DIS Earnings Ahead Plus Nieuws over abonneenummers en meer

DIS Earnings Ahead Plus Nieuws over abonneenummers en meer

Belangrijkste leerpunten:

  • Disney-vergelijkingen zullen deze keer vriendelijker zijn
  • DIS-pretparken zijn open, maar welke invloed hebben de veranderingen op hen gehad?
  • Omzet stijgt, ondersteund door Disney+

    DIS

Als er ooit een tijd was dat Walt Disney

DIS
(DIS) had een happy end nodig voor een ruige 12 maanden, misschien is het nu.

Maar dit sprookje is nog niet helemaal voorbij. Er lijkt niet genoeg magie in de wereld te zijn om de pandemie die vorig jaar de parkinkomsten opblies, dit jaar bedreigt en dit jaar mogelijk weer afhankelijk blijft van streaming, volledig weg te nemen.

Het goede nieuws is dat de driemaandelijkse vergelijkingen op jaarbasis een vriendelijker achtergrond zullen bieden voor de fiscale Q3-resultaten wanneer ze donderdag worden vrijgegeven nadat de markt is gesloten. Analisten verwachten algemeen dat de inkomsten met 43% zullen stijgen, dankzij de heropening van themaparken en entertainmentsegmenten waarvan de verplichte sluitingen vorig jaar de resultaten van een klif duwden.

De omzet zal naar verwachting 16,8 miljard dollar bedragen, vergeleken met 11,78 miljard dollar een jaar geleden, een deel daarvan dankzij het succes van Disney+. De winst per aandeel zal naar verwachting $0,55 bedragen, ruim boven de aangepaste $0,08 cent van vorig jaar.

Het aandeel bereikte medio maart een recordhoogte van $ 203 en heeft sindsdien ongeveer 13% teruggegeven, waardoor het slechter presteerde dan de S&P 500 Index (SPX). De resultaten kunnen het aandeel in beide richtingen bewegen. JP Morgan (JPM) blijft bijvoorbeeld vertrouwen hebben in het aandeel en ziet een dip als een koopkans.

“Met zijn voortdurende digitale transformatie en herstel in de legacy-activiteiten, blijft Disney onze topkeuze in de media in 2021”, zeiden JPM-analisten in een recente notitie.

Hoe lang zijn rijen bij themaparken?

Beleggers zijn waarschijnlijk geïnteresseerd in de opkomst van de themaparken sinds de heropening, gezien de nieuwe regels, aangepaste loyaliteitsprogramma’s en maskervereisten. Sociale media vertellen menig verhaal over uitgerekte lijnen en gefrustreerde wachttijden – een tweet bevatte een foto van een lange, lange rij bij een Space Mountain-attractie, kronkelend door Tomorrowland.

Maar laten we niet vergeten dat de capaciteit nog steeds niet op full-house niveau is. En, echt, wanneer waren de lijnen ooit kort en snel in een Disney-park?

Daarnaast zou het interessant kunnen zijn om te horen hoe de parken reageren op de Delta-variant in gebieden zoals Orange County, Florida, waar de positiviteitspercentages voor virussen weer in de dubbele cijfers zijn gestegen.

Uit gepubliceerde rapporten blijkt dat hoewel het aantal gevallen opnieuw toeneemt en de IC-eenheden weer vol zijn, de lokale themaparken de veiligheidsprocedures niet hebben aangepast aan wat ze een jaar of meer geleden waren. Is er een plan om dit te doen? Zo niet, wat is het breekpunt?

De nieuwe inkomstengenerator

Als er iets is dat de pandemie heeft geholpen, zijn het streamingdiensten. Netflix

NFLX
(NFLX) staat al een tijdje op nummer 1 en wat daar gebeurt met cijfers zal zich waarschijnlijk elders in verschillende mate herhalen.

Zoals verwacht is het ledenaantal van NFLX in het meest recente kwartaal aanzienlijk vertraagd, en veel analisten denken dat DIS dat ook zal doen.

Maar dit is wat ze onderweg ook allemaal hebben ontdekt. De verwachting dat heropening van theaters, restaurants, parken en elk ander type uitgaansgelegenheid die ons bezig hield en een deel van de portemonnee opslokte vóór de coronaviruspandemie, opnieuw onze aandacht zou trekken. De gedachte was dat we zodra we de kans hadden om alles te doorbreken en onze bank-aardappelgewoonten, nou ja, op de bank achterlieten.

Fout. Tenminste voor nu. Uit een recente JD Power-enquête bleek dat we onze abonnementsdiensten voor streaming video nog niet opgeven, en we voegen ze ook toe. In juni, zo blijkt uit de laatste beschikbare cijfers, zijn huishoudens die zeiden geabonneerd te zijn op vier of meer online videodiensten, gestegen naar 57%, tegen 50% in december.

Het lijkt erop dat we weer uitgaan, maar nog steeds vasthouden aan het tv-tarief, waarbij we gemiddeld $ 55 per maand betalen voor streaming, een stijging van 45% sinds april 2020. Dat kan een interessante statistiek zijn om in de gaten te houden, want het kan kruipen in “share of wallet” uitgaven.

Beleggers zijn op zoek naar hogere cijfers voor Disney+, maar ze kunnen er, net als NFLX, achter komen dat ze vallen maar niet duiken. Een jaar geleden meldde DIS 100 miljoen abonnees in Disney+, Hulu en ESPN+, waarvan ongeveer 60,5 miljoen aan Disney+.

In het laatste kwartaal zei DIS dat 103,6 miljoen abonnees lid waren van Disney+, maar dat bleef achter bij de verwachtingen van 109 miljoen. Chief Executive Bob Chapek klonk niet bezorgd en herhaalde voorspellingen van 230 miljoen tot 260 miljoen Disney+ abonnees tegen 2024.

