Crypto Exchange BitMex betaalt $ 100 miljoen om claims van illegale handel en schendingen van het witwassen van geld af te wikkelen

Crypto Exchange BitMex betaalt $ 100 miljoen om claims van illegale handel en schendingen van het witwassen van geld af te wikkelen

bovenlijn

Cryptocurrency exchange BitMex, een van ’s werelds grootste handelsplatforms voor cryptoderivaten, zei dinsdag dat het een boete van $ 100 miljoen zal betalen om civielrechtelijke aanklachten te regelen met de Commodities Futures Trading Commission en Financial Crimes Enforcement Network, wat resulteert in een van de grootste schikkingen ooit tegen een cryptocurrency-uitwisseling terwijl regelgevers de handhaving van de ontluikende industrie opvoeren.

Belangrijkste feiten

De beslissing rondt het jarenlange onderzoek van de toezichthouders af naar BitMex voor het naar verluidt illegaal exploiteren van een cryptocurrency-handelsplatform en het overtreden van antiwitwaswetten, FinCEN aangekondigd Dinsdag avond.

In haar klacht die afgelopen oktober werd ingediend, beweerde de CFTC dat BitMex en zijn drie medeoprichters de beurs ten minste zes jaar vanuit de VS hebben beheerd en onrechtmatig orders en fondsen van Amerikaanse investeerders hebben geaccepteerd om cryptocurrencies te verhandelen zonder toestemming van de toezichthouder.

Ondertussen beweert FinCEN dat de uitwisseling de noodzakelijke anti-witwasprotocollen niet heeft gehandhaafd en ten minste $ 209 miljoen heeft uitgevoerd aan transacties met “bekende darknet-markten of niet-geregistreerde geldservicebedrijven die mengservices aanbieden”.

Onderzoeken naar de drie medeoprichters zijn aan de gang, maar vanaf 30 juni heeft BitMex alle marketing- en handelsactiviteiten in de VS stopgezet, aldus de CFTC.

In een uitspraak, zei Alexander Höptner, CEO van BitMex, tegen wie geen onderzoek loopt, dat het bedrijf “erg blij is dit achter de rug te hebben” en beloofde “actief samen te werken met regelgevers over de hele wereld… om de toekomst van deze buitengewone activaklasse vorm te geven.”

De schikking van dinsdag markeert de grootste boete tegen een cryptocurrency-uitwisseling sinds FinCEN geheven een boete van $ 110 miljoen tegen BTC-e in 2017, omdat de inmiddels ter ziele gegane uitwisseling de verkoop van ransomware en darknet-drugs gedurende een periode van drie jaar aan het begin van het decennium heeft gefaciliteerd.

Cruciaal citaat

“Deze zaak versterkt de verwachting dat de digitale activa-industrie, aangezien deze een bredere pool van marktdeelnemers blijft raken, haar verantwoordelijkheden in de gereguleerde financiële sector en haar plichten om een ​​cultuur van naleving te ontwikkelen en na te leven serieus neemt”, CFTC waarnemend voorzitter Rostin Behnam zei dinsdag in een verklaring.

hoofdcriticus

“Zoals hun verdediging zal aantonen, hebben vanaf het begin van het bedrijf, [BitMex’s] medeoprichters probeerden te voldoen aan de toepasselijke wetgeving zoals deze zich in de loop van de tijd ontwikkelde”, zei een woordvoerder van de medeoprichters van het bedrijf in een verklaring van dinsdag. “De acties tegen Arthur, Ben en Sam door de Amerikaanse autoriteiten zijn ongegrond en vormen een ongerechtvaardigde overschrijding. De mede-oprichters kijken ernaar uit om zichzelf te verdedigen in de rechtbank.”

Sleutelachtergrond

De schikking met BitMex komt op het moment dat regelgevers en wetgevers het toezicht op de bloeiende cryptocurrency-ruimte willen vergroten. Alleen al in de afgelopen week heeft de Securities and Exchange Commission geslagen een boete van $ 10 miljoen op cryptocurrency-bedrijf Poloniex voor het exploiteren van een niet-geregistreerde beurs en kondigde zijn eerste zaak aan met betrekking tot de op blockchain gebaseerde gedecentraliseerde financiële ruimte, waarbij twee mannen uit Florida en hun bedrijf op de Kaaimaneilanden werden beschuldigd van het naar verluidt ophalen van $ 30 miljoen in een niet-geregistreerd aanbod. Vorige week zei SEC-voorzitter Gary Gensler genaamd op het Congres om zijn gezag over cryptocurrencies op te voeren en de industrie te vergelijken met het ‘wilde westen’. BitMex is ook niet de enige onder de beurzen die recentelijk onder de loep zijn genomen. Het ministerie van Justitie en de Internal Revenue Service hebben naar verluidt eerder dit jaar een onderzoek geopend naar cryptocurrency exchange Binance voor mogelijk witwassen.

Groot aantal

$ 2,5 miljard. Dat is ongeveer hoeveel Amerikaanse regelgevers boetes hebben opgelegd aan de cryptocurrency-industrie sinds bitcoin voor het eerst werd gecreëerd in 2009, volgens een analyse door blockchain-analysebedrijf Elliptic in juni.

Verder lezen

SEC brengt Crypto Execs in rekening voor vermeend frauduleus aanbod van $ 30 miljoen in eerste zaak tegen deze bloeiende ruimte van $ 100 miljard (Forbes)

Meer dan $ 600 miljoen gestolen in Ethereum en andere cryptocurrencies – een van de grootste crypto-hacks ooit (Forbes)

Source link

Zakelijk