Dit is de reden waarom de Roche-aandelen mogelijk blijven stijgen

Dit is de reden waarom de Roche-aandelen mogelijk blijven stijgen

[Updated: Nov 15, 2021] Roche-update

Roche’s ADR maakte vorige maand zijn Q3-resultaten bekend, waarbij de omzet met 8% joj toenam, aangevoerd door een groei van 29% in nieuwe farmaceutische producten, 18% groei in diagnostica en 5% groei in andere farmaceutische producten. De omzet van de diagnostische business was hoger als gevolg van de verspreiding van de Covid-19 Delta-variant, wat resulteerde in een aanhoudende vraag naar Covid-19-tests. Roche’s reumatoïde artritis-therapie – Actemra – ziet een sterke stijging in de vraag na een FDA-toestemming voor noodgebruik voor gehospitaliseerde Covid-19-patiënten in het tweede kwartaal van dit jaar. De omzet van Actemra steeg met 30% tot CHF2,7 miljard voor de periode van negen maanden eindigend in september 2021. Roche verwacht dat de Covid-19-activiteiten ook in het vierde kwartaal sterk zullen blijven.

Aan de farmaceutische kant blijven de nieuwe producten de impact van biosimilars op oudere geneesmiddelen, waaronder Herceptin, Avastin en Rituxan, compenseren. Nieuwe producten zijn nu zelfs goed voor meer dan 50% van de totale farmaceutische verkoop van het bedrijf. Van de nieuwe producten ziet het hemofilie A-medicijn van Roche – Hemlibra – een sterke stijging van het marktaandeel, waarbij de totale verkoop met 42% steeg tot CHF 2,2 miljard voor de periode van negen maanden eindigend in september 2021. Roche’s longkankerbehandeling – Tecentriq – ziet ook sterke groei met een omzetstijging van 27% tot CHF2,5 miljard in dezelfde periode.

Er zijn meerdere andere nieuwe producten, waaronder Ocrevus, Alecensa en Kadcyla, die de algemene groei van de verkoop van geneesmiddelen stimuleren, een trend die naar verwachting zal aanhouden. Hoewel de omzetgroei van Ocrevus in het derde kwartaal vertraagde, kan dit worden toegeschreven aan multiple sclerosepatiënten die behandelingen uitstellen in afwachting van Covid-19-boosterinjecties. Ons Roche-inkomsten dashboard geeft meer inzicht in de omzet van het bedrijf.

Het RHHBY-aandeel is de afgelopen maand met 4% gestegen tot een niveau van $50 op dit moment, zeer dicht bij het 52-weekse hoogste punt van $51. Wat de groei van de aandelenkoers heeft aangewakkerd, behalve goede kwartaalprestaties, is Novartis

NVS
‘ besluit om zijn belang in Roche voor $ 20,7 miljard te verlaten. Roche die het belang van Novartis koopt, zal de winst per aandeel vergroten en Roche meer flexibiliteit bieden, aangezien Novartis haar directe concurrent is. Roche zal de ingekochte aandelen intrekken, wat resulteert in een stijging van de openbare float tot 24,9% van de huidige 16,6%, waarmee wordt voldaan aan de benchmarks die vereist zijn om te worden opgenomen in indices, waaronder de Swiss Performance Index. De transactie zal met schulden worden gefinancierd. [1]

Ondanks de recente stijging van de RHHBY-aandelen, zijn wij van mening dat er meer ruimte is voor groei. langs onze Roche-waardering van $ 56, gebaseerd op een verwachte winst van $ 2,67 per aandeel en gecorrigeerd, en een K/W-veelvoud van 21x, ziet RHHBY een potentieel stijgingspotentieel van ongeveer 12% ten opzichte van het huidige niveau van $ 50.

[Updated: Sep 10, 2021] RHHBY Aandelendaling

De aandelenkoers van ADR . van Roche Holding bereikte zijn hoogste punt ooit van $ 51 in augustus, vóór een recente uitverkoop van het aandeel, wat leidde tot een prijsdaling van 3% in vijf handelsdagen tot het niveau van $ 47 op dit moment. Er waren de afgelopen dagen meerdere ontwikkelingen voor Roche. Roche heeft ingestemd met de overname van de TIB Molbiol Group voor een niet nader genoemd bedrag, en de deal zal naar verwachting in het vierde kwartaal van 2021 worden afgerond. De overname zal Roche helpen zijn portfolio van moleculaire diagnostische oplossingen uit te breiden. Roche kondigde ook een alliantie aan met Adaptimmune om zijn kankertherapieën op de markt te brengen. Roche en Adaptimmune zullen werken aan maximaal vijf niet-openbaar gemaakte doelen, met als doel de ontwikkeling van kant-en-klare T-celtherapieën. Roche betaalt vooraf een bedrag van $ 150 miljoen aan Adaptimmune, gevolgd door nog eens $ 150 miljoen over vijf jaar. [2] De totale waarde van de deal zou meer dan $ 3 miljard kunnen bedragen met betalingen voor ontwikkelings-, regelgevende en commerciële mijlpalen, maar het zal betekenen dat Roche eindelijk de celtherapie betreedt, een markt die nu lucratief lijkt te zijn, met gemiddelde groeipercentages die naar schatting in lage tieners de komende jaren.