“De cijfers van dit kwartaal waren precies zoals we intern hadden voorspeld, dus geen teleurstelling hier”, zei hij toen op CNBC. De cijfers van dit kwartaal zullen waarschijnlijk een duidelijker beeld geven van waar de dienst naartoe gaat en hoe duurzaam de hoge groeiverwachtingen werkelijk zijn.

Dit is wat daar nog meer interessant aan kan zijn: streamingdiensten, waaronder DIS, verhogen de prijzen. Beleggers merkten op dat ze zullen luisteren naar de mogelijke invloed van de prijsstijgingen van DIS op het aantal abonnees.

DIS verhoogde bijvoorbeeld de ESPN + -streamingservice naar $ 7 per maand of $ 70 voor een jaar, een opmerkelijke sprong van $ 6 per maand en $ 60 per jaar. Ze legden de prijsstijgingen uit voor betere deals voor sportrechten voor het platform, inclusief contracten voor NFL- en NHL-dekking en het Wimbledon-tennistoernooi.

Disney verhoogde ook de kosten op Disney+ naar $ 8 per maand van $ 7, wat vertrouwen uitdrukt in het streamingaanbod en de groeiende bron van inkomstengroei. Analisten verwachten dat Disney+ in het kwartaal een abonneebestand van 113 miljoen zal opleveren, en vertrouwen op nieuwkomers die op zoek zijn naar de Marvel-film “Black Widow” en de nieuwe serie “Loki”.

En Scarlett Johansson?

Over de “Black Widow” gesproken, de leider heeft een rechtszaak aangespannen die een precedent zou kunnen scheppen voor de inkomsten van starpower in de wereld van streamingdiensten. De Marvel-film arriveerde tegelijkertijd in de bioscopen en in de Disney+-app. Johansson beweerde dat de belofte van DIS om het exclusief in theaters uit te brengen, was geschonden. Haar winstcapaciteit was, volgens gepubliceerde rapporten, grotendeels gebaseerd op kasprestaties.

Bedrijven zoals DIS willen hun streamingdiensten versnellen en geven ze prioriteit en topfacturering op platforms. In het geval van DIS rekende het bedrijf Disney+-leden $ 30 aan voor vroege kijkprivileges, wat waarschijnlijk veel gezinnen ervan weerhield zich naar theaters te wagen.

Het is niet verrassend dat acteurs niet willen dat streamingdiensten hun winstvermogen schaden, en Johansson’s pak zou de grens in het zand kunnen trekken. “Disney heeft opzettelijk tot Marvel’s schending van de overeenkomst geleid, zonder rechtvaardiging, om te voorkomen dat mevrouw Johansson het volledige voordeel van haar overeenkomst met Marvel zou realiseren”, citeerde de Wall Street Journal uit de rechtszaak.

Het antwoord van DIS was dat de rechtszaak geen verdienste had en dat het “volledig voldeed” aan het contract van Johansson, en merkte op dat “de release van Black Widow op Disney+ met Premier Access haar vermogen om extra compensatie te verdienen bovenop de $ 20 miljoen die ze heeft aanzienlijk vergroot. tot nu toe ontvangen”, berichtte de Journal.

Dat is een grote kluif, maar de Journal meldde dat Johansson’s kijk met een betere box-office-afstand met meer dan $ 50 miljoen zou kunnen worden verkort. Nadat de film was uitgebracht, kondigde DIS aan dat zijn weekenddebuut wereldwijd naar schatting meer dan $ 215 miljoen opbracht, uitbrekend tot $ 80 miljoen aan binnenlandse box office-opbrengsten, $ 78 miljoen aan internationale box office en meer dan $ 60 miljoen via de Disney+ premier toegang.

Analisten zullen tijdens de telefonische vergadering waarschijnlijk naar het pak vragen en elk inzicht kan waardevol zijn. Maar, zoals de reacties van de meeste bedrijven, wees niet teleurgesteld als er een reactie is “we kunnen geen commentaar geven op lopende rechtszaken”.

Disney Inkomsten Schattingen en Opties Activiteit

Wanneer het driemaandelijkse rapport van Disney na de afsluitende donderdag wordt vrijgegeven, wordt verwacht dat het bedrijf rapporteert aangepaste winst per aandeel van $ 0,55, een stijging van $ 0,08 in het kwartaal van vorig jaar, volgens schattingen van externe consensusanalisten. De omzet wordt geraamd op 16,8 miljard dollar.

Volgens de Market Maker Move™-indicator op het thinkorswim®-platform heeft de optiemarkt een verwachte koersbeweging van het aandeel van 3,05% in beide richtingen ingeprijsd rond de publicatie van de winst.

Kijkend naar opties die op 13 augustus aflopen, is er sprake van oproepactiviteit bij de 180, 185 en 190 strikes. Puts zijn actief geweest bij de staking van 162,5. De impliciete volatiliteit zit op het 24e percentiel vanaf woensdagochtend.

Opmerking: Call-opties vertegenwoordigen het recht, maar niet de verplichting, om de onderliggende waarde te kopen tegen een vooraf bepaalde prijs gedurende een bepaalde periode. Putopties vertegenwoordigen het recht, maar niet de verplichting, om de onderliggende waarde gedurende een bepaalde periode tegen een vooraf bepaalde prijs te verkopen.

TD Ameritrade® commentaar alleen voor educatieve doeleinden. Lid SIPC. Opties brengen risico’s met zich mee en zijn niet voor alle beleggers geschikt. Gelieve te lezen Kenmerken en risico’s van gestandaardiseerde opties.

Source link

Zakelijk