De Fed zal deze 5 superrendementen in een baan om de aarde lanceren

De Fed zal deze 5 superrendementen in een baan om de aarde lanceren

Wanneer de taper tantrum Tenslotte hits, zullen deze vijf dividenden – tot 12,9% – waarschijnlijk direct profiteren.

Op dit moment worden hun winsten kunstmatig onderdrukt door de Fed. Zodra deze beperking is opgeheven, zullen hun resultaten omhoog schieten.

De Fed koopt momenteel elke maand voor 80 miljard dollar aan staatsobligaties. Ja, voorzitter Jay Powell wil van deze verslaving af, maar tot nu toe kan hij zichzelf er alleen toe brengen “erover na te denken”. Uiteindelijk zal hij proberen deze slechte gewoonte te verminderen. Dit opent de deur voor ons leken om te profiteren en grote uitbetalingen te doen.

De rente op staatsobligaties is gebaseerd op vraag en aanbod. Het aanbod (uitgifte van obligaties) is enorm, maar de vraag ook, waarbij de Fed instapt voor $ 80 miljard per maand. Wanneer deze grote koper bezuinigt, zullen we waarschijnlijk het rendement op de 10-jarige obligatie zien stijgen om andere kopers aan te trekken.

Dit is nu al gebeurt. Begin 2021 betaalde de 10-jarige obligatie slechts 1% uit. Sindsdien is het gestegen tot 1,6%, wat misschien niet veel lijkt, maar het is een 60% toename.

Omdat de 10-jaarsrente is gestegen, zijn ook de financiële winsten gestegen. Deze bedrijven profiteren direct van hogere tarieven omdat hun uitleenwinsten omhoog schieten.

Laten we eens kijken naar vijf bedrijven die jaarlijks tussen 5,6% en 12,9% opleveren. Alle vijf hebben hun winsten vandaag kunstmatig onderdrukt door de Fed. Zullen hun aandelenkoersen ook stijgen als de markt een driftbui krijgt en de 10-jaarsrente blijft stijgen?

Old Republic International

ORI
(ORI)

Dividendrendement: 9,5%

Oude Republiek Internationaal (ORI) doet zijn naam eer aan, want het is een oude garde aanbieder van algemene verzekeringen en titelverzekeringen waarvan de wortels teruggaan tot de jaren 1920. Hoe ORI zich onderscheidt, is door actief te zijn in een aantal Amerikaanse bedrijven die niet op dezelfde conjunctuurcycli draaien, wat een element van diversificatie binnen zijn eigen niche biedt.

ORI bevindt zich midden in een bijna tweejarige reeks van kwartaalwinsten. De winst in het derde kwartaal overtrof gemakkelijk de schattingen dankzij een enorme sprong in de tarieven voor commerciële autopolissen. De resultaten waren zelfs zo sterk dat verschillende Street-professionals hun schattingen voor het hele jaar naar de hemel moesten herzien.

Indrukwekkender is echter een zesjarige reeks van omzetgroei die heeft geresulteerd in solide inkomsten (hoewel het nog steeds variabele inkomsten zijn – dit is tenslotte een verzekeraar).

Een sterke basis van winsten voedt een regulier kwartaaldividend van 22 cent, wat zich vertaalt in een rendement van 3,6% – op geen enkele manier in het oog springend, maar meer dan twee keer zo genereus als het sectorgemiddelde. Het groeit ook voortdurend, vandaar de positionering van ORI als een S&P Mid Cap 400 Dividend Aristocrat.

Waar de uitbetaling van ORI van “goed” tot “geweldig” overstijgt, zijn de redelijk consistente speciale dividenden. Old Republic maakt gebruik van een tweedelig dividendsysteem waarbij de verzekeraar een reguliere uitkering uitkeert, evenals jaarlijkse speciale uitbetalingen op basis van de winst van het jaar. De meest recente speciale uitbetaling van $ 1,50 per aandeel verhoogt het rendement van ORI tot een verrukkelijke 9,5%.

