De Ayala Corp.-eenheid van de Filipijnen neemt de volledige eigendom van de Australische onderneming voor hernieuwbare energie in een deal van $ 243 miljoen

De Ayala Corp.-eenheid van de Filipijnen neemt de volledige eigendom van de Australische onderneming voor hernieuwbare energie in een deal van $ 243 miljoen

AC-energie-een eenheid van miljardair Jaime Zobel de Ayala’s Ayala Corp.— heeft ingestemd met de volledige eigendom van zijn Australische joint venture voor hernieuwbare energie, aangezien het oudste conglomeraat van de Filippijnen zijn investeringen opvoert om het grootste beursgenoteerde platform voor hernieuwbare energie in Zuidoost-Azië te worden.

Volgens de deal verwerft AC Energy het resterende belang van 51,6% in UPC/AC Renewables Australia dat het niet bezit van partners UPC Renewables Asia Pacific Holdings en UPC Renewables CEO Anton Rohner voor $ 243 miljoen, zei het bedrijf in een verklaring aan de Filippijnse beurs op dinsdag. Na voltooiing van de overname, die onderhevig is aan goedkeuringen van regelgevende instanties, inclusief de toestemming van de Foreign Investment Review Board van Australië, zal AC Energy 100% eigendom van de onderneming hebben.

Afzonderlijk zijn UPC Renewables en Rohner overeengekomen om tot 942 miljoen AC Energy-aandelen te kopen voor 11,32 pesos elk, of een totale vergoeding van 10,7 miljard pesos ($ 210 miljoen). De deal geeft Rohner en UPC Renewables een belang van ongeveer 2,5% in AC Energy, gebaseerd op het bestaande uitstaande aandelenkapitaal van het bedrijf van 38,2 miljard aandelen.

“Deze transactie markeert een strategische spil voor AC Energy, aangezien het bedrijf zijn eerste volledige ontwikkeling en activiteiten buiten de Filippijnen begint”, zei Eric Francia, president en CEO van AC Energy, in een verklaring. “We zijn verheugd om de investeringen in ons Australische platform op te schalen, omdat we verwachten dat het land zijn energietransitie zal versnellen.”

Sinds de oprichting in 2018 heeft UPC/AC Renewables Australia meer dan 8.000 megawatt aan duurzame-energieprojecten ontwikkeld in New South Wales, Tasmanië, Victoria en Zuid-Australië. Het bouwt momenteel een zonnepark van 520 megawatt in New England.

AC Energy heeft ongeveer 2.600 megawatt aan toewijsbare capaciteit gebouwd in Australië, India, Indonesië, de Filippijnen en Vietnam en streeft ernaar de capaciteit tegen 2025 te verdubbelen tot 5.000 megawatt. De investeringen in deze projecten zullen AC Energy helpen haar doel te bereiken om de grootste beursgenoteerd platform voor hernieuwbare energie in Zuidoost-Azië, zei voorzitter Fernando Zobel de Ayala in het laatste nieuws van het bedrijf jaarverslag.

Om de uitbreidingsplannen van de groep te ondersteunen, heeft het bedrijf dit jaar tot dusver $ 1 miljard opgehaald uit een combinatie van fondsenwervingsinitiatieven, waaronder de uitgifte van groene obligaties, een claimemissie, een vervolgaanbod en een onderhandse plaatsing bij het Singaporese staatsinvesteringsfonds GIC eerder dit jaar, AC Energy zei vorige maand.

AC Energy is voor 71% eigendom van Ayala Corp., dat zijn oorsprong vindt in 1834 toen het land een kolonie van Spanje was. Fernando’s overgrootvader begon een distilleerderij in Manilla en breidde zich vervolgens uit naar banken, hotels, onroerend goed en telecommunicatie.

Fernando’s vader Jaime Zobel de Ayala, 87, was de vijfde rijkste persoon van het land met een vermogen van $ 3,3 miljard toen de lijst van de 50 rijkste van de Filippijnen vorige maand werd gepubliceerd. De oudere Ayala ging in 2006 met pensioen en zijn oudste zoon Jaime Augusto Zobel de Ayala, die sinds 1994 de CEO van Ayala Corp. was, volgde hem op als voorzitter. In april van dit jaar nam Fernando het stokje over als CEO en Jaime Augusto blijft voorzitter.

Source link

Zakelijk