Chevron-aandelen overschrijden 5% rendementsmarkering

Chevron-aandelen overschrijden 5% rendementsmarkering

Tijdens de handel op maandag leverden de aandelen van Chevron meer dan 5% op op basis van het driemaandelijkse dividend (op jaarbasis tot $ 5,36), waarbij de aandelen van eigenaar wisselden tot $ 106,92 op de dag. Dividenden zijn vooral belangrijk voor beleggers om te overwegen, omdat dividenden historisch gezien een aanzienlijk deel van het totale rendement van de aandelenmarkt hebben opgeleverd. Ter illustratie: stel dat u bijvoorbeeld aandelen van de S&P 500 ETF (SPY) hebt gekocht

SPION
terug op 31-12-1999 – u zou $ 146,88 per aandeel hebben betaald. Snel vooruit naar 31-12-2012 en elk aandeel was op die datum $ 142,41 waard, een daling van $ 4,67 / aandeel in al die jaren. Maar bedenk nu dat u in dezelfde periode maar liefst $ 25,98 per aandeel aan dividenden hebt ontvangen, voor een positief totaalrendement van 23,36%. Zelfs met herbelegde dividenden komt dat slechts neer op een gemiddeld jaarlijks totaalrendement van ongeveer 1,6%; dus ter vergelijking, het behalen van een rendement van meer dan 5% lijkt aanzienlijk aantrekkelijk als dat rendement duurzaam is. Chevron is een S&P 500-bedrijf, waardoor het een speciale status heeft als een van de large-capbedrijven die deel uitmaken van de S&P 500-index.

Start diavoorstelling: 10 aandelen waar de opbrengsten sappiger werden »

Over het algemeen zijn dividendbedragen niet altijd voorspelbaar en hebben ze de neiging om de ups en downs van de winstgevendheid bij elk bedrijf te volgen. In het geval van Chevron kan het kijken naar de geschiedenisgrafiek voor CVX hieronder helpen om te beoordelen of het meest recente dividend waarschijnlijk zal worden voortgezet, en op zijn beurt of het een redelijke verwachting is om een ​​jaarlijks rendement van 5% te verwachten.

CVX verhoogt zijn dividend al meer dan 20 jaar op rij. Voor meer dividendgroeiaandelen bekijk onze Dividend Aristocraten Lijst op dividendkanaal. Ander Top 10 dividendaristocraten is te vinden op Top dividenden.

Source link

Zakelijk