Deze ongelooflijke dividendkweker levert 9% op (koop nu)

Deze ongelooflijke dividendkweker levert 9% op (koop nu)

De oververhitte geldprinter van Fed-voorzitter Jay Powell is… groot voor onze portefeuilles – het stuurt onze dividendaandelen door het dak! Maar waar investeren we in godsnaam nieuw gevonden winsten voor verdere uitbetalingen?

Ik weet dat ik u niet hoef te vertellen dat deze opgeblazen markt de dividendrendementen heeft aangetast (aangezien de rendementen tegen de prijzen in bewegen), maar er zijn nog steeds voordelige dividendbetalers die er zijn, sommigen die recessiebestendige uitbetalingen weggooien die meer dan 6% opleveren!

Vorige week hadden we het over een “Fed-fueled” hoek van de markt:energievoorraden Leuk vinden ExxonMobil

XOM
(XOM),
betaler van een opzichtige 6% uitbetaling zelf. Het zal gedijen als de inflatie stijgt, waardoor de olieprijzen stijgen. Olie (en de winsten van Exxon) zullen geholpen worden door de aantrekkende vraag, die druk uitoefent op producenten, die zich haasten om de putten te heropenen die ze tijdens de afsluitingen van vorig jaar hebben gesloten.

Laten we ons nu verdiepen in twee ander Fed-gedreven aandeleninvesteringen. De ene geeft je een dividend van 6,1% tegen een mooie korting. De andere begint met een behoorlijke uitbetaling van 3,7%, maar dankzij de ongelooflijke dividendgroei, zou je het rendement op je oorspronkelijke aankoop gemakkelijk kunnen zien stijgen tot 9% of meer in het komende decennium!

Fed-Fueled Play No. 1: Een onbeminde CEF met een Maandelijks 6,1% dividend

Als inkomensbeleggers in de eerste plaats leden van my Tegenstrijdig inkomensrapport service en ik dol zijn op CEF’s, om één belangrijke reden: enorme uitbetalingen! De typische CEF-opbrengsten iets meer dan 6%, en velen betalen meer.

En tegenwoordig zijn ‘covered-call’ CEF’s bijzonder intrigerende dividendspelen. Ze houden dezelfde aandelen aan als in elk indexfonds, maar met een twist: ze verkopen callopties op hun portefeuilles, wat extra inkomsten genereert (waardoor onze dividenden worden aangewakkerd) en natuurlijk de volatiliteit van het fonds vermindert, omdat het meer van het totale rendement in contanten.

(Met call-opties kan een belegger de beleggingen van het fonds op een vaste datum in de toekomst tegen een vaste prijs kopen. Ze betalen het fonds een contante “premie” voor dit recht.)

Het hogere contante rendement van gedekte call-fondsen maakt ze een go-to in een stormachtige markt. Maar wanneer de markten hoger slijpen, zoals tegenwoordig, kunnen we vaak merken dat we in een out-of-favour gedekt-call-fonds handelen met een mooie korting, en ook met een gezond dividend.

Houd rekening met de BlackRock Enhanced Global Dividend Trust (BOE), die de beste Amerikaanse blue chips bevat zoals Microsoft (MSFT), Texas Instruments

TXN
(TXN), UnitedHealth Group

UNH
(UNH)
en Visa

V
(V).
Ongeveer 60% van de portefeuille bevindt zich in de VS.

Dat zorgt voor een mooie wereldwijde diversificatie met één klik en levert u ook een gezond dividend op: BOE levert 6,1% op, betaalt maandelijks en de uitbetaling rolde dwars door de 2020-nachtmerrie.

De kicker is dat we BOE kunnen kopen met een korting van 7% op de intrinsieke waarde (NAV). Dat is CEF-taal om te zeggen dat het fonds 7% onder de waarde van de aandelen in zijn portefeuille handelt. Dat maakt BOE een mooie houvast voor inkomsten en een beetje minder volatiliteit dan je zou krijgen van een S&P 500-indexfonds.

Fed-Fueled Play nr. 2: een regionale bank met “veergeladen” dividend

Banken leven volgens de ‘yieldcurve’ of het verschil tussen de federale fondsenrente (waartegen banken elkaar leningen verstrekken) en de rente op de 10-jarige schatkist (die de tarieven bepaalt waartegen banken aan u en mij lenen).

De 10-jaarsrente is onlangs gecorrigeerd, wat op de aandelenkoersen van banken heeft gewogen – en heeft onze opening tot stand gebracht. Als deze koers omkeert en hoger wordt, zoals ik verwacht, zal dat een extra katalysator zijn voor bankwinsten, aandelenkoersen en dividendgroei.

En kleinere kredietverstrekkers zijn de beste plek om te jagen op ondergewaardeerde dividendbetalers (en telers) in de financiële ruimte. Overwegen KeyCorp

SLEUTEL
. (SLEUTEL),
waarvan ongeveer 1.000 vestigingen zich voornamelijk in Ohio en New York bevinden. Het begint met een mooi rendement van 3,7%, plus een uitbetaling die het afgelopen decennium met maar liefst 517% is gestegen.

De cijfers achter die dividendgroei zijn onthutsend: als u KeyCorp 10 jaar geleden had gekocht, zou u nu 9,4% op uw aankoop opleveren!

En met de uitbetaling van de bank die slechts 35% van het netto-inkomen inneemt, is het… veel ruimte voor verdere groei, en dat is vóór rekening te houden met een stijging van de inkomsten uit leningen als gevolg van een stijging van de tarieven.

Ten slotte is er de waardering: KEY handelt slechts een haar boven de boekwaarde (1,18 keer om precies te zijn), of wat zijn fysieke activa waard zouden zijn als ze zouden worden verkocht. Dat betekent dat we KeyCorp’s bankzaken voor bijna niets krijgen. De historisch lage P/E-ratio van 8,5 is een verder bewijs van de waarde van het aandeel.

Brett Owens is hoofdbeleggingsstrateeg voor Tegendraadse vooruitzichten. Voor meer geweldige inkomstenideeën, ontvang uw gratis exemplaar van zijn laatste speciale rapport: Uw portefeuille met vervroegd pensioen: 7% dividend elke maand voor altijd.

Openbaarmaking: geen

Source link

Zakelijk