De startup van de oprichter van Teladoc brengt patiëntbewaking naar huis

De startup van de oprichter van Teladoc brengt patiëntbewaking naar huis

Michael Gorton’s Recuro Health ziet een mooie toekomst in thuistesten voor bloedsuiker, hartgezondheid en meer.

Door Dane Hamilton

Michael Gorton, medeoprichter en leider van Teladoc Gezondheid twee decennia geleden, wedt op zijn volgende onderneming, Recuro Gezondheid, zal net zo transformerend zijn voor het zorgverleningssysteem als Teladoc, een bedrijf van nu $ 23 miljard dat de afgelopen jaren een golf van innovatie op het gebied van telezorg op gang heeft gebracht.

De in Dallas gevestigde startup, die deze maand een serie A-ronde van $12 miljoen aan durfkapitaalfinanciering zal afsluiten, is van mening dat het gezondheidszorgsysteem miljarden dollars per jaar kan besparen door het uitgebreide gebruik van digitale gezondheidsmonitoring om potentiële ziekten vangen voordat ze verschijnen, zegt Gorton.

Het basisconcept van Recuro is om regelmatige patiëntmonitoring van essentiële lichaamsfuncties zoals bloeddruk en suikerniveaus, hartfunctie en lichaamsgewichttrends te gebruiken, ondersteund door genomische tests om de neiging van de patiënt voor ziekten zoals kanker te bepalen, zegt de CEO. Hij vergelijkt het met de evolutie van sensortechnologie in moderne auto’s die een eigenaar helpt te weten wanneer hij zijn voertuig moet inleveren voor onderhoud voordat er ernstige mechanische problemen ontstaan.

“We zorgen voor onze auto’s, maar niet voor ons lichaam”, zegt Gorton. “We zouden technologie moeten toepassen die we vandaag hebben om voorop te blijven lopen en mensen veel langer gezond te houden.”

Gorton twijfelt er niet aan dat zijn nieuwe onderneming net zo ontwrichtend zou kunnen zijn als Teladoc, die na de oprichting in de vroege jaren 2000 op scepsis en tegenstand stuitte van de regelgevers van de staat Texas. “Texas zei dat je een patiënt die je niet kunt aanraken niet mocht behandelen”, herinnert Gorton zich.

Snel vooruit naar 2020, stellen Teladoc en een hele reeks rivalen zoals American Well, MeMD, Doctor on Demand, MDLive en tientallen kleinere telezorgaanbieders een nieuwe norm voor het geven van patiënten die hun huis niet kunnen of willen verlaten, de broodnodige medische zorg. Het ontketende ook een consolidatiegolf in de teleheat-industrie, aangezien bedrijven als Walmart, Cigna en anderen miljarden dollars verdienden. aanwinsten voet aan de grond krijgen op het gebied van telezorg.

Hoewel beleggers zijn afgekoeld tot telezorg, zoals blijkt uit de dalingen van de aandelenkoersen dit jaar voor de twee grote beursgenoteerde bedrijven in de ruimte, Teledoc en American Well, zegt Gorton dat de sector klaar is voor een langere groei door gebruik te maken van nieuwe patiëntmonitoring en genomische technologie . Op de lange termijn zullen nieuwe ontwikkelingen op het gebied van patiëntbewaking en genetica op afstand miljarden dollars snijden in kosten van de $ 3,6 biljoen Amerikaanse gezondheidszorgindustrie en helpen patiënten langer gezond te blijven.

Veel van de moderne geneeskunde, zegt hij, is zeer inefficiënt omdat het is ontworpen om zieke mensen te behandelen, in plaats van de gezonde mensen te helpen ziekten te voorkomen. Dergelijke aandoeningen kunnen vroegtijdig worden opgemerkt met geavanceerde digitale en genetische markers die de “trendlijnen” van biometrische markers van een patiënt beoordelen.

“We willen echt eenvoudige meters die mensen op trendlijnen houden”, die tweejaarlijks kunnen worden getest met thuistestkits. Hij noemt deze activa ‘digitale medische thuis’. “We komen op het punt dat we de dingen begrijpen die ons verouderen.”

Recuro, opgericht in januari 2020, stelt een gereedschapskist samen om een ​​nieuw soort digitaal gezondheidsplatform te bouwen door middel van acquisities om klanten te bedienen, waaronder gezondheidsplannen en zelfverzekerde bedrijven die geld willen besparen. Ze bevatten Recuro’s “Covid back to work”-kits die werkgevers en personeel helpen om Covid-vrij te blijven op de werkplek.

Het bedrijf keek het afgelopen jaar naar 160 potentiële overnamekandidaten en kwam tot een handvol, waaronder het kopen van de Cleveland Clinic’s genomische activa, waarvan Gorton zegt dat het ‘een enorme staatsgreep voor ons was’. Het bedrijf is van plan de aankoop aan te kondigen van een grote uitkeringsmakelaar om zijn diensten te helpen verkopen aan klanten, met name zelfverzekerde werkgevers, zegt hij.

Het bedrijf, dat al zijn eerste klanten heeft aangemeld, waaronder een handvol bedrijven, gezondheidsplannen en één staat, is een werk in uitvoering. Het verwacht dit jaar zo’n $ 10 miljoen aan inkomsten te genereren, zegt Gorton, maar met acquisities en interne ontwikkeling hoopt het bedrijf de komende jaren een miljard dollar plus eenhoornstatus te bereiken.

“We gaan de kleine problemen vinden die we kunnen oplossen waardoor mensen uiteindelijk gezonder blijven”, zegt Gorton. “We gaan de dingen leren die werken en dingen die niet werken.”

De reden waarom Teladoc zo succesvol was, voegt hij eraan toe, is niet alleen omdat patiënten en artsen van virtuele zorg hielden, maar ook omdat het het gezondheidszorgsysteem productiever en efficiënter maakte, aangezien artsen patiënten vrijwel elk moment kunnen zien. “Als je wilt weten hoe je een probleem oplost, volg dan het geld.”

Dane Hamilton is zorgredacteur voor Mergermarket/Dealreporter, een onderdeel van ION Group, de grootste wereldwijde leverancier van handels-, analyse-, treasury- en risicobeheeroplossingen voor kapitaalmarkten, grondstoffen en treasurybeheer. Hij is te bereiken op dane.hamilton@iongroup.com.

Source link

Zakelijk