De verkoop van Tesla-aandelen van Cathie Wood bereikte deze maand $ 297 miljoen – dit is wat ze in plaats daarvan koopt

De verkoop van Tesla-aandelen van Cathie Wood bereikte deze maand $ 297 miljoen – dit is wat ze in plaats daarvan koopt

bovenlijn

Cathie Wood, CEO van Ark Invest, voegt zich bij een hele reeks insiders die Tesla-aandelen verzilveren en heeft deze maand een groeiend aantal van de aandelen van het bedrijf verkocht. .

Belangrijkste feiten

Volgens de dagelijkse transactierapporten van Ark heeft het vlaggenschip van het bedrijf, de Ark Innovation ETF, donderdag nog eens 41.457 aandelen Tesla verkocht, wat neerkomt op een belang van ongeveer $ 31,4 miljoen.

Hoewel Tesla van Ark blijft grootste holding, het is ook het aandeel dat Ark in september het meest heeft verkocht, en overtreft de verkoop van Nintendo, het Zwitserse farmaceutische bedrijf Roche Holding en softwarebedrijf Trade Desk, die in totaal ongeveer $ 50 miljoen per stuk vertegenwoordigen.

In plaats daarvan heeft Ark zich geploegd in het in New York gevestigde automatiseringsbedrijf UiPath, en deze maand meer dan $ 185 miljoen uitgegeven aan ongeveer 3,4 miljoen aandelen nadat de aandelen van het roboticabedrijf binnen enkele weken na de eerste openbare aanbieding in april met 20% zijn gedaald ten opzichte van een recordhoogte ooit. .

De investeringsmaatschappij heeft ook ongeveer $ 96,5 miljoen en $ 80 miljoen uitgegeven aan het kopen van aandelen van streamingbedrijf Roku en Zoom Video Communications – twee technologieaandelen die vorig jaar opleefden op het hoogtepunt van de pandemische onzekerheid, maar sindsdien maar liefst 50% van hun waarde hebben verloren.

Ark reageerde niet op Forbes’ verzoek om commentaar, maar op dinsdag, Wood vertelde een publiek van investeerders waarvan ze gelooft dat de markt spoedig zal beginnen terug te draaien in de richting van groei- en innovatieaandelen, nadat ze eerder dit jaar de voorkeur had gegeven aan sectoren die het zwaarst door de pandemie werden getroffen.

Andere topaankopen van Ark deze maand zijn het cloudcomputingbedrijf PagerDuty uit San Francisco, de crypto-uitwisseling Coinbase en de gezondheidsbedrijven Pfizer, Invitae en Fate Therapeutics.

Verrassend feit

Hoewel ze verdubbeld is in andere tech-investeringen in Robinhood, Workday en Zillow, heeft Wood zich in september van de big-tech-aandelen ontdaan, waardoor haar belangen in Alphabet, Facebook en Amazon met maar liefst $ 24 miljoen zijn teruggebracht.

Raaklijn

Technologieaandelen leidden vorig jaar de rally van de markt en genereerden enorme rendementen voor tech-zware investeerders zoals Ark. Vanaf dit voorjaar versnelden de economische groei en de dreiging van stijgende rente spoorde een aandelenmarktrotatie aan weg van groeiaandelen, zoals die in technologie, naar cyclische en waardegerichte delen van de markt (zoals energie en financiële dienstverlening). Hoewel ze de afgelopen maand met ongeveer 14% zijn gestegen, zijn de aandelen van Tesla, geprijsd op ongeveer $ 757, bijna 15% gedaald ten opzichte van een recordhoogte in januari, en de Ark Innovation ETF is sinds december slechts 5% gestegen na een enorme stijging bijna 90% over het afgelopen jaar.

Sleutelachtergrond

Na een golf van verkopen vorig jaar, zei Wood dat Ark graag handelt rond de buitensporige volatiliteit van Tesla, profiterend van lage prijzen om te kopen en verkopen wanneer ze denkt dat de prijzen een klap kunnen krijgen. “Als we het gevoel hebben dat analisten hyperventileren over een aandeel – inclusief Tesla – nemen we natuurlijk gewoon winst omdat we weten dat we een nieuwe kans krijgen die verband houdt met controverse om het aandeel lager te kopen”, zegt Wood. vertelde CNBC. Ondanks haar recente Tesla-verkopen, Wood vorige week zei de aandelenkoersen zouden tegen 2025 bijna 300% omhoog kunnen schieten. Toch is Ark niet de enige onder de opmerkelijke investeerders die onlangs uit Tesla-aandelen verzilveren. Drie functionarissen van het bedrijf, waaronder twee leidinggevenden van de C-suite, hebben vorige week voor ongeveer $ 4 miljoen aan aandelen verkocht regelgevende deponeringen.

tegendeel

Hoewel Wood opvallend optimistisch is over Tesla, weerspiegelt de consensus op Wall Street niet dezelfde hoge verwachtingen. Volgens Bloomberg-gegevens is het gemiddelde koersdoel van analisten voor Tesla-aandelen $ 701, wat suggereert dat de prijzen het komende jaar met 8% kunnen dalen.

Verder lezen

Cathie Wood’s Ark Invest verkoopt $ 110 miljoen aan Tesla-aandelen terwijl insiders ook aandelen dumpen (Forbes)

Cathie Wood van Ark Invest slaat terug op ‘Big Short’-investeerder: hij begrijpt ‘explosieve groei’ in technologie niet (Forbes)

Hoe Cathie Wood Wall Street versloeg door te wedden dat Tesla meer dan $ 1 biljoen waard is (Forbes)

Source link

Zakelijk