De nieuwe ondersteunings- en weerstandsniveaus

De nieuwe ondersteunings- en weerstandsniveaus

Ze zijn buitengewoon volatiel, maar het is altijd mogelijk om de basistrend te identificeren en waar de prijzen de neiging hebben om steun of verkoopweerstand te vinden.

De cryptocurrencies kunnen anders zijn dan al het andere dat ooit op de wereldmarkt is verhandeld, maar hun prijspatronen zijn zo oud als alle activa of valuta die u kunt noemen. Omhoog, omlaag en zijwaarts zijn gemakkelijk te herkennen. U hebt geen verhandeling over gedecentraliseerde financiën nodig om te zien wat er aan de hand is.

Dat is de enorme waarde van het simpelweg onderzoeken van de prijs: gedurende een paar minuten kun je het verhaal over de specifieke cryptovaluta terzijde schuiven. Kopers en verkopers van Bitcoin en Ethereum – of welke nieuwe u ook wilt gebruiken – laten elke week en elke week een patroon achter.

De dagelijkse prijsgrafiek van Bitcoin het lijkt op dit:

Van het dieptepunt van 30.000 in juni/juli tot het hoogste punt van begin november van 68.000 is een buitengewone opwaartse beweging. Merk op dat de relatieve sterkte-indicator (RSI, boven de prijsgrafiek) negatief divergeerde van de high van oktober tot de high van november.

Dit werd bevestigd door het negatieve beeld van de voortschrijdend gemiddelde convergentie/divergentie-indicator (onder de grafiek). Een paar dagen nadat dit duidelijk werd, daalde de prijs van Bitcoin tot onder het 50-daags voortschrijdend gemiddelde (de blauwe lijn).

De wekelijkse prijsgrafiek voor Bitcoin is hier:

Je kunt zien dat de cryptocurrency een weerstand boven de 60.000 ontmoet, eerst in maart/april en dan weer, iets hoger, in oktober/november. Verkopers overwinnen kopers nu op ongeveer het niveau van 68.000 – dat is de nieuwe weerstandsplek. Het waren de kopers die in juni/juli de controle overnamen met net onder de 30.000 – daar ligt de steun.

De negatieve verschillen tussen RSI, MACD en prijs zijn duidelijk op deze wekelijkse blik, maar dat kan veranderen. Merk op dat Bitcoin zowel boven het voortschrijdend gemiddelde over 50 dagen (blauw omlijnd) als boven het voortschrijdend gemiddelde over 200 dagen (rood omlijnd) blijft.

De dagelijkse prijsgrafiek voor Ethereum ziet er nu zo uit:

Dat zijn negatieve verschillen op de relatieve sterkte-indicator en de voortschrijdend gemiddelde convergentie/divergentie-indicator. Niet zo duidelijk of dramatisch als op de Bitcoin-grafiek, maar de RSI en MACD suggereren hier een prijsstijging die in momentum afneemt.

Nogmaals, met de crypto die blijft handelen boven zowel het 50-daags voortschrijdend gemiddelde als het 200-daags voortschrijdend gemiddelde, is het moeilijk om een ​​trendverandering te noemen. Opwaartse actie blijft op zijn plaats.

De wekelijkse prijsgrafiek voor Ethereum is hier:

De verkopers namen het deze maand over van de kopers met iets meer dan 4750. Dat is het nieuwe weerstandsniveau waar traders naar zullen kijken. De laatste keer dat er kopers kwamen opdagen was in maart/juni/juli, ver daarginds omstreeks 1750.

Dat is een belangrijk steunpunt als de dieptepunten van september van 1750 ooit worden weggewerkt. Let op de negatieve verschillen van RSI en MACD van de prijs. Merk ook op dat Ethereum in wezen opwaarts blijft evolueren, ruim boven de voortschrijdende gemiddelden van 50 en 200 dagen.

Geen beleggingsadvies. Alleen voor educatieve doeleinden. Raadpleeg altijd een geregistreerde beleggingsadviseur voordat u een beslissing neemt.

Source link

Zakelijk