De waardering van Wiz overtreft Palo Alto Networks en stijgt met 11.000% in 10 maanden

De waardering van Wiz overtreft Palo Alto Networks en stijgt met 11.000% in 10 maanden

De cloudbeveiligingsindustrie zit vol met concurrenten. Maar als de industrie groot is en snel groeit, kan een nieuwkomer met de juiste waardepropositie oude gevestigde partijen bezoeken.

Dat is wat het in Tel Aviv gevestigde Wiz, een Israëlische startup voor cloudbeveiliging gelanceerd door Microsoft

MSFT
veteranen, heeft gedaan. Sinds december vorig jaar is de waardering van Wiz gestegen van $ 500 miljoen naar $ 6 miljard.

Die stijging van 11.000% overtreft die van de in Santa Clara, Californië gevestigde rivaal, Palo Alto Networks

PANW
, waarvan de voorraad in 2021 op 29 oktober met 45% is gestegen. Wiz zegt dat het negen van de tien concurrerende biedingen wint – inclusief tegen Palo Alto Networks, dat niet reageerde op mijn verzoek om commentaar van 28 oktober.

Ik verwacht dat Wiz in 2022 naar de beurs zal gaan en als het in dit tempo blijft groeien, zal het een van die zeldzame IPO’s zijn waarin ik serieus zou overwegen om te investeren. Hier zijn vier redenen:

  • Grote, snelgroeiende markt
  • Uitstekend managementteam
  • Toonaangevende klantwaardepropositie
  • Investeren in de volgende generatie cloudbeveiliging

(Ik heb geen financieel belang bij de effecten die in dit bericht worden genoemd).

Wiz en Palo Alto-netwerken

Wiz – dat concurreert op de markt voor cloudbeveiliging – richt zich op Palo Alto Networks als een te verslaan concurrent.

Palo Alto Networks – dat cloudbeveiligingssoftware en -hardware levert – begon het jaar goed. Zoals ik in maart schreef na mijn eerste interview met Wiz CEO Assaf Rappaport, was er in het fiscale tweede kwartaal van Palo Alto Networks – eindigend in januari – een groei van 25% tot $ 1,02 miljard.

Het meest recente winstrapport van het bedrijf voor het fiscale vierde kwartaal dat in juli eindigde, liet een nog snellere groei zien en een boost in de prognose voor het nieuwe fiscale jaar. Volgens CNBC, zijn inkomsten stegen met 28% tot $ 1,22 miljard.

Palo Alto Networks verhoogde zijn omzetprognose voor het kwartaal dat deze maand eindigt – waarvan het middelpunt – $ 1,2 miljard – 27% hoger is dan het jaar ervoor. Voor het kwartaal eindigend in oktober 2021 verwacht Palo Alto Networks een omzet van $ 1,19 miljard tot $ 1,21 miljard – waarvan het middelpunt $ 85 miljoen meer is dan de verwachtingen van analisten, volgens CNBC.

Wiz – dat in februari 2020 van start ging – groeit snel. Wiz – dat op 11 oktober nu 180 mensen in dienst had, volgens Pitchbook — noemt zichzelf een dienst die cloudoperators helpt om hackers voor te blijven. De service helpt bedrijven om hun cloudinfrastructuur op grote schaal te beveiligen.

Wiz groeit veel sneller dan andere startups over het algemeen doen. Volgens Forbes, Index Ventures, die afgelopen december in de Series A-ronde van 100 miljoen dollar van het bedrijf investeerde, kostte Wiz minder dan zes maanden om een ​​jaaromzet van 2 miljoen dollar te bereiken – veel beter dan de 35 tot 40 maanden die de gemiddelde startup gewoonlijk nodig heeft.

Wiz heeft de groei doorgezet. Rappaport vertelde Bloomberg dat het bedrijf “tientallen miljoenen” aan inkomsten heeft. CTECH meldt dat Wiz een jaarlijkse terugkerende omzet (ARR) heeft van $ 25 miljoen.

