Dit bedrijf in Wall Street ziet een negatief jaar vooruit voor de aandelenmarkt

Dit bedrijf in Wall Street ziet een negatief jaar vooruit voor de aandelenmarkt

bovenlijn

Met tekenen van buitensporige speculatie en hoge waarderingen op de aandelenmarkt, lijkt de huidige omgeving op een laat-cyclische zeepbel die erg “vergelijkbaar” is met de dotcom-boom in 2000, zegt Bank of America, en voorspelt een negatief jaar vooruit voor aandelen in 2022 .

Belangrijkste feiten

“Er zijn te veel overeenkomsten tussen vandaag en 1999/2000 om te negeren”, zeiden analisten onder leiding van Savita Subramanian, hoofd Amerikaanse aandelen- en kwantitatieve strategie bij Bank of America, in een recente notitie.

De huidige marktopstelling lijkt sterk op die net voordat de internettechnologiezeepbel barstte in de late jaren 1990, toen aandelen in een berenmarkt vielen vanaf 2001, aldus de analisten.

Sommige van de tekenen in de huidige markt zijn aantoonbaar slechter dan in 2001, betoogde Bank of America, eraan toevoegend dat tekenen van speculatie duidelijk zijn te midden van een “groeiende acceptatie van het ondenkbare” onder beleggers.

Met een hele reeks steeds zorgwekkendere signalen op de huidige markten – waaronder negatieve reële rentetarieven, stijgende inflatie, waanzinnige IPO-activiteit en liquiditeitsrisico’s, voorspelt het bedrijf in Wall Street nu een negatief jaar voor de komende aandelen.

Bank of America stelde een koersdoel van 4.600 voor de S&P 500 volgend jaar, wat een daling van 2% is ten opzichte van de slotkoers van maandag van 4.682,84.

Analisten bij andere grote banken zijn verdeeld over hoe de S&P 500 het volgend jaar zal doen: Morgan Stanley heeft een koersdoel voor de index dat zelfs lager is dan dat van Bank of America, terwijl anderen zoals JPMorgan, Goldman Sachs en Wells Fargo allemaal verwachten dat aandelen in 2022 licht stijgen.

Cruciaal citaat:

“We begonnen onze carrière aan het eind van de jaren negentig, die vergelijkbaar aanvoelde – Fed-verhoging, waarderingen, IPO’s, negatieve aandelenrisicopremies – en werd ook gekenmerkt door een aanvaarding van het schandalige”, aldus Subramanian en andere strategen van de Bank of America.

Waarop moet u letten:

Volgens Bank of America zijn verschillende uitdagingen waarmee markten worden geconfronteerd mogelijk erger dan de tech-zeepbel aan het eind van de jaren negentig. De Federal Reserve zal naar verwachting de rente voor het eerst sinds vóór de pandemie verhogen – waarbij de markten al wedden op ten minste verschillende renteverhogingen in 2022, volgens de CME FedWatch Tool. Die renteverhogingen zullen plaatsvinden in een statistisch dure markt, waar de waarderingen al erg hoog oplopen, benadrukte Bank of America. Bovendien is de markt gefixeerd op groei – meer dan in de jaren negentig, zei de bank, eraan toevoegend dat er meer bedrijven met negatieve winsten naar de beurs zijn gegaan dan tijdens de dotcom-zeepbel.

Belangrijkste achtergrond:

De Federal Reserve heeft de rentetarieven sinds vóór de pandemie niet verhoogd. Gestimuleerd door een ongekend fiscaal en monetair beleid, heeft de aandelenmarkt zich snel hersteld van de door het coronavirus veroorzaakte uitverkoop in maart 2020. De S&P 500 is dit jaar tot nu toe met meer dan 26% gestegen, maar de markten zouden in 2022 volatieler kunnen zijn te midden van toenemende angsten over inflatie, de Covid-19 Delta-variant, problemen met de toeleveringsketen en een ommekeer in het monetaire beleid van de Federal Reserve.

Verder lezen:

Aandelen springen omhoog nadat Biden Jerome Powell herbenoemt als leider van de Federal Reserve (Forbes)

Federal Reserve verlaagt pandemische stimulans, zal eindigen in juni (Forbes)

Hier zijn de beste aandelenkeuzes van Morgan Stanley om te investeren in The Metaverse (Forbes)

Source link

Zakelijk