De week dat de Russell 2000 eindelijk uitbrak

De week dat de Russell 2000 eindelijk uitbrak

Het was een handelsplatform om uw kleinkinderen over te vertellen.

Het ging maanden en maanden door, het soort van een beetje omhoog, omlaag een beetje actie die zelfs de best ontwikkelde algoritmen voor machinaal leren de muur opjaagt, om nog maar te zwijgen van echte mensen. Eindelijk, deze week schoot de Russell 2000-index van aandelen met kleine kapitalisatie door de weerstand heen en bereikte een nieuwe recordhoogte.

De kopers versloegen de verkopers die regelmatig kwamen opdagen, net boven het prijsniveau van 230. Als alle andere dingen gelijk zijn (en dat zijn ze nooit echt), heeft deze groep smallcaps toestemming gekregen om hoger te gaan. Als Rusland Oekraïne binnenvalt of als China Taiwan binnenvalt, kan dat natuurlijk de risicodynamiek veranderen.

Maar voor nu is de vraag hoeveel hoger? Zal deze index zich ontwikkelen tot een smeltfase zoals we de laatste tijd hebben gezien in aandelen als Tesla? Het zal de moeite waard zijn om te zien, aangezien andere belangrijke sectorindexen deze week ook hoger uitbraken. Met de prijs-winstverhouding van de Shiller S&P 500 daar op 40, zijn de markten momenteel een beetje onstuimig.

Ze kunnen altijd koppiger worden – dat kan uiteindelijk een probleem zijn. Hoe dan ook, hier zijn de grafieken.

IWM’s dagelijkse prijsgrafiek ziet er nu zo uit:

De gestippelde rode lijn die de high in maart verbindt met de high in juni, was de weerstand die de small caps op afstand leek te houden. Zodra de index die lijn overschreed en daar sloot, verscheen er een groot volume zoals aangegeven net onder de prijsgrafiek. Het blauw omlijnde 50-daags voortschrijdend gemiddelde flirtte met een kruising onder het rood omlijnde 200-daags voortschrijdend gemiddelde, maar is nu weer omhoog gekeerd. De maandenlange consolidatie is voorbij en de uitbraak naar boven is duidelijk.

De Russell 2000 index van small-caps wekelijkse prijsgrafiek het lijkt op dit:

Dit is een klassieke look van een doorbraak boven eerdere weerstand. In toekomstige boeken van koersanalisten zullen lezers dit als voorbeeld zien. Na de buitengewone stijging van de pandemievrees van maart 2020, waren de small caps in maart 2021 niet meer hoger en bleven ze gewoon zijwaarts handelen, in wezen binnen een bandbreedte. Je kunt het zien tussen de rode stippellijnen die dit jaar steun en weerstand tonen. Let op de duidelijke volumestijging (gezien net onder de prijsgrafiek) en het voortschrijdend gemiddelde convergentie/divergentie positieve signaal (rood omcirkeld).

Hier is de Russell 2000 index point-and-figure prijsgrafiek:

Kijk naar deze 3 kenmerken van deze ouderwetse methode van prijsanalyse: 1) De opwaartse trend van de blauwe lijn vanaf de pandemische dieptepunten van maart/april 2020 blijft op zijn plaats en is sinds die bodem helemaal niet meer getest. 2) U kunt de schijnbaar oneindige handelsrange van dit jaar duidelijk zien tussen 208 en 232. 3) De uitbraak boven de range is zelfs voor een fundamentele analist duidelijk.

Let op in de linkerbovenhoek, waar Stockcharts.com een ​​beschrijving van de grafiek in heldergroen geeft als “P en F-patroon: oplopende Triple Top Breakout op 01-november-2021.”

Juist.

Geen beleggingsadvies. Alleen voor educatieve doeleinden. Raadpleeg altijd een geregistreerde beleggingsadviseur voordat u een beslissing neemt.

Source link

Zakelijk