Deze bizarre trend zal ons de komende jaren 6% dividend opleveren

Deze bizarre trend zal ons de komende jaren 6% dividend opleveren

Als dividendbeleggers lezen we meestal niet de theeblaadjes in werkgelegenheidsrapporten (dat is tenslotte het domein van economen!). Maar daar is er gebeurt iets in de werkende wereld dat de uitbetalingen en prijzen van een selecte groep van closed-end fondsen (CEF’s) voor de aankomende jaren.

Dat is dit: mensen brengen minder tijd door op kantoor. Maar productiviteit is niet vallen. En natuurlijk stijgt de vraag naar arbeiders op dit moment, wat het toneel vormt voor loonsverhogingen, bonussen, aandelenopties – zowat elke manier om meer geld in de zakken van arbeiders te stoppen die je maar kunt bedenken.

Het werkgelegenheidsrapport van juli was een van de beste ooit. Met 943.000 banen die in de loop van de maand zijn toegevoegd (en grote opwaartse herzieningen van de cijfers van mei en juni), is het duidelijk dat de arbeidsmarkt snel stijgt naar het niveau van vóór de pandemie.

Overal zijn verhalen over wanhopige werkgevers die prikkels bieden om werknemers aan te trekken, van fastfood tot Wall Street. Nu bonussen worden weggegooid en betere arbeidsvoorwaarden worden beloofd, kunnen werknemers nu hun baan kiezen en een beter loon krijgen als ze dat doen.

Waar het op neerkomt: naarmate de weken verstrijken, hebben we meer mensen met meer geld te besteden. En met minder tijd op kantoor, hebben ze meer tijd om het door te brengen. Naast de trend naar werken op afstand en betere werkomstandigheden, zijn er ook opties die eenmalig taboe zijn, zoals de vierdaagse werkweek, waarvan gegevens hebben aangetoond dat ze werknemers meer flexibiliteit bieden zonder de productiviteit te schaden.

Alles staat op tafel!

Het eindspel hier voor ons als CEF- (en dividend)investeerders is een hausse in discretionaire uitgaven die jaren zou kunnen voortduren, waardoor de winsten van retailers (vooral online retailers) hoger zouden worden. En CEF’s zijn er om ons te helpen deze gelukkige situatie te verzilveren met 6%+ dividenden (en kortingen tot wel 7%!). Daarover straks meer.

Maar eerst moeten we duidelijk zijn dat deze uitgavenhausse niet alleen een voorspelling is. Zijn nu al hier!

De persoonlijke uitgaven zijn gestegen tot meer dan $ 15 biljoen en zullen tegen het einde van het jaar gemakkelijk $ 16 biljoen overschrijden, ver boven het pre-pandemische niveau.

Met al deze nieuwe geldstroom, zou je kunnen denken dat inflatie een punt van zorg is. Maar ondanks dat er meer geld via de kassa’s (en e-commercenetwerken) stroomt en de kwantitatieve versoepeling van Jay Powell hoogtij viert, is de inflatie eigenlijk versoepeling.

Om zeker te zijn, we zitten nog steeds op het op twee na hoogste inflatieniveau dat we in tien jaar hebben gezien, dus we zijn nog niet uit de problemen. Maar de vertraging tot 4,3% in juli van 5,4% in juni suggereert dat we op weg zijn naar een beter beheersbare en minder zorgwekkende inflatie in de tweede helft van 2021.

Al deze gegevens suggereren dat als we de komende weken een terugval op de markt zien (bijvoorbeeld veroorzaakt door de Delta-variant), dit een geweldige koopkans zou zijn, omdat de onderliggende kracht van de economie en het traject van de consumentenbestedingen gewoon te gunstig

Dit dividend van 6% is nu (en later) een solide optie

Alles bij elkaar lijkt het een schoolvoorbeeld van sterke fundamentals op de lange termijn gecombineerd met het risico van een terugval op korte termijn, niet anders dan eerder dit jaar, toen de inflatie een vergelijkbare piek in de zorgen veroorzaakte. Destijds schreef ik dat inflatiezorgen overdreven waren en dat investeerders zou agressief aandelen moeten kopen. In het bijzonder heb ik de BlackRock Enhanced Global Dividend Trust (BOE).

Destijds waren de top-10 posities van het fonds onder meer consumenten, en heropening speelt als Visum (V) en Amadeus IT Group SA (AMADY), waarvan de laatste software maakt die voornamelijk wordt gebruikt door de reisindustrie. BOE werd ook gewogen in de richting van landen met snellere vaccinatieprogramma’s, zoals het VK

Dankzij deze sterke punten heeft het fonds, dat destijds een schaduw van 7% opleverde, op het moment van schrijven een snel totaalrendement van 15% behaald.

Onze strategie van vandaag is om hetzelfde te doen: als de markt in paniek raakt, ga dan naar binnen. Natuurlijk, als CEF-beleggers, wachten we niet in contanten, omdat niemand kan voorspellen wanneer die terugval zal plaatsvinden, en aandelen kunnen stijgen voor die tijd.

In plaats daarvan zou ik aanraden om wat contant geld te verplaatsen naar een hoogrentend fonds zoals het Nuveen NASDAQ 100 Dynamic Overwrite Fund (QQQX), Zeker als je voor de lange termijn belegt.

Op die manier krijgt u een mooi dividend van 6,1%, dat u kunt innen terwijl u wacht op de volgende terugval (deze uitbetaling geeft uw investering ook een natuurlijke afdekking omdat u een groot deel van uw rendement in contanten krijgt). Dan kunt u meer van dit fonds oppikken tegen een korting op dips.

Michael Foster is de hoofdonderzoeksanalist voor: Tegendraadse vooruitzichten. Voor meer geweldige inkomstenideeën, klik hier voor ons laatste rapport “Onverwoestbaar inkomen: 5 koopjesfondsen met veilige 7,3% dividenden.

Openbaarmaking: geen

Source link

Zakelijk