Crypto-markten zien rood als handelaren winst maken

Crypto-markten zien rood als handelaren winst maken

Digitale valuta’s staan ​​tegenwoordig meestal in het rood, met de laatste tijd veel verliezen omdat handelaren winst nemen.

Op het moment van schrijven waren bitcoin, ether, XRP, litecoin, dogecoin, stellar en bitcoin cash de afgelopen 24 uur allemaal gedaald, CoinDesk-cijfers show.

Sommige digitale valuta’s, waaronder Cardano’s ADA-token, stonden in het groen, blijkt uit aanvullende CoinDesk-gegevens.

[Ed note: Investing in cryptocoins or tokens is highly speculative and the market is largely unregulated. Anyone considering it should be prepared to lose their entire investment.]

Bij het uitleggen van deze recente prijsbewegingen wezen verschillende analisten op handelaren die hun cryptocurrency verkopen om winst te maken.

“Ik ben het ermee eens dat sommige handelaren winst nemen”, zei Marius Rupsys, investeerder in digitale valuta.

“We hadden een zeer scherpe daling (dwong lange liquidaties tot $ 29k)”, die werd gevolgd door een short squeeze, een ontwikkeling die een substantiële prijsstijging tot gevolg had, merkte hij op.

Nick Mancini, onderzoeksanalist bij crypto-sentimentanalyseplatform Handel in de keten, woog ook in op de situatie, wijzend op de overtuigende winsten die dit jaar tot nu toe zijn behaald.

“Na zo’n grote prijsstijging hebben veel handelaren en houders de neiging om winst te nemen om hun winst te beschermen”, verklaarde hij.

“Voor een prijs van $44,4000 is meer dan 82% van de Bitcoin-portemonneeadressen ‘in the money’. Als we het aantal ‘in the money’-portefeuilles boven de 80% zien, zie je doorgaans dat beleggers winst beginnen te nemen”, benadrukte Mancini.

Gary Pike, directeur verkoop en handel bij cryptoservicebedrijf B2C2, bood een vergelijkbare kijk op de bovengenoemde marktexperts, maar hij gaf ook enige technische analyse.

“Naar mijn mening is deze terugval puur technisch en winstnemend”, verklaarde hij.

Vorige maand handelde bitcoin nog voor minder dan $ 30.000, “dus het zou naar verwachting een terugval hebben na een dubbele top van $ 48k, omdat de rally moe was geworden”, zei Pike.

Andere analisten spraken ook met technische analyse en benadrukten dat bitcoin in de toekomst waarschijnlijk weerstand zal ondervinden in de buurt van $ 50.000.

Raghu Yarlagadda mede-oprichter en CEO van het digitale valutahandelsplatform FalconX, woog over deze kwestie en verklaarde dat:

“BTC heeft een grote weerstandsband van meer dan $ 50K die aanzienlijke volume- / koopdruk zal vergen om door te drukken.”

Openbaarmaking: ik bezit wat bitcoin, bitcoin cash, litecoin, ether en EOS.

Source link

Zakelijk