Crypto-miljardair Changpeng Zhao stopt sommige Binance-services in Singapore te midden van regelgevend onderzoek

Crypto-miljardair Changpeng Zhao stopt sommige Binance-services in Singapore te midden van regelgevend onderzoek

Binance– gecontroleerd door miljardair Changpeng Zhao – zei dat het zal stoppen met het aanbieden van een aantal van zijn diensten in Singapore nadat regelgevers vorige week hadden aangekondigd dat ’s werelds grootste cryptocurrency-uitwisseling mogelijk de regels in de stadstaat overtreedt.

“Binance evalueert voortdurend zijn product- en serviceaanbod om te blijven voldoen aan de lokale regelgeving”, zei Binance zondag in a uitspraak op haar website.

Het bedrijf zei dat het vanaf vrijdag zal stoppen met het aanbieden van handelsparen en betalingsopties in Singaporese dollars en dat de app voor deze producten zal worden verwijderd uit de Apple- en Google Play-winkels. “Gebruikers worden geadviseerd om alle gerelateerde peer-to-peer-transacties te voltooien en gerelateerde handelsadvertenties uiterlijk donderdag te verwijderen om mogelijke handelsgeschillen te voorkomen”, aldus het.

Binance zei dat het geen officiële Telegram- en andere online communicatiekanalen in Singapore exploiteert.

“Ons doel is om een ​​duurzaam ecosysteem te creëren rond blockchain-technologie en digitale activa”, aldus het bedrijf. “Binance verwelkomt ontwikkelingen in het regelgevingskader van onze sector, omdat ze kansen bieden voor de marktspelers om meer samen te werken met de regelgevers. We zijn toegewijd aan het constructief werken aan beleidsvorming die ten goede komt aan elke gebruiker.”

Binance en andere cryptocurrency-spelers hebben wereldwijd te maken met toenemende regelgevende controle. Op 2 september zei de Monetaire Autoriteit van Singapore dat het bedrijf mogelijk de Payment Services Act heeft geschonden voor het leveren van betalingsdiensten aan en het verzoeken om dergelijke zaken van inwoners van Singapore zonder een geschikte vergunning.

Om het groeiende belang van Singapore voor de cryptocurrency-uitwisseling te onderstrepen, heeft Binance Asia Services, die Binance.sg exploiteert, onlangs een licentieaanvraag ingediend onder de Payment Services Act, volgens MAS. De aanvraag wordt momenteel beoordeeld.

Vorige maand benoemde Binance voormalig Singapore Exchange executive Richard Teng als CEO van zijn Singapore-filiaal. “We zijn verheugd dat Richard het Binance Singapore-team leidt bij het veiligstellen van meer strategische partnerschappen, het bevorderen van innovatie en het bevorderen van het lokale cryptocurrency-ecosysteem in Singapore”, zei Zhao, oprichter en CEO van Binance, in een uitspraak.

Met een nettowaarde van $ 1,9 miljard stond Zhao op nummer 22 op de lijst van de 50 rijkste mensen van Singapore die vorige maand werd gepubliceerd. De Chinees-Canadese codeur – die sinds 2019 in de stadstaat woont – heeft zijn tanden gezet in het bouwen van hoogfrequente handelssystemen voor de flitsjongens van Wall Street. In 2020 bereikte Binance een totaal handelsvolume van $ 2 biljoen, en zijn Binance Coin is nu ’s werelds vierde grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie, volgens MuntGekko.

Source link

Zakelijk