De meest interessante prijsgrafieken van de week: goud, bitcoin, ether, geanalyseerd

De meest interessante prijsgrafieken van de week: goud, bitcoin, ether, geanalyseerd

Laten we beginnen met de prijs van goud, want bijna niemand geeft er meer om en dat kan een teken zijn van iets, de nadruk op de “macht”. Als je elk uur een hete, nieuwe cryptocurrency hebt en een brandende aandelenmarkt die maar niet stopt, waarom zou je dan zelfs maar kijken naar iets zo vorige eeuw als een saai edelmetaal?

Het doet denken aan het oude citaat van Jonathan Sacks over beleggen: “De verstandigste regel bij beleggen is: als anderen verkopen, koop dan. Als anderen kopen, verkopen. Meestal doen we natuurlijk het tegenovergestelde. Als iedereen iets koopt, gaan we ervan uit dat ze iets weten wat wij niet weten, dus kopen we. Dan beginnen mensen te verkopen, de paniek slaat toe en wij verkopen ook.”

Hier is de maandelijkse goudgrafiek:

Van het dieptepunt van 2008 van 85o tot de huidige prijs van 1833 is meer dan een verdubbeling. Dit werd vroeger als een behoorlijk rendement beschouwd, maar nu, vergeleken met een cryptocurrency, komt het neer op ‘ho-hum’. Merk op dat, ondanks de verkoop van medio 2020 tot hier, goud in een opwaartse trend blijft, ruim boven de Ichimoku-wolk (een mix van voortschrijdende gemiddelden).

Hier is de daggrafiek voor goud:

2 items die hier van belang zijn voor de prijsgrafiekanalist: 1) het laagste prijsniveau van begin augustus bereikt de dieptepunten van maart en april, maar… de MACD-indicator (onder de prijsgrafiek) wijkt positief af van de prijs. Die voortschrijdende gemiddelde convergentie-/divergentiemaatstaf kan bullish vibes afgeven.

En 2) die neerwaartse trendlijn (rood gestippeld) die de high van begin juni verbindt met de high van half juni, wordt deze week eindelijk doorbroken. Is het een wake-up call of een vals signaal? Er kan van alles gebeuren – dit zijn volatiele wereldwijde markten – maar de prijsactie hier is aan het veranderen.

De dagelijkse grafiek van Ethereum toont een voorbeeld van de geschonden neerwaartse trendlijn:

Het verbinden van de 2 zomerse hoogtepunten geeft ons de neerwaartse trendlijn. Je kunt zien dat het eind juli hierboven is gebroken. Kijk dan eens naar de vervolgprijsactie. Kunstmatige intelligentie, machine learning en echte mensen nemen kennis van dit soort bewegingen en het heeft allemaal effect.

Maandgrafiek van Ethereum is nog boeiender:

De uitverkoop van mei tot juli is definitief voorbij. Die slotkoers van augustus is een nieuw record voor de cryptocurrency en begin september zitten we daar al boven. Het vorige half mei hoog daar boven 4250 zal waarschijnlijk een aanzienlijk weerstandsgebied zijn. Dat wil zeggen dat sommige houders het misschien prettig vinden om te verkopen, omdat ze het de vorige keer hebben gemist.

Vergelijk dit met de maandelijkse prijsgrafiek van Bitcoin:

Geen nieuwe maandelijkse high, al dan niet op slotbasis, voor Bitcoin. Als je hoort dat Ethereum het nu misschien inhaalt als de belangrijkste cryptocurrency, kun je deze grafiek en de bovenstaande grafieken ter bevestiging nogmaals controleren. Het geld lijkt de een boven de ander te verkiezen.

Geen beleggingsadvies. Doe je eigen onderzoek en raadpleeg altijd een geregistreerde beleggingsadviseur voordat je een beslissing neemt.

Source link

Zakelijk