Durfkapitaal is binnengestroomd, waardoor de waardering hoger is geworden. In maart 2021 haalde Wiz nog eens $ 130 miljoen op in een Series B-financiering, waardoor de waardering op $ 1,7 miljard kwam. In mei 2021 haalde Wiz nog eens $ 130 miljoen op in een Series C-ronde en op 11 oktober voegde Wiz $ 250 miljoen meer kapitaal toe, wat de waardering opvoerde tot $ 6 miljard, volgens PitchBook.

Grote, snelgroeiende markt

Waarom storten VC’s zoveel kapitaal in Wiz? In een interview op 28 oktober zei Rappaport: “Durfkapitalisten zien de markt voor cloudbeveiliging als enorm en snel groeiend – deze zal de komende 18 maanden verdubbelen. Ze zien dat er nu geen gevestigde exploitant in de branche is en dat we de beste kans hebben om de leider te worden – een bedrijf creëren met een waarde van $ 60 miljard tot $ 70 miljard.”

Wiz concurreert met Palo Alto Networks en andere rivalen in een wereldwijde markt voor cloudbeheer en beveiliging waarvan Gartner voorspelde dat deze in april met 26% zou groeien in 2021 tot 18 miljard dollar. De aanjager van die groei is de pandemie, die een verschuiving naar werken op afstand dwong – waardoor de acceptatie van cloudnetwerken werd versneld en een onbenutte kans werd gecreëerd om ze te beveiligen, meldde Bloomberg.

Het uitstekende managementteam van Wiz

Wiz, opgericht in 2020 door Assaf Rappaport, Yinon Costica, Ami Luttwak en Roy Reznik, werd opgericht door hetzelfde team dat had samengewerkt in de 8200-eenheid van de Israel Defense Forces en vervolgens de firma Adallom oprichtte, een bedrijf dat voor $ 320 miljoen aan Microsoft werd verkocht in 2015. De groep bouwde ook Microsoft’s Azure Cloud Security Group op tot een omzet van $1,5 miljard, vertelde Rappaport me in februari.

Wiz wist dat het zich op een drukke markt richtte. “Cloudbeveiliging was geen nieuw probleem. Iedereen had er last van. Ze gebruikten al andere oplossingen. Wat hadden we te bieden dat nieuw was? We hadden een unieke kijk op een bekend probleem. We zijn ermee begonnen vóór Covid-19 en het is vandaag spannender”, zei hij.

Het team van Wiz had ervaring die het bedrijf zou helpen zegevieren. “Ons vorige bedrijf is overgenomen door Microsoft. We hadden startup-DNA en vijf jaar bij [one of the largest cloud providers] ter wereld en de grootste beveiligingsleverancier ter wereld. We hebben Azure Security gebouwd en zijn verantwoordelijk voor het bedienen van 40.000 ontwikkelaars. We probeerden de cloud te beschermen als onderdeel van de grootste cloudprovider”, zei hij.

Rappaport vatte de sterke punten van zijn team als volgt samen: “Vanwege onze ervaring met het bouwen van Azure Security, staan ​​we in de schoenen van de klant en kennen we de pijn van de Chief Information Security Officer (CISO). Dit is niet onze eerste startup. We hebben het talent, de durfkapitalisten en het geld om te slagen.”

Wiz’s toonaangevende klantwaardepropositie

Wiz zegt dat het marktaantrekkelijker wordt – en merkt op dat zijn klanten 15% van de Fortune 500-bedrijven omvatten. De service van Wiz helpt Blackstone Inc.

BX
en DocuSign “potentiële risico’s vinden die verband houden met hun gebruik van platforms zoals Amazon Web Services en Microsoft Azure”, aldus Bloomberg.

Klanten verkiezen Wiz boven technologie van Palo Alto Networks omdat het veel minder tijd kost om de cloudnetwerken van klanten te beschermen. Dat is misschien de reden waarom Rappaport me deze week vertelde dat het in 90% van zijn concurrerende biedsituaties wint.