Amerisafe (AMSF)

Dividendrendement: 7,9%

Amerisafe (AMSF) is een ander verzekeringsspel, maar dit is gericht op compensatieproducten voor gespecialiseerde werknemers. Het bedrijf is actief in 27 staten en handelt in “high-hazard” industrieën zoals de bouw en vrachtwagenvervoer.

En net als ORI wordt het behoorlijke rendement van Amerisafe grotendeels verhoogd door speciale dividenden om een ​​fantastisch rendement te worden.

Laat u ook niet misleiden door de term ‘speciale dividenden’. Veel bedrijven gebruiken dit voor grote eenmalige betalingen om de opbrengst van bijvoorbeeld een plotselinge meevaller van de verkoop van een deel van het bedrijf terug te betalen. Maar weinig bedrijven, waaronder AMSF, gebruiken ze elk jaar als “aanvullende” uitbetalingen van winst, waardoor ze aandeelhouders kunnen belonen wanneer de zaken goed gaan, maar een regelmatige uitbetaling niet kunnen verlagen als ze het moeilijk hebben. In het geval van Amerisafe betaalt het al jaren een dik speciaal dividend van $ 3,50, zoals een uurwerk, en heeft het zojuist een uitbetaling van $ 4,00 per aandeel aangekondigd op woensdag. (Het huidige reguliere dividend daarentegen loopt op tot $ 1,16 per aandeel op jaarbasis.)

In tegenstelling tot Old Republic is de omzet van Amerisafe echter ook al jaren aan het krimpen. Hoewel lagere bedrijfskosten het bedrijf desondanks hebben geholpen om de winst grotendeels te laten groeien, zijn de pro’s op zoek naar winst die dit jaar en volgend jaar zal krimpen, wat AMSF extra onder druk zou kunnen zetten.

Moelis

MC
(MC)

Dividendrendement: 6,1%

We kijken naar een laatste speciale dividendbetaler in een ander financieel bedrijf.

Moelis (MC) is een vermogensbeheerder die financiële analyses levert, bedrijven helpt kapitaal aan te trekken en adviseert over fusies en overnames op vijf continenten.

Hoewel MC aan de kleine kant is, meestal buiten de top 10 in deals, is het nog steeds geen flauw idee. In 2021 maakte Moelis deel uit van Meredith Corporation’s

MDP
(MDP)
verkoop van de activiteiten van de National Media Group aan IAC

IAC
/InterActiveCorp (IAC)
, Kadmon’s verkoop aan Sanofi

SNY
(SNY)
en de verkoop door Parnassus Investments van zijn meerderheidsbelang aan Affiliated Managers Group

AMG
.

En hoewel het klein is, groeit het. De omzet van Moelis steeg met 54% van 2016 ($ 613 miljoen) tot 2020 ($ 943 miljoen), en het heeft de afgelopen 12 maanden meer dan $ 1,25 miljard aan inkomsten gegenereerd. De winsten zijn op dezelfde manier geëxplodeerd, van $ 38,4 miljoen in 2016 tot $ 179 miljoen vorig jaar, en MC heeft de afgelopen 12 maanden $ 305 miljoen aan inkomsten geboekt.

Moelis is ook niet verlegen geweest om dat geld terug te geven aan de aandeelhouders. MC heeft de uitbetaling de afgelopen tien jaar met 62% verhoogd, inclusief een stijging van 9% eerder dit jaar tot 60 cent per aandeel. De speciale dividenden zijn in die tijd ongeveer verdubbeld, en af ​​en toe zal MC daadwerkelijk uitbetalen twee specials in een jaar.

Northwest Bancshares (NWBI)

Dividendrendement: 5,6%

Als speciale dividenden u niet veilig genoeg lijken, Northwest Bancshares (NWBI) levert een rendement op dat bijna 4x het gemiddelde van de financiële sector is op basis van de reguliere driemaandelijkse uitbetaling.