Zal het RHHBY-aandeel nu, na een daling van 3% in een week, zijn neerwaartse traject de komende weken voortzetten, of is een herstel van het aandeel aanstaande? Volgens de Trefis Machine Learning Engine, die trends in de aandelenkoers van het bedrijf identificeert op basis van tien jaar aan historische gegevens, is het rendement voor RHHBY-aandelen gemiddeld 2% in de komende periode van een maand (eenentwintig handelsdagen) na een daling van 3% in de voorgaande week (vijf handelsdagen), wat inhoudt dat het RHHBY-aandeel vanaf hier hogere niveaus kan zien. Roche heeft ook geprofiteerd van een sterke groei in zijn diagnostische activiteiten, dankzij de Covid-19-tests van het bedrijf. Hoewel de stijging van de vaccinatiegraad uiteindelijk zal resulteren in een lagere vraag naar testen, zal de piek in nieuwe Covid-19-gevallen uit de delta-variant waarschijnlijk resulteren in een aanhoudende vraag naar testen op de korte termijn.

Maar hoe zouden deze cijfers veranderen als u geïnteresseerd bent in het aanhouden van RHHBY-aandelen voor een kortere of langere periode? U kunt het antwoord en vele andere combinaties testen op de Trefis Machine Learning Engine om te testen Roche voorraad kansen op een stijging na een daling. U kunt de kans op herstel testen over verschillende tijdsintervallen van een kwartaal, maand of zelfs maar 1 dag!

MACHINE LEERMOTOR – probeer het zelf:

ALS RHHBY-aandelen gedurende vijf handelsdagen met -5% zijn gestegen, DAN gedurende de volgende eenentwintig handelsdagen RHHBY-aandelen bewegen gemiddeld 3%, met een goede kans van 69% op een positief rendement over deze periode.

Enkele leuke scenario’s, veelgestelde vragen en inzicht in Roche-aandelenbewegingen:

Vraag 1: Is het gemiddelde rendement voor Roche-aandelen hoger na een daling?

Antwoord geven: Overweeg twee situaties,

Case 1: Roche-voorraad daalt met -5% of meer in een week

Case 2: Roche-aandelen stijgen met 5% of meer in een week

Is het gemiddelde rendement voor Roche-aandelen hoger in de daaropvolgende maand na Case 1 of Case 2?

RHHBY voorraad gaat het beter na Case 1, met een gemiddeld rendement van 3,1% in de volgende maand (21 handelsdagen) onder Case 1 (waar het aandeel net een verlies van 5% heeft geleden in de voorgaande week), versus een gemiddeld rendement van 0,5% voor Case 2.

Ter vergelijking: de S&P 500 heeft een gemiddeld rendement van 3,1% over de komende 21 handelsdagen onder Case 1, en een gemiddeld rendement van slechts 0,5% voor Case 2, zoals beschreven in ons dashboard met details over de gemiddeld rendement voor de S&P 500 na een daling of stijging.

Probeer de machine learning-engine van Trefis hierboven om zelf te zien hoe Roche-aandelen zich waarschijnlijk zullen gedragen na een specifieke winst of verlies gedurende een bepaalde periode.

Vraag 2: Betaalt geduld?

Antwoord geven: Als u Roche-aandelen koopt en houdt, is de verwachting dat de schommelingen op korte termijn in de loop van de tijd zullen verdwijnen en dat de positieve langetermijntrend u gunstig zal stemmen – tenminste als het bedrijf verder sterk is.

Al met al, volgens gegevens en de berekeningen van de machine learning engine van Trefis, loont geduld absoluut de moeite voor de meeste aandelen!

Voor RHHBY-aandelen worden de rendementen in de komende N dagen na een verandering van -5% in de afgelopen vijf handelsdagen in de onderstaande tabel gedetailleerd, samen met de rendementen voor de S&P500:

U kunt de engine proberen om te zien hoe deze tabel eruitziet voor Roche na een groter verlies in de afgelopen week, maand of kwartaal.

Vraag 3: Hoe zit het met het gemiddelde rendement na een stijging als je even wacht?

Antwoord geven: Het gemiddelde rendement na een stijging is begrijpelijkerwijs lager dan na een daling, zoals uiteengezet in de vorige vraag. Interessant is echter dat als een aandeel de afgelopen dagen is gestegen, u er voor de meeste aandelen beter aan doet om kortetermijnweddenschappen te vermijden.

Het is behoorlijk krachtig om de trend voor Roche-aandelen zelf te testen door de invoer in de bovenstaande grafieken te wijzigen.

Hoewel het lijkt alsof de Roche-aandelen meer kunnen winnen, heeft 2020 geleid tot veel prijsdiscontinuïteiten die aantrekkelijke handelsmogelijkheden kunnen bieden. U zult er bijvoorbeeld versteld van staan ​​hoe contra-intuïtief de waardering van aandelen is Mettler vs Abbott.

Wat als u in plaats daarvan op zoek bent naar een meer uitgebalanceerde portefeuille? Hier is een hoogwaardige portefeuille dat heeft de markt sinds 2016 consequent verslagen.

Investeer met Trefis Marktconforme portefeuillesInvesteer met Trefis Portefeuilles die de markt verslaan

Alles zien Trefis Prijsschattingen

Source link

Zakelijk