Cathie Wood’s Ark Invest verkoopt $ 110 miljoen aan Tesla-aandelen terwijl insiders ook aandelen dumpen

Cathie Wood’s Ark Invest verkoopt $ 110 miljoen aan Tesla-aandelen terwijl insiders ook aandelen dumpen

bovenlijn

Ark Invest, de investeringsmaatschappij uit New York City, opgericht door de beroemde Wall Street-aandelenkiezer Cathie Wood, verkocht woensdag een enorm belang in Tesla en sloot zich aan bij een groep insiders om deze week aandelen te verzilveren terwijl het aandeel herstelt van zijn matige prestaties dit jaar.

Belangrijkste feiten

Volgens de dagelijkse transactierapporten van Ark hebben drie van de fondsen van het bedrijf, waaronder het vlaggenschip Ark Innovation ETF, woensdag samen 142.708 aandelen Tesla verkocht, wat neerkomt op een belang van ongeveer $ 108 miljoen en een toevoeging aan de afzonderlijke verkopen van ongeveer $ 166 miljoen sinds eind juli.

De nieuwste transacties komen slechts enkele dagen nadat Wood het succes van Tesla had aangeprezen en aandelen een koersdoel van $ 3.000 (bijna 300% meer dan het huidige niveau) gaf in een interview met Yahoo! Finance, zegt dat het groeiende marktaandeel van het bedrijf ervoor zorgt dat het tegen 2025 kan profiteren van een bijna 18-voudige toename van de verkoop van elektrische voertuigen.

Hoewel ze de afgelopen maand met ongeveer 6% zijn gestegen, zijn de aandelen van Tesla, geprijsd op ongeveer $ 757,50, bijna 15% gedaald ten opzichte van een recordhoogte in januari.

Ondertussen is Wood niet de enige onder de opmerkelijke Tesla-investeerders die aandelen verkopen na de recente prijsstijging: drie bedrijfsfunctionarissen, waaronder twee c-suite executives, verkochten deze week voor ongeveer $ 4 miljoen aan aandelen in een reeks transacties, volgens regelgevende deponeringen.

Ark en Tesla hebben niet onmiddellijk gereageerd op de verzoeken van Forbes om commentaar.

Verrassend feit

Hoewel Wood opvallend optimistisch is over Tesla, weerspiegelt de consensus op Wall Street niet dezelfde hoge verwachtingen. Volgens Bloomberg-gegevens is het gemiddelde koersdoel van analisten voor Tesla-aandelen $ 701, wat suggereert dat aandelen het komende jaar met 8% kunnen dalen.

Sleutelachtergrond

In het verleden heeft Wood gezegd dat Ark graag handelt rond de buitensporige volatiliteit van Tesla, profiterend van lage prijzen om te kopen en te verkopen wanneer ze denkt dat de prijzen een klap kunnen krijgen. “Als we het gevoel hebben dat analisten hyperventileren over een aandeel, inclusief Tesla, nemen we natuurlijk gewoon winst omdat we weten dat we nog een kans krijgen die verband houdt met controverse om het aandeel lager te kopen”, zegt Wood. zei vorig jaar na een golf van verkopen. Ondanks de recente verkopen maakt Tesla nog steeds bijna 11% uit van het vlaggenschipfonds van Ark, dat ongeveer 3,1 miljoen aandelen bezit met een waarde van maar liefst $ 2,3 miljard en ook bezit grote belangen in Coinbase, Zoom Video Communications en Spotify. Op woensdag verkocht Ark ook aandelen van chipmakers Nvidia en NXP Semiconductors, terwijl het aandelen oppikte in softwarebedrijf UiPath, vastgoedwebsite Zillow en e-commercebedrijven Etsy en JD.com.

Raaklijn

Technologieaandelen leidden vorig jaar de rally van de markt en genereerden enorme rendementen voor tech-zware investeerders zoals Ark. Vanaf dit voorjaar versnelden de economische groei en de dreiging van stijgende rente leidde tot een rotatie van de aandelenmarkt weg van groeiaandelen, zoals die in technologie, naar cyclische en waardegerichte delen van de markt die het tijdens de pandemie moeilijk hadden (zoals energie en financiƫle dienstverlening). Ondanks dat de ARK Innovation ETF het afgelopen jaar met bijna 90% is gestegen, is dit jaar slechts 5% gestegen.

Verder lezen

Cathie Wood van Ark Invest slaat terug op ‘Big Short’-investeerder: hij begrijpt ‘explosieve groei’ in technologie niet (Forbes)

Hoe Cathie Wood Wall Street versloeg door te wedden dat Tesla meer dan $ 1 biljoen waard is (Forbes)

Source link

Zakelijk