De beste (en slechtste) buitenlandse dividenden om nu te kopen

De beste (en slechtste) buitenlandse dividenden om nu te kopen

Als u niet ten minste een deel van uw portefeuille in internationale dividendaandelen houdt, loopt u iets mis.

Aandelen (en fondsen) in sommige overzeese markten betalen hogere dividenden dan Amerikaanse bedrijven. De 60 grootste aandelen op de Canadese Toronto Stock Exchange leveren op dit moment bijvoorbeeld 2,5% op, vergeleken met een gemiddeld rendement van 1,3% voor de S&P 500.

Bovendien zijn veel Amerikaanse beleggers (in veel gevallen onbedoeld) bevooroordeeld ten opzichte van hun thuisland, waarbij gemiddeld meer dan driekwart van hun portefeuilles in de VS is belegd, volgens recente cijfers van Franklin Templeton.

Tot op zekere hoogte is dat begrijpelijk – Amerika heeft tenslotte de grootste en meest dynamische aandelenmarkten ter wereld, met dominante big-capbedrijven zoals Pfizer

PFE
(PFE), Ford Motor Co

F
. (F)
en Walt Disney Co

DIS
. (DIS),
zoals die gewoon nergens anders bestaan.

Toch loont het om van beleggen in het buitenland prioriteit te maken, zowel om inkomensredenen als vanwege de verminderde volatiliteit die een geografisch diverse portefeuille met zich meebrengt. Maar natuurlijk zijn niet alle overzeese markten op dit moment aantrekkelijk.

Dat brengt me bij het specifieke land waar ik het vandaag met je over wil hebben: China.

Chinese aandelen staan ​​niet bekend om hun dividendrendementen – de benchmark iShares MSCI China ETF (MCHI)

MCHI
levert nu slechts 1,1% op, minder dan de S&P 500. Maar jij nog steeds zou in de verleiding kunnen komen, omdat Chinese aandelen dit jaar in de tegenovergestelde richting zijn bewogen als hun Amerikaanse neven, wat suggereert dat er deals te sluiten zijn.

Je zou zelfs in de verleiding kunnen komen om de hoogvliegende technische namen van Amerika te omzeilen, zoals appel

AAPL
(AAPL), Microsoft

MSFT
(MSFT)
en Amazon.com (AMZN), door grote Chinese reuzen op te pikken zoals Tencent (TCEHY), Baidu (BIDU) en Alibaba (BABA), die dit jaar allemaal met dubbele cijfers zijn gedaald.

Neem het aas niet!

De waarheid is dat deze techreuzen (en Chinese aandelen meer in het algemeen) met een goede reden aan het dalen zijn – te beginnen met die altijd aanwezige boeman van investeren in het land: steeds veranderende (en soms afwezige!) Regelgeving.

Voorbeeld: de Chinese Communistische Partij heeft onlangs enkele bedrijven gewaarschuwd dat ze in feite geen winst meer mogen maken! Meest recentelijk is het voor elk bedrijf in de onderwijssector, inclusief online particuliere testvoorbereidende scholen, verboden om enige winst te maken.

En er is nog een juridische valkuil die een probleem zou kunnen worden voor beleggers in Chinese aandelen.

Deze komt voort uit het feit dat beleggers buiten China, variërend van hedgefondsen van meerdere miljarden dollars tot de gemiddelde particuliere belegger, eigenlijk geen aandelen in Chinese bedrijven bezitten. In plaats daarvan bezitten ze delen van iets dat variabele rente-entiteiten (VIE’s) wordt genoemd – bedrijven die contractuele overeenkomsten hebben om winst te ontvangen van Chinese bedrijven. Het is niet helemaal duidelijk hoe legaal deze aanpak is, en dat zou uw Chinese bezit in gevaar kunnen brengen als de regering van het land besluit ertegen op te treden.

Het is ook geen klein bedrag waar we het hier over hebben – Chinese megacorps zoals Alibaba zijn grote VIE-gebruikers, volgens Nikkei Asia. Alles bij elkaar zijn er ongeveer $ 1,6 biljoen aan Chinese investeringen gekoppeld aan de VIE-structuur.

Te vermijden Chinese fondsen

In het licht van dit alles raad ik aan om op dit moment ver uit de buurt te blijven van Chinese ETF’s, ondanks de dip in deze activa. En het zijn niet alleen pure Chinese ETF’s die riskant zijn: er zijn andere ETF’s die ook zwaar wegen voor China, zoals de Vanguard FTSE Emerging Markets ETF (VWO)

vwo
en de iShares Core MSCI Emerging Markets ETF (IEMG)

IEMG
.

VWO en IEMG zijn verspreid over de hele wereld, maar 40% van hun portefeuilles zit in Chinese technologiebedrijven, waardoor beide fondsen minder presteren dan de iShares MSCI Emerging Markets ex-China ETF (EMXC)

EMXC
die, zoals de naam al zegt, China uitsluit.

Dat suggereert dat EMXC een veel betere optie is als u blootstelling aan opkomende markten wilt, maar het is verre van de beste optie die er is.

Hoe te beleggen buiten de VS voor 7,4% dividenden (met minder risico voor China)

Als u opkomende markten in uw portefeuille wilt, raad ik u aan om ETF’s helemaal te vermijden, omdat een simpele passieve benadering van deze complexe markten gewoon niet werkt.

Kijk in plaats daarvan naar een hoogrenderende opkomende markt closed-end fonds (CEF) zoals de Aberdeen Emerging Markets Equity Income Fund (AEF), met zijn 7,4% rendement, of de Templeton Emerging Markets Income Fund (TEI), met maar liefst 9,3% dividend.

Deze fondsen worden beheerd door professionals die kunnen anticiperen op veranderingen in de markt. Dit is de reden waarom ze allebei beter presteerden dan China en ex-Chinese ETF’s in de afgelopen maanden.

Het feit dat deze twee CEF’s enorme inkomstenstromen overdragen (veelvouden hoger dan het gemiddelde rendement van 1,4% dat u krijgt van de drie ETF’s die we hebben besproken) is gewoon de kers op de taart.

Michael Foster is de hoofdonderzoeksanalist voor: Tegendraadse vooruitzichten. Voor meer geweldige inkomstenideeën, klik hier voor ons laatste rapport “Onverwoestbaar inkomen: 5 koopjesfondsen met veilige 7,3% dividenden.

Openbaarmaking: geen

Source link

Zakelijk