Deze krachtige inflatiestrategie levert veilige 7%+ dividenden op

Deze krachtige inflatiestrategie levert veilige 7%+ dividenden op

Oplopende inflatie? Wij beleggers in closed-end fondsen (CEF) raken niet in paniek – we weten dat we stijgende prijzen kunnen omzetten in 7% dividenden en 37%+ winsten!

Onze strategie is eenvoudig: haal CEF’s op die gericht zijn op een specifieke hoek van de economie. Sterker nog, als je een selectie van onze CEF Insider service’s picks, je doet dit waarschijnlijk al!

Ons contrair inkomensspel uitgelegd

Laten we beginnen met de laatste inflatiecijfers. Afgemeten aan de index voor persoonlijke consumptieve bestedingen (PCE), klokte de inflatie in september uit op 4,4% op jaarbasis, tegen 4,2% in augustus. Het verhaal dat velen hierachter zien, is dat aanbodbeperkingen het aantal producten in de winkelrekken hebben verminderd, waardoor de prijzen zijn gestegen.

Schokken in de toeleveringsketen zijn ongetwijfeld een deel van het probleem, maar er is meer aan de hand. Want sinds het einde van de lockdowns, en in een versneld tempo in 2021, zijn de winsten van bedrijven enorm gestegen. Onlangs bereikten ze recordniveaus.

Bedrijfswinsten stijgen

Laten we hier stoppen en dit in context plaatsen: als we ons in een inflatiespiraal zouden bevinden, waar bedrijven meer moeten betalen om door te gaan, zou je dan geen winst verwachten? afnemend? Natuurlijk! Maar we zien het tegenovergestelde, wat suggereert dat aanbodbeperkingen, hoewel onderdeel van het inflatieverhaal, niet alles zijn.

Een langer beeld verklaart wat er aan de hand is: we passen ons nog steeds aan de ongebruikelijke dieptepunten van vorig jaar aan. Met gemakkelijke vergelijkingen in 2020, zullen de inflatiecijfers het hele jaar hoog blijven (wat betekent dat we niet in paniek moeten raken over inflatie tenzij en totdat de cijfers hoog zijn in 2022). Zoomen we uit op de PCE-index, dan zien we dat 2020 de afwijking was en 2021 de norm, niet andersom.

In plaats daarvan zien we een terugkeer naar consumptie: meer mensen reizen, gaan uit eten, enzovoort, en de economie draait weer op volle toeren, waarbij sommige gebieden (bijvoorbeeld olie en gas) moeite hebben om zich een weg terug te vinden uit de diepten van de productiedalingen die ze in 2020 zagen .

We kunnen die stijging van de consumptie zien in de PCE, die niet alleen de favoriete inflatiemaatstaf van de Fed is, maar ook meet hoeveel consumenten uitgeven.

Die stijging is mede te danken aan arbeidskracht; in 2021 hebben we gezien dat werknemers hogere lonen eisten of banen verlieten voor beter betaalde. Hoger betaalde werknemers geven meer uit, en dat blijkt uit de gegevens.

Wat is dan ons CEF-spel voor deze door de consument gestuurde winstbonanza?

Aangezien bedrijven die direct gericht zijn op de consument het best gepositioneerd zijn om hiervan te profiteren, is een van onze CEF Insider portefeuilleposities, de Eaton-Vance Tax-Advantaged Global Income Fund (ETG) is mooi geplaatst om hier op de golf te rijden. Het is met 37% gestegen sinds we het in januari 2020 aan onze portefeuille hebben toegevoegd, met het grootste deel van het rendement in dividend in contanten dankzij de hoge uitbetaling (opbrengst 7% en wordt maandelijks betaald).

ETG geeft ons het grootste deel van onze winst in voorspelbare dividenden. Bovendien bevat de portefeuille veel consumentgedreven bedrijven, met: Alfabet (GOOGL), Amazon.com (AMZN) de Walt Disney Co

DIS
. (DIS)
en appel

AAPL
(AAPL)
in de top 10 van bedrijven.

Michael Foster is de hoofdonderzoeksanalist voor: Tegendraadse vooruitzichten. Voor meer geweldige inkomstenideeën, klik hier voor ons laatste rapport “Onverwoestbaar inkomen: 5 koopjesfondsen met veilige 7,3% dividenden.

Openbaarmaking: geen

Source link

Zakelijk