De uitbraak van de aandelenmarkt zegt: “Wees bullish”, maar wacht een week

De uitbraak van de aandelenmarkt zegt: “Wees bullish”, maar wacht een week

De stijging van de aandelenmarkt van vorige week zorgde voor spannende uitbraken, waaronder een Dow-theorie een bullmarktsignaal, aangezien beide belangrijke Dow Jones-gemiddelden (industrieel en transport) tegelijkertijd belangrijke stijgingen lieten zien.

Hoewel geen van beide een altijd hoog, beide belangrijk gemaakt tussentijds hoogtepunten. Deze winsten keerden schijnbaar hun neerwaartse trend naar beneden en naar beneden om. De drie grafieken hieronder tonen de gunstige acties van de afgelopen week.

Dus, is dat het? Tijd om bullish te zijn?

Niet in deze volatiele markt. Een bevestiging van dit plotselinge bullish signaal is nodig. Dat betekent wachten om te zien of volgende week ondersteunende kracht vertoont.

De reden om twee opeenvolgende weken te willen, is dat vrijdag soms de spanning van een week niet wegneemt. In plaats daarvan kost het een weekend van stille analyse om het enthousiasme te temperen of de basis ervan te bevestigen.

Andere grafieken ondersteunen een positieve vooruitzichten

Het is niet alleen de Dow Theory-indicatie die optimistisch is. Dat geldt ook voor andere populaire patronen die beleggers volgen. (Houd er echter rekening mee dat het de stijging van vorige week is die de gunstige beelden oplevert. Daarom hebben al deze positieve indicatoren nog een week nodig om te bevestigen.)

Prestaties “kanalen” (fundamenten?)

Voortschrijdende gemiddelden (50 dagen en 200 dagen)

Percentage dalingsbarrières

Waar het op neerkomt: geduld is belangrijk in deze markt

De afgelopen 4+ maanden hebben veel kortetermijnbewegingen gehad, op en neer. De krachtig klinkende redenering achter elke beweging leek te impliceren dat er een permanente trend op handen was. Maar toen keerden de bewegingen om, net als de redenering. Vorige week is niet anders, behalve dat we niet weten wat de volgende stap zal zijn. Daarom lijkt geduld de beste strategie voor de komende week (18-22 oktober).

Source link

Zakelijk