Deze hoogrentende fondsen zorgden voor een jaarlijks rendement van 51%

Deze hoogrentende fondsen zorgden voor een jaarlijks rendement van 51%

“Is $ 1 miljoen genoeg om met pensioen te gaan?”

Paul Katzeff van Beleggerszaken Dagelijks vroeg me eerder deze maand. Hij was vooral gecharmeerd van hoogbetaalde ETF’s die genoeg dividenden zouden opleveren om een ​​mooi pensioen te financieren.

We praatten bijvoorbeeld over de Global X Nasdaq

NDAQ
100 Covered Call ETF (QYLD)

QYLD
, die gedekte oproepen op de Nasdaq-index zelf verkoopt om cashflow te creëren.

Het achterblijvende rendement van QYLD is een zoete 11,8%, wat betekent dat posities van miljoen dollar alleen al $ 118.000 aan dividendinkomsten zouden hebben gegenereerd. Bovendien groeide ook de hoofdsom dankzij prijsstijgingen. De Nasdaq is sinds vorig jaar in een stroomversnelling geraakt en heeft QYLD de afgelopen twaalf maanden geholpen aan een totaalrendement van 21,2% (inclusief dividenden).

Hoe netjes dit pensioenspel ook was, het was vorig jaar om deze tijd niet het beste om te kopen. Met voorraden die in september en oktober seizoensgebonden zwak waren, echt uitbetalingspartij vindt meestal plaats in de ruimte van het closed-end fonds (CEF).

De reden dat CEF’s de ultieme pensioeninvestering zijn, is grotendeels te wijten aan hun aard onder de radar. Deze “Rodney Dangerfield”-fondsen krijgen geen respect van grote investeerders. Als gevolg hiervan kunnen (en doen) ze vaak onder hun intrinsieke waarde (NIW’s), de waarde van hun onderliggende portefeuilles.

Dit is zo dicht als we kunnen komen bij een “gratis lunch” van hoogwaardige inkomensinvesteringen.

Bijvoorbeeld een jaar geleden Gabelli Dividend & Inkomen (GDV) verhandeld 15% onderstaand zijn NAV. Dit fonds van de legendarische belegger Mario Gabelli verkocht voor slechts $ 0,85 op de dollar. Een belegger betaalde 85 cent om een ​​dollar aan activa te kopen!

GDV doet niets bijzonders. Gabelli en zijn team selecteren zorgvuldig hoogwaardige dividendaandelen. Het “voordeel” dat we krijgen door deze CEF te kopen, komt van ons vermogen om het met korting te kopen.

Wanneer we bespraken GDV een jaar geleden op deze pagina’s (en toegevoegd aan onze Tegenstrijdig inkomensrapport portfolio), gaf het fonds ons drie manieren om te winnen:

  • Ten eerste leverde GDV een dikke 7,3% op,
  • Bovendien handelde het met een korting van 15% op de intrinsieke waarde (NIW), en
  • De NAV zou waarschijnlijk toenemen naarmate de markt herstelde (een spel op het vruchtbare gelddrukken van de Federal Reserve).

GDV Flashback: drie manieren om te profiteren

CIR lezers zullen zich met plezier herinneren dat we ook overtuigende waarde zagen in de Eaton Vance Tax-Managed Global Diversified Equity Fund (EXG) rond dezelfde tijd. EXG is een CEF die qua smaak dichter bij QYLD ligt. Maar beter.

QYLD schrijft alleen call-opties op de Nasdaq-index zelf. Dat is een simpele strategie, maar om eerlijk te zijn, een luie strategie die geld op tafel laat liggen. De gesprekspremies op een inhoudsopgave niet meten met die betaald door individuele aandelen.

EXG gaat een stap verder om aandelen van hoge kwaliteit te kopen, zoals Amazone

AMZN
(AMZN)
en Alfabet (GOOG) en schrijft gedekte oproepen op hen om inkomsten te genereren. Het betaalt niet de vermelde opbrengst van QYLD, maar het is een betere investering voor totaalrendement wanneer we het met korting kunnen kopen.

Vorig jaar rond deze tijd leverde EXG een dikke 10% op, terwijl het handelde met een korting van 12% ten opzichte van zijn NAV. Net als GDV bood het ons een trifecta van winstmogelijkheden:

EXG Flashback: drie manieren om winst te maken

Hoe zou het in het echt uitpakken? lucratiever dan IBD gemeld in de krant!

Een miljoen dollar verdeeld tussen GDV en EXG zou $ 510.000 hebben teruggegeven sinds ons CIR-nummer van oktober ’20. nutsvoorzieningen dat is hoe we in stijl met pensioen gaan.

Deze CEF-kansen komen maar één of twee keer per jaar voor, dus als ze zich voordoen, moeten we er klaar voor zijn.

Brett Owens is hoofdbeleggingsstrateeg voor Tegendraadse vooruitzichten. Voor meer geweldige inkomstenideeën, ontvang uw gratis exemplaar van zijn laatste speciale rapport: Uw portefeuille met vervroegd pensioen: elke maand 7% dividend voor altijd.

Openbaarmaking: geen

Source link

Zakelijk