Crypto-markten vernietigen $ 150 miljard aan waarde binnen enkele uren na China’s nieuwste ‘Bitcoin-verbod’ – wat nu?

Crypto-markten vernietigen $ 150 miljard aan waarde binnen enkele uren na China’s nieuwste ‘Bitcoin-verbod’ – wat nu?

bovenlijn

Nog een bewijs van de extreme volatiliteit van de opkomende markt, daalden de cryptocurrency-prijzen vrijdagochtend nadat de centrale bank van China een ingrijpend verbod op transacties met digitale activa herhaalde, wat sommige experts ertoe aanzet te waarschuwen dat de harde retoriek meer landen kan aanmoedigen om soortgelijke maatregelen te nemen, terwijl anderen erop wezen dat de prijzen zich snel hebben hersteld van dergelijke aankondigingen in het verleden.

Belangrijkste feiten

De waarde van ’s werelds cryptocurrencies zakte vrijdag om 7.15 uur EDT naar een dieptepunt van ongeveer $ 1,8 biljoen, ongeveer 9% gedaald en $ 188 miljard aan marktwaarde verloren binnen slechts drie uur na de aankondiging van China, volgens crypto-data-website CoinMarketCap.

De sterke duik deed vrijwel alle winsten teniet sinds een wereldwijde uitverkoop van aandelen op maandag de ergste daling van de cryptomarkt in weken veroorzaakte, waarbij de top cryptocurrencies bitcoin, ether en Solana’s sol daalden tussen 6% en 10% per stuk vrijdagochtend.

In een notitie van vrijdag wees analist Adam Crisafulli van Vital Knowledge Media erop dat de aankondiging van China “zeer consistent is met de retoriek uit het verleden”, maar waarschuwde hij beleggers nog steeds om tegen de huidige prijzen te kopen, omdat het waarschijnlijk is dat de maatregelen van Peking door andere landen kunnen worden aangenomen, waaronder India. de grootste economieën uiten aarzeling richting cryptocurrencies.

Ondertussen zei Freddie Williams van digital asset broker GlobalBlock dat hij “weinig in de weg staat van een reflexmatige reactie van klanten” na het laatste verbod. afwijzen.

Williams merkte verder op dat China zijn zogenaamde bitcoin-verbod in de loop der jaren verschillende keren heeft herhaald (meest recentelijk in mei), maar dat het instellingen, met name in de VS, nog steeds niet heeft verhinderd om de acceptatie van cryptocurrency in een duizelingwekkend tempo te versterken.

Crypto-investeerder Mike Novogratz, een trouwe bitcoin-stier, woog ook mee Twitter, zeggende dat ’s werelds grootste cryptocurrency zijn strijd kan voortzetten om opnieuw een prijs van $ 45.000 te doorbreken, maar dat het “seculiere verhaal net zo sterk is als altijd”.

Sleutelachtergrond

Vanaf eind 2017 leidde een golf van vroege hardhandig optreden van de regelgeving tot een crash van bijna 80% in cryptocurrency-prijzen en een jarenlange bearmarkt. In die tijd begonnen veel landen, zoals Zuid-Korea, vastklemmen op initiële muntaanbiedingen, de toen bloeiende crowdfunding-techniek die werd gebruikt om geld in te zamelen door nieuwe cryptocurrencies te slaan. Datzelfde jaar, China bekend gemaakt het ingrijpende verbod op cryptocurrency-transacties, waarbij wordt gesteld dat financiële instellingen geen directe of indirecte handels-, afwikkelings- of verzekeringsdiensten mogen leveren voor virtuele valuta-bedrijven – maatregelen die in de aankondiging van de regering van vrijdag zijn herhaald. Ambtenaren hebben de verordening in mei ook opnieuw uitgegeven, terwijl ze waarschuwden voor aanvullende regels. China introduceerde zijn eerste grote regelgevende actie ten aanzien van cryptocurrencies in 2013, toen het verboden bitcoin als een transactiemedium, terwijl het wordt herkend als een virtueel eigendom.

Raaklijn

Bitcoin en de bredere markt voor cryptocurrency stegen tijdens de pandemie in het licht van zorgen over inflatie en stijgende institutionele acceptatie, maar de prijzen eindigden in april aan een rally van een jaar, toen Tesla – een van de grootste zakelijke investeerders van bitcoin – het bekendmaakte een groot stuk verkocht van zijn bezit en zou niet meer kopen totdat bitcoin mining minder energie verbruikte. De markten zijn er sindsdien grotendeels niet in geslaagd om te herstellen te midden van de intensivering van de Chinese regelgeving, waarbij de waarde van ’s werelds cryptocurrencies nog steeds ongeveer 30% onder het hoogtepunt van bijna $ 2,6 biljoen op 12 mei ligt.

hoofdcriticus

“China’s autoritaire optreden tegen crypto, inclusief #Bitcoin, is een grote kans voor de VS”, zei senator Pat Toomey (R-Pa.), een van de vele wetgevers die wetgeving heeft ingevoerd om mogelijke cryptocurrency-regulering in de VS te verzachten, vrijdag Aan Twitter, toe te voegen: “Het is ook een herinnering aan ons enorme structurele voordeel ten opzichte van China.”

Verder lezen

Chinese centrale bank zegt dat alle cryptocurrency-transacties illegaal zijn (Forbes)

Crypto-markten verliezen plotseling $ 250 miljard aan waarde terwijl Evergrande-onrust Bitcoin, Ethereum en andere grote cryptocurrencies teistert (Forbes)

China kraakt crypto-activiteiten en zegt ‘speculatieve’ handel ‘ernstig inbreukmakend’ op financiële bestelling (Forbes)Source link

Zakelijk