Correctie voorbij?  Nog steeds een gemengde markt

Correctie voorbij? Nog steeds een gemengde markt

Begin vorige week was er veel angst bij beleggers en handelaren, in overeenstemming met de scherpe daling van de vorige week in de Bullish%-cijfers van de American Association of Individual Investors. Op 8 september was 38,9% van de individuele beleggers bullish, maar de week daarop was slechts 22,4% bullish. De bearish% steeg in deze periode van 27,2% naar 39,3%.

Gezien mijn technische beoordeling van de aandelenmarkt twee weken geleden, was ik verrast dat beleggers en handelaren zich niet meer zorgen maakten over de aandelenmarkt. Zoals onlangs het geval was, bewogen de dipkopers snel en begonnen ze voor de sluiting op maandag te kopen. De aandelen stegen vervolgens de rest van de week hoger. Bij de AAII-enquête van afgelopen donderdag was de Bullish% gestegen van 22,4% naar 29,9%, terwijl de Bearish% vrijwel onveranderd.

Hoewel sommigen de impact op de Amerikaanse markt bagatelliseerden, wordt de schuldencrisis rond het Chinese conglomeraat Evergrande gezien als een primaire factor in de daling van maandag, aangezien het bedrijf is $ 305 miljard schuldig en miste de afgelopen week een betalingsdeadline aan investeerders. Beleggers waren ook nerveus over de bezorgdheid dat het economisch herstel aan kracht heeft ingeboet en de aanhoudende verspreiding van COVID-19.

De Dow Jones Industrial Average en iShares Russell 2000 stegen deze week 0,6%, net iets beter dan de 0,5% winst in de S&P 500 en Dow Jones Transportation Average. Het was een zware week voor de Dow Jones Utility Average, die 1,2% verloor en de SPDR Gold-aandelen 0,3% lager.

Dus gaf het herstel van de dieptepunten van maandag en de rally door de week aan dat de correctie van de markt voorbij is? De internals van de dagelijkse markt waren al vroeg in de opleving positief, maar voor de week op de NYSE waren er 1721 problemen die oprukten en 1762 daalden.

De Spyder Trust (SPY)

SPION
had een lage maandag van $ 428,86, wat net boven de maandelijkse S2-ondersteuning was van $ 428,56. Er is extra ondersteuning in het gebied van $ 423 op het hoogste punt van juni en het laagste punt van juli (lijn a). SPY sloot de week af op $ 443,91, wat boven het 20-daags exponentieel voortschrijdend gemiddelde (EMA) was op $ 442,98, maar onder de maandelijkse spil op $ 445,48.

Begin juni waren er sterke bullish signalen voor de markt vanuit de opwaartse/afnamelijnen. De uitdaging voor de markt van de afgelopen maanden wordt geïllustreerd door de verschillen tussen de S&P 500 en de NYSE Stocks Only Advance/Decline-lijnen. In juli, augustus en begin september bereikte de S&P 500 A/D-lijn nieuwe hoogtepunten, maar zakte vervolgens op 17 september onder de steun (lijn b). opwaartse trend en weerstand.

Daarentegen bereikte de NYSE Stocks Only Advance/Decline-lijn zijn hoogste punt op 8 juni en heeft sindsdien een reeks lagere hoogtepunten gevormd (lijn c). Dit was een teken dat een meerderheid van de gewone aandelen niet in dezelfde positieve trend zat als de S&P 500 of Nasdaq 100

NDAQ
aandelen. Bovendien was de daling van de NYSE Stocks Only A/D-lijn onder de steun van juli en augustus (lijn d) ook een teken van zwakte. Deze A/D-lijn is teruggekaatst naar zijn EMA en moet nu de weerstand (lijn c) overwinnen om positief te worden.

De Invesco QQQ Trust (QQQ)

QQQ
is tot nu toe sterker geweest dan de SPY. Het had een hoogtepunt van $ 382,35 op 7 september en een meest recente dieptepunt van $ 360,93 op maandag. Van hoog naar laag was het een daling van 5,6%. QQQ was ver onder zijn dagelijkse waarde gedaald starc-band op maandag, en bevond zich dus in een verkoopgebied met een hoog risico en een koopgebied met een laag risico. De rebound heeft QQQ teruggebracht naar zijn maandelijkse spil op $ 373,56 en zijn 20-daagse EMA op $ 373,26. Er is extra weerstand in het gebied van $ 379.

De Nasdaq 100 Advance/Decline-lijn heeft een reeks hogere hoogtepunten gemaakt in 2021, met de laatste nieuwe high op 3 september. De A/D-lijn daalde op 9 september onder het gewogen voortschrijdend gemiddelde en heeft sindsdien lagere hoogtepunten gemaakt. Het sloot vrijdag net onder de eerdere piek. Een sterke beweging boven deze high zou bullish zijn voor de QQQ, die vervolgens goede ondersteuning heeft op de lijnen c en d.

De resultaten van mijn reguliere wekelijkse aandelenscan ondersteunen het beeld van een gesplitste markt. Er zijn een aantal aandelen waarvan de grafieken en technische studies de voorkeur geven aan kopen, terwijl er ook een aantal is dat er aan de korte kant aantrekkelijk uitziet.

Ik ben van mening dat alle succesvolle beleggers en handelaren aandelen moeten begrijpen en verhandelen marktcorrecties. Ik heb marktdalingen of correcties onderzocht die teruggaan tot de jaren zestig, en hoewel geen enkele precies hetzelfde is, hebben ze wel overeenkomsten. Het aandelenmarktrisico is verminderd door de daling van vorige week, maar het gespleten karakter van het marktgedrag geeft aan dat de markt nog niet klaar is voor een brede nieuwe marktopwaartse trend zoals die in november 2020 begon.

Ik verwacht dat de bullish case in de komende 2-4 weken sterker zal worden. Maar tot die tijd zou ik alleen zeer selectief kopen blijven aanbevelen waar er goede ondersteuning is en waar het risico goed kan worden gecontroleerd.

Source link

Zakelijk