Cintas Corporation-aandelen klaar voor stijging in de komende maand?

Cintas Corporation-aandelen klaar voor stijging in de komende maand?

Cintas Corporation aandelen (NASDAQ: CTAS) heeft de afgelopen week 3% gewonnen en wordt momenteel verhandeld tegen $ 403 per aandeel. Bovendien zag Cintas, een fabrikant en leverancier van uniformen, matten, dweilen, schoonmaak- en toiletbenodigdheden, zijn voorraad de afgelopen zes maanden met meer dan 13% stijgen, van $ 350. De recente winst van het bedrijf over het eerste kwartaal van 2022 die eind september werd gerapporteerd (het fiscale jaar van Cintas eindigt in mei), zag de omzet stijgen van $ 1,75 miljard in Q1 ’21 tot $ 1,9 miljard in Q1 ’22. Verder stegen de kosten langzamer, waardoor het bedrijfsresultaat steeg van $ 350 miljoen in Q1 ’21 naar $ 394 miljoen in Q1 ’22.

Zal het aandeel Cintas nu, na de recente rally, zijn opwaartse traject de komende weken voortzetten, of is een correctie in het aandeel waarschijnlijker? Volgens de Trefis Machine Learning Engine, die trends in de aandelenkoers van het bedrijf identificeert op basis van tien jaar historische gegevens, is het rendement voor Cintas-aandelen gemiddeld 2,6% (wat een stijging van de aandelenkoers impliceert van $ 403 naar $ 413) in de komende periode van een maand (eenentwintig handelsdagen) na een stijging van 2,8% ten opzichte van de voorgaande week (vijf handelsdagen).

Maar hoe zouden deze cijfers veranderen als u geïnteresseerd bent om Cintas-aandelen voor een kortere of langere periode aan te houden? U kunt het antwoord en vele andere combinaties testen op de Trefis Machine Learning Engine om te testen Cintas aandelenkoers voorspelling na een stijging of daling. U kunt de kans op herstel testen over verschillende tijdsintervallen van een kwartaal, maand of zelfs maar 1 dag. Voor meer informatie over historische rendementen van Cintas en vergelijking van rendementen met peers, zie Cintas Voorraadretour.

MACHINE LEERMOTOR – probeer het zelf:

Als het Cintas-aandeel in vijf handelsdagen met -5% is gestegen, DAN gedurende de volgende eenentwintig handelsdagen beweegt het CTAS-aandeel een gemiddelde van 3,4%, met een behoorlijke kans van 60,6% op een positief rendement over deze periode.

Ook, gezien een beweging van -5% voor het aandeel gedurende vijf handelsdagen, is het historisch gezien getuige geweest van een overtollig rendement van 2,4% vergeleken met de S&P500 in de komende 21 handelsdagen, met een redelijke kans van 61,1% op a positief eigen risico.

Enkele leuke scenario’s, veelgestelde vragen en inzicht in Cintas-aandelenbewegingen:

Vraag 1: Is de koersprognose voor het aandeel Cintas hoger na een daling?

Antwoord geven: Overweeg twee situaties,

Geval 1: Cintas-voorraad daalt met 5% of meer in een week

Case 2: Cintas-aandelen stijgen met 5% of meer in een week

Is het gemiddelde rendement voor Cintas-aandelen hoger in de daaropvolgende maand na Case 1 of Case 2?

Cintas voorraad gaat het beter na Case 1, met een verwacht rendement van 4,1% in de komende maand (21 handelsdagen) onder Case 1 (waar het aandeel net een verlies van 5% heeft geleden in de voorgaande week), versus een verwacht rendement van 3,8% voor Case 2. Dit impliceert een prijsvoorspelling van $ 419,63 in Case 1 en een bedrag van $ 418,09 in Case 2 met een Cintas-marktprijs van $ 402,96 op 10/12/2021.

Ter vergelijking: de S&P 500 heeft een verwacht rendement van 3,1% in de komende 21 handelsdagen onder Case 1, en een gemiddeld rendement van slechts 0,5% voor Case 2, zoals beschreven in ons dashboard met details over de verwacht rendement voor de S&P 500 na een daling of stijging.

Probeer de machine learning-engine van Trefis hierboven om zelf te zien hoe Cintas-aandelen zich waarschijnlijk zullen gedragen na een specifieke winst of verlies gedurende een bepaalde periode.

Vraag 2: Betaalt geduld?

Antwoord geven: Als u Cintas-aandelen koopt en houdt, is de verwachting dat na verloop van tijd de schommelingen op korte termijn zullen verdwijnen en dat de positieve langetermijntrend u gunstig zal stemmen – tenminste als het bedrijf verder sterk is.

Al met al, volgens gegevens en de berekeningen van de machine learning engine van Trefis, loont geduld absoluut de moeite voor de meeste aandelen!

Voor Cintas-aandelen worden de rendementen in de komende N dagen na een verandering van -5% in de afgelopen vijf handelsdagen in de onderstaande tabel weergegeven, samen met de rendementen voor de S&P500:

U kunt de engine proberen om te zien hoe deze tabel eruitziet voor Cintas na een groter verlies in de afgelopen week, maand of kwartaal.

Vraag 3: Hoe zit het met de koersprognose na een stijging als u even wacht?

Antwoord geven: Het verwachte rendement na een stijging is begrijpelijkerwijs lager dan na een daling zoals uiteengezet in de vorige vraag. Interessant is echter dat als een aandeel de afgelopen dagen is gestegen, u er voor de meeste aandelen beter aan doet om kortetermijnweddenschappen te vermijden.

Het is behoorlijk krachtig om zelf de trend voor Cintas-aandelen te testen door de invoer in de bovenstaande grafieken te wijzigen.

Wat als u in plaats daarvan op zoek bent naar een meer uitgebalanceerde portefeuille? Hier is een hoogwaardige portefeuille dat heeft de markt sinds 2016 consequent verslagen.

Investeer met Trefis Marktconforme portefeuilles

Alles zien Trefis Prijsschattingen

Source link

Zakelijk