Northwest Bancshares is het moederbedrijf van Northwest Bank

NWBI
, dat aan het eind van de 19e eeuw werd opgericht en momenteel uw typische banktarieven biedt – zakelijke en persoonlijke rekeningen, personeelsbeloningen en investeringsbeheer – op 170 locaties in Pennsylvania, New York, Ohio en Indiana.

Net als veel andere regionale banken heeft NWBI een vrij gestage groei gerealiseerd die voortkomt uit de Grote Recessie. De bank moest haar dividend wel een beetje terugschroeven – met een relatief kleine 6% in 2010, en dat duurde maar een jaar – en is sindsdien teruggekeerd naar uitbetalingsgroei, met een clip van ongeveer een cent per aandeel tot de huidige 20 cent .

Dat gezegd hebbende, de groei is hier over het algemeen bescheiden; Northwest Bancshares kromp zijn activiteiten in 2021 enigszins door zijn verzekeringsdivisie in april te verkopen aan USI Insurance Services. Solide kredietkwaliteit in de hele kredietportefeuille en voordelen van hogere rentetarieven zouden ervoor moeten zorgen dat het bedrijf niet te veel wegkwijnt…

Beeldhouwer Kapitaalbeheer (SCU)

Dividendrendement: 12,9%

Beeldhouwer Kapitaalbeheer (SCU) is een alternatieve vermogensbeheerder die multi-strategie-, krediet- en vastgoedplatforms biedt op drie continenten. Het bedient ook een breed scala aan klanten, van openbare en bedrijfspensioenen tot staatsinvesteringsfondsen tot vermogende particulieren en family offices.

De naam is misschien niet erg bekend, maar sommige investeerders herinneren zich Beeldhouwer misschien bij zijn oude naam: Och-Ziff

SCU
Kapitaalbeheergroep.

Vermogensbeheer kan vanuit operationeel oogpunt een soort achtbaan zijn, maar Sculptor was een bijzonder pijnlijke rit. De activa van Och-Ziff bereikten zelfs een piek in 2015. Het jaar daarvoor werd Och-Ziff echter beschuldigd van het omkopen van Afrikaanse functionarissen – een zaak die uiteindelijk eindigde in 2016 toen het werd geregeld voor een bedrag van $ 412 miljoen. Klanten begonnen een soort massale uittocht en haalden hun geld uit Och-Ziff.

Het bedrijf probeerde in 2017 om te dopen tot Oz Capital, waarna oprichter Dan Och in 2019 aftrad. Kort daarna stapte het bedrijf opnieuw over naar het huidige Sculptor Capital Management.

Het is begrijpelijk dat al dit tumult niet goed is overgekomen bij de aandeelhouders.

Gelukkig voor inkomensinvesteerders wierp het ook zijn LLC-structuur af, waaronder het schoppen van de gevreesde K-1 naar de stoeprand.

Waar ze belasting over betalen is een beetje ingewikkelder.

Het rendement van 13% van de beeldhouwer ligt op een lichte basis van slechts drie driemaandelijkse betalingen in het afgelopen jaar of zo. Het bedrijf betaalde in maart 2020 53 cent per aandeel, maar leverde pas in maart 2021 opnieuw contant geld, toen het een te grote $ 2,35 per aandeel betaalde. Maar sindsdien heeft het dat gevolgd met een dividend van 30 cent en een uitbetaling van 54 cent.

Kortom, dit is een onregelmatige betaling die moeilijk goed te lezen is. De nieuwe beeldhouwer moet een duidelijker trackrecord samenstellen voordat pensioenplanners zich veilig kunnen voelen, afhankelijk van dit dividend.

Brett Owens is hoofdbeleggingsstrateeg voor Tegendraadse vooruitzichten. Voor meer geweldige inkomstenideeën, ontvang uw gratis exemplaar van zijn laatste speciale rapport: Uw portefeuille met vervroegd pensioen: elke maand 7% dividend voor altijd.

Openbaarmaking: geen

Source link

Zakelijk