Een voorbeeld hiervan is een competitieve overwinning voor een zeer groot bedrijf dat hij weigerde te noemen. “We hebben een Fortune 5-client gewonnen die gebruikmaakte van [Palo Alto Networks’] Prisma-wolk. Het Fortune 5-bedrijf had na twee jaar slechts 10% tot 15% agenten ingezet. We begonnen met het bedrijf te werken en het kreeg vier weken later 100% dekking”, vertelde hij me.

Het verschil tussen de twee bedrijven is dat Palo Alto Networks gebruikmaakt van agents – software die op elk afzonderlijk eindpunt moet worden geïnstalleerd – bijvoorbeeld laptop, pc, smartphone of tablet – die op een netwerk is aangesloten.

De technologie van Wiz is daarentegen agentless – het geeft bedrijven “100% dekking van hun cloudomgevingen in minuten door gebruik te maken van Application Programming Interfaces (API’s). Scans worden uitgevoerd zonder enige impact op de klantomgeving, waardoor Wiz kan schalen terwijl er op de lange termijn minimaal onderhoud nodig is”, legt Rappaport uit.

Als agentless technologie zoveel beter is, waarom maakt Palo Alto Networks dan geen eigen versie of komt met een nog effectievere aanpak? Het zou kunnen zijn omdat dat zou betekenen dat ze met hun klanten teruggaan naar het lang geprezen idee dat agenten de beste oplossing zijn.

“Palo Alto Networks heeft de afgelopen vijf jaar hun klanten verteld om agenten te gebruiken. Het is een religie. Waarom zou Palo Alto Networks nu omdraaien en 300 miljoen dollar uitgeven aan een team om agentless technologie te ontwikkelen? Nadat ik bij Microsoft had gewerkt, zag ik dat het heel moeilijk is om in een grote organisatie te innoveren. Uiteindelijk wordt de leider de zittende en wordt hij ondermijnd’, legt Rappaport uit.

Investeren in de volgende generatie cloudbeveiliging

Wiz investeert om deze grote bedrijfsziekte niet op te lopen.

Dat begint met het bieden van een oplossing die beter werkt dan concurrerende. De service van Wiz doet dat door CISO’s een volledig beeld te geven van de cloudnetwerken van een bedrijf en hun gevaarlijkste zwakke punten in de beveiliging te benadrukken. “We benadrukken de giftige combinatie – een apparaat met een aanvalsvector, open voor internetdiensten en gevoelige gegevens bloot”, zei hij.

Wiz investeert de meer dan 600 miljoen dollar die het heeft opgehaald in marketing, geografische expansie en de ontwikkeling van nieuwe producten. Zoals Rappaport me vertelde: “De vraag is enorm en we winnen negen van de tien biedingen. Als we meer slagbeurten kunnen krijgen, krijgen we meer inkomsten. Om dat te doen, zullen we ons marketingteam opbouwen en ons richten op nieuwe geografische gebieden.”

Wiz zal ook investeren in R&D. “We zullen blijven innoveren op het gebied van cloudbeveiliging door samen te werken met ontwerppartners. Ik weet de antwoorden niet – de klanten kunnen ons helpen ze te vinden. We zullen vragen ‘Wat zijn de gaten in onze productlijn? Wat hebben ze nog meer nodig?’ Onze ingenieurs zijn innovatiever en zullen een stap naar voren doen”, besloot hij.

Insight Partners, een toonaangevende Wiz-investeerder, ziet een mooie toekomst voor het bedrijf. Jeff Horing, mede-oprichter en directeur van Insight Partners, vertelde Bloomberg: “Wiz’s groei in de zakelijke markt is verbazingwekkend. Als je zo’n bewezen leiderschapsteam hebt dat een baanbrekend product heeft gebouwd, zet je veel in. Wiz bouwt beveiligingstechnologie die de wereld nodig heeft.”

Als Wiz die waardering van $ 70 miljard behaalt, zal Horing een grote betaaldag genieten.

Source link

Zakelijk