huizenmarkt.

Maar in tegenstelling tot het uiteenspatten van de zeepbel in de jaren 2000, heeft de economie nog steeds ruimte om te draaien, heeft de werkgelegenheid ruimte om te groeien, en hebben we niet de klif van hypotheekrente-resets die in 2007 de wanbetalingen in de huisvesting veroorzaakten. Vind meer van mijn dagelijkse weergaven hier.

Source link

Zakelijk