De 3 meest sprekende prijsgrafieken nu: olie, koper, 10-jaarsrendement

De 3 meest sprekende prijsgrafieken nu: olie, koper, 10-jaarsrendement

Deze kaarten vertellen een verhaal.

Er zijn niveaus bereikt – of staan ​​op het punt te worden bereikt – die wijzen op de mogelijkheid van een meer permanente koerswijziging. De prijsgrafieken voor grondstoffen kunnen veelzeggend zijn in termen van toekomstige inflatiemogelijkheden. De grafiek van het rendement op staatsobligaties kan soortgelijke zorgen uitdrukken.

Hier is hoe de dagelijkse prijs van oliegrafiek: ziet er nu uit:

Van $ 61 naar $ 81 in slechts 2 maanden tijd is een beweging van 32%. Vasthouden aan alleen prijsgrafiekanalyse, zonder zelfs maar in te gaan op wat de fundamentele redenen zouden kunnen zijn, is dit een buitengewone opwaartse stuwkracht. De high van juli van 76,75 bood niet veel weerstand, wat wijst op de koopkracht op deze markt.

Na zo’n dramatische opwaartse beweging, zou je kunnen verwachten dat je verschillen begint te zien op de relatieve sterkte-indicator (de RSI boven de prijsgrafiek) of de voortschrijdend gemiddelde convergentie/divergentie-indicator (MACD, onder de prijsgrafiek), maar tot nu toe , er zijn er geen.

Het is moeilijk in te zien hoe aandelen- en obligatiemarkten een stijging van de olieprijs naar het niveau van $ 100 per vat kunnen negeren – dat is inflatoir, ongeacht wat er nog meer gebeurt met de rentetarieven of de prijs van onroerend goed in China.

De koperen dagelijkse prijsgrafiek het lijkt op dit:

Door de toppen van de piek van mei en de lagere toppen van juli en september met elkaar te verbinden, kun je duidelijk een gestage neerwaartse trendlijn zien. De doorbraak van oktober boven die lijn is sterk en krachtig. Er is geen twijfel mogelijk. Merk op dat ze ook volumebalken kochten (onder de prijsgrafiek).

Koper wordt gebruikt om halfgeleiderchips te maken, waarvan er vele nodig zijn om de batterijen van elektrische voertuigen te maken. Zullen de nieuwe EV’s worden geproduceerd door General Motors?

GM
, Ford en Tesla

TSLA
meer kosten als gevolg van deze koperprijs? Net als olie is het een ander inflatoir probleem.

De rendementsgrafiek van de 10-jarige US Treasury Note het lijkt op dit:

U kunt zien hoe de opbrengst begin 2020 een dieptepunt bereikte tijdens de oorspronkelijke pandemie-schrik. Na een dieptepunt van 0,40% te hebben bereikt, steeg het rendement op de 10-jarige periode helemaal terug naar 1.768 voordat ze terugvielen en een hoger dieptepunt vonden op 1,15% en sindsdien zijn ze weer gestegen naar het gebied van 1,60%.

Prijsgrafiekanalisten zijn gefocust op dat 1,68%-niveau van maart 2021: als de rendementen hoger worden, zou het volgende doel ongeveer 2% stijgen. Zo’n stap kan een effect beginnen te hebben op aandelenmarktbeleggers die op zoek zijn naar de veiligheid van “het volledige vertrouwen en krediet van de Verenigde Staten” als de inflatie aantrekt (zie de bovenstaande olie- en kopergrafieken).

Niets is natuurlijk gegarandeerd. Hoe de brandstof- en metaalprijzen zich de komende weken ontwikkelen, is misschien nog veelzeggender. Hetzelfde geldt voor de rentetarieven. Opmerkingen of acties van federale functionarissen kunnen dramatische gevolgen hebben.

Geen beleggingsadvies. Doe je eigen onderzoek en raadpleeg altijd een geregistreerde beleggingsadviseur voordat je een beslissing neemt.

Source link

Zakelijk